Εικονική πραγματικότητα...

0



H φωτογραφία με τον Τσίπρα να φορά τα γυαλιά της εικονικής πραγματικότητας είναι ασφαλώς το θέμα του μήνα. Αν και δεν έχει ανάγκη από τέτοια τεχνολογικά επιτεύγματα ο πρωθυπουργός αποδεικνύει πώς είναι να είσαι στην εξουσία, να βλέπεις τη χώρα σου να καταρρέει κι εσύ να ασχολείσαι με το αν ο Βαγγέλης και ο Ιβάν θα πάρουν άδεια ή αν ο εκλογικός νόμος θα έχει μπόνους ή αν ο 16άρης θα μας... γ...α τα λύκεια και τα εκλογικά κέντρα.

Θα μπορούσε βεβαίως ο Τσίπρας να πει στους Κινέζους: «Τι μου δίνετε να φορέσω... κινεζιές. Εγώ στην Ελλάδα έχω βάλει γυαλιά εικονικής πραγματικότητας σε εκατομμύρια Έλληνες. Είστε πολύ πίσω...».

Λένε ότι η πιο... «καυτή» αλλά και εντυπωσιακή εφαρμογή στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας είναι οι εικόνες από... πορνό. «Είναι σαν να είσαι μέσα στη σκηνή» λένε όσοι ξέρουν από αυτά.

Στην Ελλάδα η εικονική πραγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 20 μήνες ακριβώς αυτό κάνει. Μια χώρα που έχει διαλυθεί, με λουκέτα να είναι έτοιμα να σκάσουν το ένα μετά το άλλο, με την οικονομία να μην τραβάει και τον «κόφτη» να έρχεται και σε ένα πολιτικό σκηνικό που μοιάζει να είναι εκτός τόπου και χρόνου και να ασχολείται με τον «τρελό φαλακρό» αντί να τον έχει στείλει φυλακή, είναι εύκολο να στήσεις μια εικονική πραγματικότητα.

Πολλοί είναι εκείνοι που ακόμη πιστεύουν ότι ο Αλέξης είναι καλό παιδί αλλά άτυχο. Ότι τον πολεμούν οι ξένοι και τα συμφέροντα δεν τον αφήνουν να κυβερνήσει. Μάλιστα πολλοί βλέπουν τις αλλαγές στα κανάλια ως κάθαρση που θα φέρει την κατάρρευση της διαπλοκής. Αυτοί προφανώς εκτός από γυαλιά εικονικής πραγματικότητας έχουν κάνει και... εμφύτευση ΣΥΡΙΖΟ...τσιπ. Ούτε η οικονομία πάει καλά, και η αγορά έχει καταρρεύσει και ο Τσίπρας παίζει χοντρά παιχνίδια με τη διαπλοκή.

Όπως εικονική πραγματικότητα είναι ότι το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερο από τα άλλα, ότι οι μισθοί και οι συντάξεις δεν μειώθηκαν, ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι βαρύτερος ενώ θα έπρεπε να έχει καταργηθεί. Κι ότι έρχεται σύντομα ο «κόφτης» γιατί ο προϋπολογισμός θα τιναχτεί στον αέρα.

Όπως virtual reality είναι επίσης ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή δημοκρατία στην Ελλάδα. Ένα μάτσο λαϊκιστές, καιροσκόποι και οπορτουνιστές είναι που νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους και για το πώς θα κρατηθούν στην εξουσία προκειμένου να μην πάνε στη φυλακή.

Σε εικονική πραγματικότητα, ωστόσο, ζει και το Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός και οι σύμβουλοί του έχουν πάθει «ιδρυματισμό», χειρότερο απ' ότι έπαθαν όσοι πέρασαν το κατώφλι του πρωθυπουργικού στρατηγείου. Μυστικές συναντήσεις με επιχειρηματίες, την ώρα που υποτίθεται ότι τους πολεμούν. Παρουσίαση της χώρας ως αριστερού παράδεισου την ίδια στιγμή που είμαστε πιο κοντά στην... Βενεζουέλα παρά στην Ευρώπη.

Ύπουλα πολιτικά παιχνίδια που παρουσιάζονται ως «δράσεις με αριστερά πρόσημα» την ώρα που βλέπουν να καταρρέουν. Και τέλος, ενώ δεν τολμούν να πάνε ούτε στα χωριά τους, πιστεύουν ακόμη ότι έχουν την ανοχή της κοινωνίας.

Όχι, η εικονική πραγματικότητα στην οποία ζει ο Τσίπρας και η παρέα του βρίσκονται μόνο στα γυαλιά των Κινέζων. Ίσως να του έφτιαξαν ένα πρόγραμμα για να βλέπει την Ελλάδα ως παράδεισο κι αυτόν ως τον μεγάλο αναμορφωτή. Κάτι σαν τον «Πατερούλη της κινεζικής επανάστασης» Μάο Τσε Τουνγκ.

Σύντομα θα προσγειωθεί στην σκληρή πραγματικότητα μιας χώρας που έχει αρχίσει ήδη να τον μισεί.
Δημοσίευση: Ιουλίου 17, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εικονική πραγματικότητα..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator