Τί πίνουν και δεν μας δίνουν... οι «φιλελεύθεροι»;

0



«Μέσα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα υπάρχει και μία εν δυνάμει ευκαιρία. Να υπάρξει ένας νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα αναλάβει το έργο να ενώσει τους Έλληνες και να εγγυηθεί την ομαλότητα στους ανώμαλους καιρούς μας. Κι αυτός είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ένα πρόσωπο που συγκεντρώνει συμπάθειες τόσο στον χώρο της Δεξιάς όσο και της Αριστεράς….

Δεν ξέρουμε αν ο Κωστής Στεφανόπουλος, για παράδειγμα, θα ήταν καλός πρωθυπουργός. Ήταν όμως ένας τέλειος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μπορεί να αποδειχτεί ο καλύτερος Πρόεδρος! Η χώρα χρειάζεται τα καλά του στοιχεία, χρειάζεται μία απόλυτα συναινετική λύση για την επόμενη ημέρα. Θα χρειαστεί να κτίσουμε την χώρα και πάλι από την αρχή. Να γίνει μία νέα αρχή από τα ερείπια».

Μην ανησυχείτε. Δεν τα γράφουμε εμείς όλα αυτά. Τέτοια κείμενα μπορεί κανείς να βρει σε… δήθεν φιλελεύθερα σάιτ. Από τη μια είναι καλό να εκθέτει κανείς την άποψή του, να ακούγεται, να διαβάζεται, να συζητείται. Αλλά από την άλλη, είναι διαφορετική η αξιολογική εκτίμηση ενός προσώπου με βάση στοιχεία κι άλλη είναι ένα λιβανιστήρι που θα μπορούσε να έχει γραφτεί κατευθείαν από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.

Δεν έχει σημασία να μιλήσουμε για τα λάθη της κυβέρνησης Καρανμανλή που μίκρυναν τη Νέα Δημοκρατία και παρέδωσαν τη χώρα στα χέρια του Γ. Παπανδρέου και του Αλ. Τσίπρα. Αυτά θα τα γράψει η ιστορία και καλό είναι κάποτε να τα δούμε χωρίς παρωπίδες. Και τα καλά να τονίσουμε και τα κακά που τόσο πλήγωσαν τη χώρα. Κι εν πάση περιπτώσει ποιος πρόσφερε περισσότερα στην Ελλάδα και την παράταξη της δεξιάς κάποια ιστορία θα τα γράψει. Όπως όλοι ξέρουμε, το να είσαι απών είτε κυβερνάς είτε είσαι απλός βουλευτής και περιδιαβαίνεις όλη τη χώρα δεν είναι και οι καλύτερες υπηρεσίες στην πατρίδα. Και σίγουρα όχι καλύτερες από κάποιους που μπήκαν στο στόμα του λύκου, πάλεψαν με τα θηρία, υπέστησαν ήττες και νίκες, αλλά το βασικότερο είναι ότι παρέδωσαν καλύτερη Ελλάδα από αυτήν που παρέλαβαν.

Αυτά είναι παρελθόν που κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν, άλλωστε η συλλογική αμνησία είναι αυτή που κάνει τους αποτυχημένους μεγάλους ηγέτες. Δείτε για παράδειγμα τον Τσίπρα και την παρέα του τι ήταν και που βρίσκονται…

Το πιο βασικό είναι ότι επιχειρείται μια συστηματική προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και καλλιέργειας ενός περιβάλλοντος όπου θα έχει ως στόχο την… δήθεν εθνική συνεννόηση. Δηλαδή επειδή τάχα έχει ανάγκη ο τόπος την ενότητα, να φτιάξουμε το προφίλ του Καραμανλή έτσι ώστε να πλασαριστεί ως ο ιδανικός πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2020. Μια δήθεν συναινετική λύση δηλαδή που θα ξεπερνά τα κόμματα γιατί όπως λέει και το παραπάνω φιλελεύθερο άρθρο ο πρώην πρωθυπουργός έχει συμπάθειες και στην Αριστερά. Μα γι’ αυτό και μόνο δεν πρέπει να γίνει πρόεδρος. Γιατί δηλαδή ο δεξιός ψηφοφόρος να ξεχάσει την ανίερη συμμαχία που βρίσκεται στο προσκήνιο όπου πασόκοι, συριζαίοι και καραμανλικοί κυβερνούν τη χώρα με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα;

Γιατί δηλαδή το 2020 ο Καραμανλής θα είναι ο ιδανικός υποψήφιος και δεν ήταν πέρυσι ώστε να γλιτώσουμε από τον κ. Παυλόπουλο και τους συν αυτώ;

Αλλά και γιατί χάθηκαν στην Ελλάδα οι προσωπικότητες που θα ενώσουν και πρέπει να πέσουμε στις ίδιες ξεπερασμένες συνταγές που έχουν καταδικαστεί; Δεν μπορούμε να καταλάβουμε άλλωστε γιατί πρέπει να βάλουμε κάποιον πρόεδρο ο οποίος την ώρα της μεγάλης μάχης για τη σωτηρία της χώρας ήταν στα μετόπισθεν και λιάζονταν του καλού καιρού; Και όταν ήρθε η ώρα των ραγδαίων αλλαγών στη ΝΔ προσπάθησε να επιβάλει τις λύσεις που ήθελε ως… ιδιοκτήτης του κόμματος.

Αλλά είπαμε. Το πιο πιθανό είναι κάποιοι να γράφουν και να ξεπλένουν πληρωμένα ή και απλήρωτα γραμμάτια. Μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγο καιρό οι ίδιοι φιλελεύθεροι έβριζαν τον Σαμαρά και ξεσκόνιζαν το παλτό της Γεροβασίλη που εξαπέλυε σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό.

Κάποτε πρέπει να μπουν τα πράγματα στη θέση τους στην κεντροδεξιά. Κυρίως να βάλουν μυαλό στη Νέα Δημοκρατία και να μην αθωώνουν ανθρώπους που και το 2009 και την περίοδο 2012-2014 είχαν προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο κόμμα.

Κάποια ανθυποστελέχη και οσφυοκάμπτες της εξουσίας που έκαναν περιουσίες και τώρα το παίζουν παράγοντες θέλοντας να προετοιμάσουν το έδαφος για την επόμενη ημέρα.

Όμως, η επόμενη ημέρα για τη χώρα και κυρίως για τη ΝΔ δεν πρέπει να περιλαμβάνει νέες ανίερες συμμαχίες και ανώμαλους γάμους με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα γκρουπούσκουλα. Δεν έχει καμιά σχέση η ΝΔ με τους υβριστές της ορθοδοξίας, τους άθεους και τους εθνομηδενιστές. Όλα αυτά τα αφήνουμε στα «ξεσκονόπανα» του Τσίπρα, τον ακομβίωτο, τον Νικολόπουλο και όλους εκείνους τους δεξιούς που συνωστίζονται στην αυλή του Αλέξη.

Η ΝΔ έχει ανάγκη από καθαρές κουβέντες κι όχι από πολιτικά deal κάτω από το τραπέζι.
Δημοσίευση: Αυγούστου 19, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τί πίνουν και δεν μας δίνουν... οι «φιλελεύθεροι»;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator