ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΛΑΒΟΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ - Tην καυτή ανάσα του Τραμπ αισθάνεται ο πλανήτης!

0Μείωσε την διαφορά στις 2 μονάδες και πάει σφαίρα για πλανητάρχης

Eπιτέλους βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στο ΧΑΟΣ! Κι αυτό γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να μειώσει σε 2 μονάδες την διαφορά που τον χωρίζει από την Χίλαρυ Κλίντον. Το προβάδισμα της Κλίντον είναι αισθητά μικρότερο από εκείνο που έδειχνε η προηγούμενη δημοσκόπηση! To πιο πιθανό είναι έχουμε Τραμπ πλανητάρχη, ο οποίος είναι υπέρ του Brexit και υπέρ του Grexit.Λίρα εκατό. Ο πλανήτης ψώνισε από σβέρκο.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Χίλαρι Κλίντον και ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ φέρονται σχεδόν να ισοψηφούν σε μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, καθώς η προεκλογική εκστρατεία διεξάγεται σε μια ατμόσφαιρα όλο και περισσότερο δηλητηριώδη.

Η έρευνα του πανεπιστημίου Quinnipiac φέρει την Χίλαρι Κλίντον να προηγείται συγκεντρώνοντας ένα 42% των προθέσεων ψήφου, ενώ ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ πιστώνεται το 40%.

Το υπόλοιπο 18% μοιράζεται ανάμεσα σε αυτούς που δήλωσαν ότι θέλουν να ψηφίσουν άλλον υποψήφιο (6%), δεν θα ρίξουν ψηφοδέλτιο στην κάλπη (5%) ή ότι παραμένουν αναποφάσιστοι (7%).

Το προβάδισμα της υποψήφιας των Δημοκρατικών σε αυτή την έρευνα είναι αισθητά μικρότερο συγκρινόμενο με την αμέσως προηγούμενη έρευνα του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ, η οποία είχε δημοσιευθεί την 1η Ιουνίου: τότε, η Κλίντον προηγείτο του αντιπάλου της με τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες.

Το ποσοστό της διαφοράς των δύο υποψηφίων βάσει αυτής της δημοσκόπησης είναι πολύ πιο μικρό από εκείνο που καταγραφόταν την Κυριακή σε μια δημοσκόπηση των ABC News/Washington Post, το οποίο ανερχόταν σε 12 μονάδες κι αποδιδόταν στις πρόσφατες αναταράξεις στην εκστρατεία του Τραμπ.

Η έρευνα του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ, σε δείγμα 1.610 εκλογέων, κατέδειξε πως το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η εκστρατεία ενόψει των εκλογών του 2016 «αύξησε το επίπεδο του μίσους και των προκαταλήψεων στις Ηνωμένες Πολιτείες» της Αμερικής. Τα δύο τρίτα εξ αυτών επιρρίπτουν την ευθύνη στο στρατόπεδο του Τραμπ και ένα 16% επιρρίπτει την ευθύνη στην Κλίντον.

Οι εκλογείς βλέπουν να διεξάγεται «μια μικροπρεπής προεκλογική εκστρατεία«, στην οποία εφαρμόζεται «πολιτική καμένης γης από τους δύο υποψήφιους, η οποία δεν τους αρέσει: Θεωρούν ότι ούτε η μια (υποψήφια) ούτε ο άλλος (υποψήφιος) θα γίνει καλός πρόεδρος», σχολίασε ο Τιμ Μαλόι, αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ, στην ανακοίνωση που συνοδεύει την έρευνα.

Για το 58% των προσώπων που ερωτήθηκαν, η πρώην Πρώτη Κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υπό τον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα είναι καλύτερα προετοιμασμένη από τον Ντόναλντ Τραμπ για να αναλάβει το προεδρικό αξίωμα. Ο δεύτερος δεν συγκεντρώνει παρά το 33% των θετικών γνωμών όσον αφορά αυτό το ερώτημα.

Μολαταύτα θεωρούν ότι ο επιχειρηματίας έχει καλύτερες δυνατότητες όσον αφορά τη δημιουργία θέσεων εργασίας (52%, έναντι 40% για την Κλίντον), αλλά και για να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (52%, έναντι 39% για την Κλίντον).

Το ποσοστό στατιστικού σφάλματος της έρευνας αυτής ανέρχεται σε ±2,4%.

Μπ. Γ.
Δημοσίευση: Ιουλίου 01, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΛΑΒΟΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ - Tην καυτή ανάσα του Τραμπ αισθάνεται ο πλανήτης!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator