Βόμβες «ναπάλμ» σε Καραμανλή με νέο αποκαλυπτικό άρθρο του Βήματος

0



Η πένα του Π. Παπαδόπουλου δεν σταματά! Με νέο άρθρο στο ΒΗΜΑ αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό του Κ. Καραμανλή και «φωτίζει» το πώς έφτασε η χώρα στην χρεωκοπία.

Τι αποκαλύπτει μεταξύ άλλων ο Π. Παπαδόπουλος

«Την άνοιξη του 2009 ξεκινήσαμε συνομιλίες στο Λονδίνο με ανθρώπους των αγορών για να αρχίσουμε την μετατροπή του δημοσίου χρέους από βραχυπρόσθεσμο σε μακρυπρόθεσμο και να αποφύγουμε την χιονοστιβάδα πληρώμων των επόμενων ετών αλλά αυτό δεν ήταν πλέον εφικτό» βεβαιώνει κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης Καραμανλή αποκαλυπτοντας την κυριότερη αιτία της αδυναμίας δανεισμού που ήδη από τις αρχές του 2009 ήταν βέβαιο οτι θα ερχόταν με μαθηματική ακρίβεια.

Ως σήμερα ο «λογαριασμός» που άφησε ο κ. Κ. Καραμανλής στον επόμενο πρωθυπουργό.

Η συζήτηση γίνεται γύρω από το έλλειμμα και το χρέος προκαλώντας τον αντίλογο οτι η λήψη δραστικών μέτρων στο τέλος του 2009 θα απέτρεπε την χρεωκοπία.

Είναι όμως έτσι; Ο «λογαριασμός Καραμανλή» που έπρεπε να πληρώσει η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου για να αποφύγει την προσφυγή στον διεθνή οικονομικό έλεγχο κυμαινόταν στο επίπεδο των 303 δις ευρώ για την τετραετία 2009-2013. Η Έλλαδα που «παρέδωσε» ο κ. Καραμανλής στον κ. Παπανδρέου ήταν ήδη χρεοκοπημένη αφού για να αποφύγει την προσφυγή στο ΔΝΤ θα έπρεπε να δανειστεί ποσό αντίστοιχου ύψους με ολόκληρο το ως τότε δημόσιο χρέος μέσα στην επόμενη τετραετία.

Το βερεσέ του Καραμανλή

Ο κ. Κ. Καραμανλής δεσμεύτηκε προεκλογικά οτι θα αντιμετώπιζε την κρίση κυρίως μέσα από το πάγωμα μισθών και συντάξεων του δημοσίου. Θα διατηρούσε δηλαδή το έλλειμμα του προυπολογισμού στα επίπεδα του 2009 . Αν τηρουσε αυτή τη δέσμευση και διατηρούσε το βιοτικό επίπεδο παγωμένο στα επίπεδα του 2009 τότε γνώριζε οτι πέρα από τα έσοδα της φορολογίας, η χώρα θα ήταν υποχρεωμένη να δανείζεται επιπλέον 76 δις το χρόνο! 30 δίς για την κάλυψη των αναγκών του κράτους, 30 για την αναχρηματοδότηση του χρέους και σχεδόν άλλα 15 για την κάλυψη των τόκών. Ετσι προκυπτει πώς και γιατί η Ελλάδα που παρέδωσε η Ελλάδα το 2009 έπρεπε μες την επόμενη τετραετίας να δανειστεί κεφάλαια μεγαλύτερου ύψους από το ως τότε δημόσιο χρέος της!! (πάνω δηλ από 300 δις). Όλα αυτά θα οδηγούσαν σε δημόσιο χρέος στα 480 δις ευρώ στο τέλος του 2013!

Επτα χρόνια μετά , κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή αποκαλύπτουν οτι ο τέως πρωθυπουργος γνώριζε οτι μετεκλογικά θα έπρεπε να ληφτούν πολύ σκληρότερα μέτρα από αυτά που πρότεινε προεκλογικά. Ήταν βέβαιος ωστόσο οτι θα έχανε τις εκλογές… Οι μετριοπαθείς συνεργάτες του υποστηρίζουν σήμερα στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους οτι ακριβώς λόγω των καταιγιστικών αναγκών δανεισμού «η χρεωκοπία θα μπορούσε να αποφευχθεί το 2010 μόνο μετά τη λήψη σκληρών μέτρων ανάλογων του μνημονίου που θα είχαν ληφθεί πριν από το τέλος του 2009».
Δημοσίευση: Αυγούστου 25, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βόμβες «ναπάλμ» σε Καραμανλή με νέο αποκαλυπτικό άρθρο του Βήματος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator