Οι Κορσικανοί δεν σηκώνουν πολλά-πολλά με τους τζιχαντιστές

0ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Θα σας λιώσουμε όπου κι αν βρίσκεστε

Οι Κορσικανοί αυτονομιστές προειδοποίησαν τους τζιχαντιστές ότι, αν αποτολμήσουν ο,τιδήποτε στο νησί τους, θα τούς «πλακώσουν» όπου γης και αν βρίσκονται. Οι Κορσικανοί δεν σηκώνουν πολλά-πολλά. Μπορεί να είναι φιλόξενοι, εύθυμοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν, αλλά τους τσαμπουκάδες, τους τζιχαντισμούς και τις ισλαμικές γελοιότητες δεν τα «πηγαίνουν». Επίσης, παρά το γεγονός ότι ο Μέγας Ναπολέων ήταν για τους Γάλλους συμπατριώτης τους, τους κώδικες και την γραφειοκρατία που επέβαλε η Γαλλία δεν είναι από τα πράγματα που τούς πολυαρέσουν.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Στην Κορσική ισχυρή, και όχι πάντα ειρηνική, είναι η παρουσία των αυτονομιστών-εθνικιστών, που είναι αλήθεια ότι το χιούμορ το τσιγκουνεύονται.

Ε, λοιπόν, μετά την δολοφονία 84 ανθρώπων στην Νίκαια, κορυφαία τουριστική περιοχή της Γαλλίας, οι αυτονομιστές προειδοποίησαν «τα απόβλητα του Ισλάμ» ότι, αν αποτολμήσουν να βάλουν χέρι στο νησί και τον τουρισμό του (σ.σ. ο οποίος αντιπροσωπεύει το 40% της οικονομίας του), ο πλανήτης δεν θα είναι αρκετά μεγάλος για τα τομάρια τους. «Θα σάς πλακώσουμε όπου κι αν βρίσκεστε…», αναφέρουν σε δηλώσεις τους οι Κορσικανοί αυτονομιστές και καλούν τους μουσουλμάνους του νησιού να διαδηλώσουν προληπτικά κατά των τζιχαντιστών. «Θα θυμόμαστε όποιους δεν το κάνουν», αναφέρει η ανακοίνωση του Αυτονομιστικού Κόμματος –το οποίο, υπενθυμίζουμε, κέρδισε τις τελευταίες τοπικές εκλογές στο νησί.

Σημειώνεται επίσης ότι οι γαλλικές αρχές πήραν πολύ σοβαρά τις προειδοποιήσεις των Κορσικανών και, γνωρίζοντας την εμπειρία των αυτονομιστών στην παράνομη δράση, εκτιμούν ότι στο νησί θα αρχίσουν να συμβαίνουν «ατυχήματα» σε νέους υπόπτους για «ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση». Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν με μεγάλη προσοχή το όλο θέμα, γιατί είναι πολύ πιθανό «να ανοίξει ορέξεις», όπως επισημαίνουν ειδικοί παρατηρητές.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι ουσιαστικά ο πόλεμος Δύσης-τζιχαντιστών μπαίνει σε νέα φάση –και τις διαστάσεις του φαινομένου μόνον κάποιοι πνευματικά αργόσχολοι δεν τις καταλαβαίνουν.
Δημοσίευση: Αυγούστου 03, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι Κορσικανοί δεν σηκώνουν πολλά-πολλά με τους τζιχαντιστές"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator