Η φρεγάτα Yavuz του τουρκικού στόλου έχει περιέλθει στον έλεγχο πραξικοπηματιών που δεν είχαν συλληφθεί. Έληξε το θρίλερ

0



Πραξικοπηματίες που δεν είχαν παραδοθεί - συλληφθεί μετά την αποτυχία της αποστασίας, πήραν τον έλεγχο της τουρκικής φρεγάτας Yavuz (Γιαμούζ) όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Όπως ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων στο πλοίο ήταν ο αρχηγός του στόλου, Βεϊσέλ Κιοσέλε. Η τουρκική φρεγάτα Γιαβούζ είναι γνωστή από το ρόλο της στα Ίμια, αφού ήταν ναυαρχίδα των Τούρκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, που επικαλείται το υπουργό Δικαιοσύνης, οι πραξικοπηματίες κρατούσαν όμηρο το ναύαρχο Κιοσέλε τον οποίο επιβίβασαν σε πολεμικό πλοίο και μαζί με μία νηοπομπή 10 πολεμικών απέπλευσε από την κεντρική ναυτική βάση του Γκιόλτζουκ. Το πλοίο επέστρεψε αργότερα στη βάση. Οι υποψίες στράφηκαν στο ενδεχόμενο να είχε προσχωρήσει ο ναύαρχος Κιοσέλε στις τάξεις των πραξικοπηματιών, καθώς στο παρελθόν είχε συλληφθεί και αφεθή ελεύθερος σε σχέση με παράνομες πραξικοπηματικές κινήσεις που έλαβαν χώρα στη Σμύρνη.

Όπως μετέδωσε άλλωστε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ανώτερη πηγή του ελληνικού στρατού, οι συμμετέχοντες της απόπειρας πραξικοπήματος κατέλαβαν φρεγάτα του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στη βάση του Gölcük στη νότια ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά. Η λήξη της αποστασίας έγινε με παρέμβαση πολιτών οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στη ναυτική βάση ζητώντας την παράδοση του πολεμικού πλοίου. Η αστυνομία εισέβαλε μετά από διαπραγματεύσεις στη φρεγάτα και συνέλαβε όλους τους αποστάτες.

Η F-240 TCH Yavuz φέρει μεταξύ άλλων και πυραύλους τύπου Harpoon. Επέστρεψε στον έλεγχο της κυβέρνησης Ερντογάν.
Δημοσίευση: Ιουλίου 17, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η φρεγάτα Yavuz του τουρκικού στόλου έχει περιέλθει στον έλεγχο πραξικοπηματιών που δεν είχαν συλληφθεί. Έληξε το θρίλερ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator