Το Πραξικόπημα στην Τουρκία απέτυχε: «Θα πληρώσουν ακριβά οι προδότες» - LIVE

0



Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία απέτυχε τέσσερις περίπου ώρες, αφού τα τουρκικά στρατεύματα βγήκαν στους δρόμους και ανακοίνωναν ότι παίρνουν την εξουσία.

Εκατοντάδες πολίτες, ακολουθώντας την προτροπή του Τούρκου προέδρου, βγήκαν στους
δρόμους και αντιστάθηκαν. Συνολικά συνελήφθησαν 120 πραξικοπηματίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν ανακοίνωσε πως το στρατιωτικό πραξικόπημα έχει τελειώσει, ενώ σ εότι αφορά στην τύχη των πραξικοπηματιών που έχουν συλληφθεί ανέφερε πως "οι συνωμότες θα δικαστούν για εσχάτη προδοσία".

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις πρώτες δηλώσεις του στην Κωνσταντινούπολη, λίγες ώρες μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος στη χώρα, έκανε λόγο για

για "μικρή μειοψηφία μέσα στις ένοπλες δυνάμεις η οποία είχε σκοπό να αμαυρώσει την ιστορία της χώρας καθώς δεν αποδέχεται την ενότητα".

Όπως είπε ο Τούρκος Πρόεδρος είχε παρατηρηθεί από το μεσημέρι "τρομερή κινητικότητα στις ένοπλες δυνάμεις τις χώρας".

Ο κ. Ερντογάν τη χαρακτήρισε ως "κίνηση προδοσίας" και τόνισε ότι "θα το πληρώσουν πολύ ακριβά και πρώτα από όλα από τον λαό".

Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε πως το πραξικόπημα συνέβη επειδή υπήρχε στόχος να «ξεκαθαρίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις, από αυτούς που είχαν κρυφτεί μέσα στις ένοπλες δυνάμεις και είχαν σχέση με το παράλληλο κράτος». «Ήξεραν πως τους γνωρίζαμε και θα τους αποβάλαμε από το σώμα», πρόσθεσε.

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα, ότι συνεχίζονται οι ενέργειες που χρειάζονται αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή γενικά στην Τουρκία εκατομμύρια άνθρωποι είναι στους δρόμους. Γιατί; Το έχουμε πει και το ξαναλέμε, θα είμαστε πάντα μαζί, ενωμένοι κι όλοι μαζί θα έχουμε σαν πιο σημαντικό τη χώρα μας την ίδια, την Τουρκία μας. Και κάτι ακόμη, όλοι αυτοί που είδατε με τα τανκς στους δρόμους, θα γυρίσουν όπως έφυγαν. Γιατί αυτά τα τανκς ανήκουν στον λαό, ανήκουν στο έθνος. Να είστε λίγο υπομονετικοί κι όλοι θα βγουν στην επιφάνεια. Εγώ είμαι με τον λαό μου, είμαι με τους πολίτες μου», κατέληξε.

Παραλίγο να σκοτώσουν τον Ερντογάν

Το πως παραλίγο να τον σκοτώσουν οι πραξικοπηματίες, αποκάλυψε ο Ταγίπ Ερντογάν στο διάγγελμά του, στο αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Ο Τούρκος Πρόεδρος, αποκάλυψε πως βρισκόταν στη Μαρμαρίδα, όταν ξέσπασε το "κίνημα" σε ένα κτίριο, που λίγη ώρα αφού εγκατάλειψε για να κατευθυνθεί προς το αεροσκάφος του, βομβαρδίστηκε από τους στασιαστές.

Άγκυρα 42 οι νεκροί

Οι πληροφορίες που μεταδίδονται από την Τουρκία και τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 42 μόνο στην Άγκυρα. Είναι σίγουρο πως μόλις το πραξικόπημα ηττηθεί οριστικά και τα άρματα επιστρέψουν στα στρατόπεδα, ο αριθμός θα αναθεωρηθεί και πάλι...

Ο εγκέφαλος του πραξικοπήματος

Ο Συνταγματάρχης Μουχαρέμ Κόσε, πρώην στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, κατονομάστηκε από το πρακτορείο “Ανατολή” ως ο ηγέτης του πραξικοπήματος ενάντια στον Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



madata.gr
Δημοσίευση: Ιουλίου 16, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το Πραξικόπημα στην Τουρκία απέτυχε: «Θα πληρώσουν ακριβά οι προδότες» - LIVE"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator