Η εξαπατημένη γενιά του Κλικ και του Νίτρο…

0"Οι βάρβαροι."

Οι βάρβαροι δεν θα ξανάρθουν απ`τα σύνορα.

Τους εκπαιδεύουν οι σοφοί με τηλεόραση.

Κι οι ορδές τους απ`τα παιδικά δωμάτια θα ορμήσουν.

Π.Α. Σινόπουλος

Εδώ και 20 περίπου χρόνια, η Ελλάδα άλλαξε.
Φτιασιδώθηκε.
Κυρίως εξαιτίας των πακέτων της ΕΕ στην αρχή, και του εύκολου δανεισμού λόγω ευρώ στη συνέχεια.
Και όπως σε κάθε περίπτωση ξαφνικού πλουτισμού, έτσι και εδώ αυτό που είδαμε ήταν συμπεριφορές μαντάμ Σουσού, και όχι μια χώρα που αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά προκειμένου να αναπτυχθεί πραγματικά.

Η πολιτική τάξη που μας έλαχε στη διαχείριση της ξαφνικής ευμάρειας ήταν αυτή που ήταν (Άκης, Μαντέλης, Βουλγαράκης, κλπ.) οπότε εκεί πάω πάσο.
Τι να πω άλλωστε;
Απλά επιβεβαιώνεται το ότι οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν.
Ένα άλλο μέτωπο όμως, στο οποίο δόθηκε μια πιο ουσιαστική (μακριά από τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων) μάχη, ήταν αυτό του λάιφ στάιλ, το οποίο όσο και ασήμαντο ή επιδερμικό αν φαντάζει, εν τούτοις είναι αυτό που διαμορφώνει την νεολαία.
Δηλαδή το μέλλον.
Και άρα το σημερινό μας παρόν….


Έτσι, την ώρα που οι πολιτικοί μας ταγοί πλακώνονταν για το ποιος θα χώσει πιο βαθιά το δάχτυλο στο μέλι, οι opinion makers, οι διαμορφωτές συνειδήσεων, αφέθηκαν ελεύθεροι να παίξουν μπάλα κατά το δοκούν, χωρίς αντίπαλο, και κυρίως χωρίς διαιτητή.
Και αντί για μπάλα κλωτσούσαν τα κρανία των νέων μας… κυριολεκτικά.
Και δεν αναφέρομαι μόνο στον Πετράν από τον Βόλο, ή την Ρούλα την ημιμαθή, που ο ένας με περιοδικά του κώλου, και η άλλη με φαντεζί τηλεοπτικά σκουπίδια, κατέστρεψαν μια δυο γενιές Ελλήνων… δημιουργώντας πνευματικά ζόμπι και τσαούσες με τατού.
Αναφέρομαι και στα πάσης φύσεως ιδιωτικά «κολέγια» και «πανεπιστήμια» που προέκυψαν, ακόμη και ΙΕΚ, στις αίθουσες των οποίων σπούδασαν και απέκτησαν «μαϊμού» παιδεία και μόρφωση δεκάδες χιλιάδες νέων, που προερχόμενοι από μια δευτεροβάθμια εκπαίδευση της πλάκας (ελέω Πασόκ) αποτελειώθηκαν κυριολεκτικά.
Ακόμη θυμάμαι χαρακτηριστικά μια τηλεοπτική διαφήμιση, που έκανε πάταγο στους νέους, παρασύροντας πολλούς εξ αυτών, η οποία απεικόνιζε έναν προβληματισμένο για το μέλλον του νεαρό της Γ’ λυκείου, ο οποίος αποφάσιζε τελικά να σπουδάσει στέλεχος επιχειρήσεων σε κάποιο γνωστό ΙΕΚ, κάποιου που νομίζω ότι σήμερα αναζητείται ως φοροφυγάς.
Το σλόγκαν της ήταν "Γίνε ένας πετυχημένος μάνατζερ"!
Και το κλου; Όπως έδειχνε η διαφήμιση, δυο μόλις χρόνια σπουδών μετά, και ο ίδιος νέος στελεχάρα, με ολόδική του γραφειάρα, κοστουμιά και γραβάτα, και …. δυο πανέμορφες ξανθές γραμματείς να του κάνουν μασάζ στο σβέρκο για να χαλαρώσει, προφανώς μετά από μια κοπιαστική ημέρα σημαντικών χρηματοοικονομικών αποφάσεων.
Αυτή η συγκεκριμένη διαφήμιση αποτελούσε την επιτομή της βλακείας που μας έδειρε ως χώρα τα τελευταία 10-20 χρόνια.
Και το μήνυμα της οποίας κατέστρεψε μια ολόκληρη νεολαία, η οποία σήμερα ζει το ψευδεπίγραφο όνειρο….
Διότι ποιος νέος 18αρης θα αναρωτιόνταν τότε για το πως είναι δυνατόν με μόνο δυο χρόνια (οκτάμηνα) σε ιδιωτικό ΙΕΚ να γίνει κανείς αμέσως σούπερ στέλεχος επιχειρήσεων, και μάλιστα χωρίς καν να πάει φαντάρος;
Και εν πάση περιπτώσει, αν με 2 χρόνια ΙΕΚ δικαιούσαι δυο γραμματείς, τότε με ένα πτυχίο ΑΕΙ ή με Μάστερ, τι δικαιούσαι;
Χαρέμια ολόκληρα να σε υπηρετούν;
Αμ το άλλο;
Αν ο 20άρης«διευθυντής» με το δίπλωμα του ... ΙΕΚ έχει δυο γραμματείς, αυτές οι ταλαίπωρες οι κοπέλες τι είναι;
Ούτε καν απόφοιτες δημοτικού;
Μιλάμε για βλακεία στη νιοστή, που όμως ήταν πραγματικότητα.
It boggles the mind, που λένε και οι Ιταλοί!
Για να μην αναφερθώ στις πάμπολλες σχολές «μαϊμού», όπου χιλιάδες κορίτσια σαν τα κρύα τα νερά σπούδαζαν …. «αεροσυνοδεία»(!!!), με τους καημένους τους ανυποψίαστους γονείς τους να πληρώνουν (επί δυο χρόνια παρακαλώ) τα μαλλιοκέφαλά τους σε κάποιους επιτήδειους «σχολάρχες», αγνοώντας ότι για να γίνει κανείς αεροσυνοδός δεν χρειάζεται κανενός είδους χαρτί!!!!!
Και όμως, κάποιοι πλούτισαν με αυτά και με αυτά.
Και χίλια δυο άλλα.
Έτσι, καταλήξαμε σήμερα σε μια «καταρτισμένη» νεολαία, που από την μία έχει άριστα στο απολυτήριο του λυκείου της, και είναι γεμάτη από χαρτιά, και πιστοποιήσεις, από την άλλη όμως στερείται παντελώς παιδείας ή έστω μόρφωσης.
Μπερδεύοντας τον Γλέζο με τον Γκλέτσο, και θεοποιώντας τον Μαζονάκη και την … Χατζίδου.
Και το κυριότερο;
Απογοητευμένη από την πραγματικότητα, την οποία ούτε η ίδια περίμενε, ούτε κανείς την είχε προειδοποιήσει, ή απέχει εντελώς από τα κοινά (το μεγαλύτερο σφάλμα κατά τον Αριστοτέλη), ή συντάσσεται αγανακτισμένη πίσω από γιαλαντζί και επικίνδυνους σωτήρες τύπου Κασιδιάρη και Τσίπρα (του εμβληματικού αυτού ηγέτη της γενιάς του τίποτα).
Την ίδια ώρα που οι μέντορές της συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα κοχίμπας τους στην Μύκονο, ακούγοντας τον τροβαδούρο του έρωτα, και τον επαναστάτη της πίστας Ρέμο, οι οποίοι πονηρά σκεφτόμενοι αποποιούνται τις ευθύνες τους, κατηγορώντας για όλα τον «σακάτη» του Βερολίνου, και την «σιδηρά καγκελάριο».
Αρνούμενοι βεβαίως όχι μόνο να λογοδοτήσουν, αλλά ούτε καν να κόψουν μια δυο αποδείξεις.

Έτσι όλα μπαίνουν στη θέση τους.
Σε κουτάκια που μας βολεύουν.
Δεν φταίει κανένας ντόπιος για την κατάντια μας.
Μονάχα οι κακοί ξένοι (που όμως μας δανείζουν, προκειμένου να εισάγουμε πούρα και ξύδια).
Και εν πάση περιπτώσει, μόλις διώξουμε την χούντα που μας κυβερνά, και αναλάβει ο Αλέξης, δεν θα υπάρχει ανεργία, δεν θα υπάρχει φτώχια, δεν θα υπάρχει μνημόνιο, και πάνω απ όλα δεν θα υπάρχουν εισιτήρια!
Ούτε στα ΜΜΜ, αλλά ούτε και στις συναυλίες…
Μπορεί μάλιστα να έχουμε και δημόσιες και δωρεάν ξαπλώστρες.
Το μόνο που θα υπάρχει θα είναι η ουτοπική κοινωνία της (χαμένης) γενιάς του Κλικ και του Νίτρο.
Γεμάτη από χάιδες ερμαφρόδιτους με ξυρισμένα στέρνα, και από ξεβράκωτες μπίμπο με σκουλαρίκια στον αφαλό, και μπόλικα μάστερ.
Που θα γλεντάνε ελληνικά και ολημερίς στα μπιτσόμπαρα, ακούγοντας παραδοσιακά τσιφτετελοποπ!
Κι’ άσε τον «σακάτη» να ζηλεύει …
Ολέ!
Και σε άλλα με υγεία…

Strange Attractor
Δημοσίευση: Αυγούστου 08, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η εξαπατημένη γενιά του Κλικ και του Νίτρο…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator