Η «πολιτοφυλακή» του πονηρού «σουλτάνου»

0



Αγριότητες κατά στρατιωτικών στους δρόμους από υποστηρικτές της τουρκικής κυβέρνησης! 2.793 συλλήψεις, 190 οι νεκροί, 1440 τραυματίες

Από τη Μυρτώ Μπούτση

Φρικτές εικόνες αντεκδίκησης, με πολίτες να μαστιγώνουν, να ξυλοκοπούν και να ποδοπατούν στρατιώτες που συμμετείχαν στο πραξικόπημα, είδαν το φως της δημοσιότητας την επομένη της αποτυχημένης απόπειρας ανατροπής του Ερντογάν. Μάλιστα αναφέρθηκε, χωρίς να επιβεβαιώνεται, ότι ένας στρατιώτης λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου, πως έχουν τελεστεί ως και αποκεφαλισμοί (!), ενώ στην Αγκυρα δεκάδες πραξικοπηματίες αναγκάστηκαν να παραδοθούν γυμνοί! Ο «σουλτάνος», που εξήλθε νικηφόρος από το «fast track» πραξικόπημα, αναμένεται να δικάσει τους υπαιτίους για εσχάτη προδοσία, ενώ το ΑΚΡ ζητεί ακόμη και την επαναφορά της θανατικής ποινής! Κάποιες αναφορές μιλούσαν χθες για 265 νεκρούς, την ώρα που ο στρατηγός Ουμίτ Ντουντάρ, που ανέλαβε εκτάκτως αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, έκανε λόγο για τουλάχιστον 190, εκ των οποίων 104 στρατιώτες, οι τραυματίες ξεπερνούσαν τους 1.440, περισσότεροι από 2.793 πραξικοπηματίες συνελήφθησαν από τις Αρχές, μεταξύ αυτών και ο Μεχμού Χακμπιλέν, επικεφαλής της τουρκικής διοίκησης Αιγαίου.

Πώς ξεκίνησε

Ολα ξεκίνησαν μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής, όταν στρατιωτικά οχήματα έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Αγκυρας και κατευθύνθηκαν προς τις δύο γέφυρες του Βοσπόρου και το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, αντίστοιχα. Στις 23.30 οι πραξικοπηματίες ανακοινώνουν ότι ανέλαβαν την εξουσία.


Γίνεται γνωστό ότι έχουν θέσει σε ομηρία τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ. Επίσης, κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης «Κεμάλ Ατατούρκ» και τα γραφεία του AKP, το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης TRT -από το οποίο στις 00.30 διαβάστηκε το διάγγελμα των στασιαστών-, κινήθηκαν με τανκς κατά του κτιρίου της Εθνοσυνέλευσης στην Αγκυρα και άνοιξαν πυρ από ελικόπτερο κατά του προεδρικού μεγάρου.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος την ώρα του πραξικοπήματος παραθέριζε με την οικογένειά του στην Αλικαρνασσό και είχε ήδη διαφύγει, χρησιμοποίησε την εφαρμογή face time για να μεταδώσει μέσω του κινητού τηλεφώνου του στο CNN Turk μήνυμα προς τους πολίτες, δηλώνοντας ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται ακόμη στην εξουσία και καλώντας τους να κατεβούν στους δρόμους!

Αρχίζει το θρίλερ σχετικά με το πού βρίσκεται ο Ερντογάν. Το αμερικανικό ΝΒC μεταδίδει ότι ζήτησε άσυλο από τη Γερμανία και αργότερα ότι το αίτημα δεν έγινε δεκτό. Η είδηση όμως δεν επιβεβαιώνεται. Πληροφορίες ξένων πρακτορείων θέλουν το αεροσκάφος του να κατευθύνεται προς τη Ρώμη ή και το Λονδίνο. Αργότερα αποδεικνύεται ότι παρέμεινε στο αεροδρόμιο Νταλαμάν, απέναντι από τη Ρόδο, έως τις 02.00, οπότε και απογειώθηκε με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, στις 03.30.

Αλλωστε ήδη από τη 01.30, πλήθος υποστηρικτών του, ανταποκρινόμενοι στην έκκλησή του, κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» και το ανακατέλαβαν. Οδομαχίες βρίσκονταν σε εξέλιξη σε Κωνσταντινούπολη και Αγκυρα, ενώ οι πραξικοπηματίες, με στρατιωτικό ελικόπτερο, άνοιξαν πυρ και ενάντια στο αρχηγείο της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT) στην Αγκυρα. Στις 02.04 το ελικόπτερο καταρρίπτεται από F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ γίνεται γνωστό ότι στο αρχηγείο των ειδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν τουλάχιστον 17 αστυνομικοί.

Το...φινάλε ενός πραξικοπήματος μικρής διάρκειας

Στις 03.30, το αεροσκάφος του Ερντογάν προσγειώνεται στο «Κεμάλ Ατατούρκ». Ο Τούρκος πρόεδρος, αποβιβαζόμενος στην Κωνσταντινούπολη, αποκαλύπτει ότι το ξενοδοχείο όπου διέμενε βομβαρδίστηκε λίγο μετά τη διαφυγή του. Χαρακτηρίζει την απόπειρα πραξικοπήματος μία πράξη προδοσίας, για την οποία οι υπεύθυνοι «θα πληρώσουν υψηλό τίμημα». «Το πραξικόπημα απωθήθηκε» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΜΙΤ Νουχ Γιλμάζ στο CNN Turk. Λίγη ώρα αργότερα, οι πραξικοπηματίες εισβάλουν στον σταθμό CNN Turk και τον καταλαμβάνουν, αλλά απελευθερώνεται λίγη ώρα αργότερα από τους πολίτες. Στις 05.29 ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ αναφέρει ότι έχουν συλληφθεί περίπου 130 στρατιωτικοί, διαφόρων εθνικοτήτων. Οι επιχειρήσεις για τον έλεγχο των πραξικοπηματιών και οι συλλήψεις συνεχίζονται έως το πρωί.

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Αυγούστου 03, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η «πολιτοφυλακή» του πονηρού «σουλτάνου»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator