Το αμερικανικό πεντάγωνο "έχασε" 6,5 τρισ. δολάρια!

0Ξέχασαν που τα ξόδεψαν οι αμερικανοί επιτελείς!

Έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, έχει αφήσει έκπληκτη την Αμερικανική κοινή γνώμη, διότι σύμφωνα με το πόρισμα, έχουν… κάνει φτερά, τρισεκατομμύρια δολάρια από το ταμείο του Πενταγώνου. Όλα αυτά τα χρήματα, τα επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι που θα είναι, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, εσαεί χρεωμένοι.

Όμως πώς «εξαερώθηκε» και πού πήγε το ζεστό χρήμα, με τα τρισεκατομμύρια δολάρια, που διατίθενται για τους πολέμους, τον εξοπλισμό, το προσωπικό, τη στέγαση και την υγειονομική περίθαλψη, που έχει παραχωρηθεί στον οργανισμό, από το Κογκρέσο.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με ρεπορτάζ δημοσιογράφων του «thefreethoughtproject.com», το Πεντάγωνο δεν μπορεί να εξηγήσει (!) που πήγαν 6,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Αρχίζοντας από το 1996, όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν εντολή από το νόμο, να διενεργούν, τακτικά, δημοσιονομικούς ελέγχους. Ωστόσο το Πεντάγωνο δεν έχει συμμορφωθεί με το νόμο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό σάιτ. Συν τοις άλλοις, στο παρελθόν, έχει γίνει και παραποίηση στοιχείων του αμυντικού προϋπολογισμού, στον τομέα των δαπανών προσωπικού, όπως αποκάλυψε το 2013 έρευνα του «Reuters», από τον Σκοτ Πάλτροου.

Ουσιαστικά λοιπόν, η κυβέρνηση, δεν έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει, πώς το Πεντάγωνο έχει διαβιβάσει, τα τρισεκατομμύρια δολάρια των φορολογουμένων, που διατίθενται από το Κογκρέσο, για την εθνική άμυνα, κι έτσι κανείς δεν πρόκειται να λογοδοτήσει για 6.5 τρισεκατομμύρια δολάρια, χρήματα που θα πληρώνουν από ‘δω και πέρα οι φορολογούμενοι.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πρόκειται στην πραγματικότητα, για κακή οργάνωση στον τομέα της λήψης των αποφάσεων, αλλά και για λάθη, σε ότι αφορά την τήρηση βιβλίων, από τους λογιστές του Οργανισμού και όχι για πραγματικές οικονομικές απώλειες.

Τη στιγμή όμως που το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, δεν μπορεί να εξηγήσει που πήγαν 6,5 τρισεκατομμύρια δολάρια από χρήματα φορολογουμένων, το 2014 υπήρχαν 47 εκατομμύρια άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και 15 εκατομμυρίων παιδιών, που ζούσαν σε συνθήκες φτώχειας στις ΗΠΑ...

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης
Δημοσίευση: Αυγούστου 18, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το αμερικανικό πεντάγωνο "έχασε" 6,5 τρισ. δολάρια!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator