«Πράσινο φως» για τουριστική επένδυση στην Κόρινθο

0ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

Eγκρίθηκε η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την υλοποίηση επένδυσης που αφορά τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος 5 αστέρων στη περιοχή Νησί Μαρέζα - Κοκόσι του Δήμου Κορίνθου με διαχειρίστρια εταιρεία τη «Νησί Μαρέζα Α.Ε.».

Στη σχετική μελέτη που συνυπογράφεται από την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, περιγράφεται το επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία του σύνθετου τουριστικού καταλύματος δυναμικότητας 810 κλινών. Η έκταση όπου θα αναπτυχθεί το κατάλυμα φθάνει τα 780 στρέμματα. Περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχείου πολυτελείας, τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών και συνοδών υποστηρικτικών έργων τα οποία αφορούν τεχνητή παραλία, καταφύγιο τουριστικών σκαφών 54 θέσεων, τελεφερίκ, ελικοδρόμιο κ.ά. Ως εγκατάσταση ειδικής τουριστικής υποδομής προβλέπεται η δημιουργία κέντρου υδροθεραπείας ιαματικού ύδατος με προμήθεια ιαματικού νερού από τις Πηγές των Λουτρών Ωραίας Ελένης.

Εξάλλου, δημοσιεύθηκε και η εγκριτική απόφαση των τριών υπουργών για τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά άλλη μία μεγάλη τουριστική επένδυση, που δρομολογείται στον Δήμο Λοκρών στη Φθιώτιδα. Πρόκειται για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση της περιοχής ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης του έργου Atalanti Hills το οποίο θα αναπτυχθεί σε έκταση 12.351 στρεμμάτων.
Δημοσίευση: Αυγούστου 29, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Πράσινο φως» για τουριστική επένδυση στην Κόρινθο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator