ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ: Kαι η Koρινθία γύρισε την πλάτη στον Τατούλη

0


Η ιδέα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων της θα μπορούσε να συντελέσει στην ανάδειξη του θεσμού της Περιφέρειας, στην αναβάθμιση της δημοκρατικής λειτουργίας της και στην εμπέδωση Περιφερειακής συνείδησης στους Πολίτες της Πελοποννήσου.

Θα μπορούσε να συμβάλλει στην κατοχύρωση του Πε.Συ., κυρίαρχου οργάνου της Περιφέρειας, ως βήματος διαλόγου πολιτών και συλλογικοτήτων και ως συνδετικού κρίκου τελικά κοινωνίας και Περιφερειακής Αρχής, με στόχο πάντα το στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό για την κοινωνία κάθε Π.Ε. ενταγμένο ασφαλώς στο γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όμως η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη δεν έχει στην πολιτική της τέτοιες αρχές και δεν κατόρθωσε να μην επαναλάβει και στην Κορινθία τον κακό εαυτό της που βυθιζόμενη ολοένα στην απομόνωση αποκαλύπτει.

Ούτε στην Κορινθία, ούτε προηγουμένως στην Αργολίδα, ενδεικτικό των σχέσεών της με την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, δεν βρέθηκε στη σχετική συνεδρίαση του Πε.Συ. δήμαρχος ή εκπρόσωπος των δημοτικών αρχών. Ούτε οποιοσδήποτε άλλος φορέας προσκλήθηκε ή θέλησε να διαλεχθεί μαζί της, ενδεικτικά όλα αυτά του βαθύτατου σχίσματος στις σχέσεις Περιφέρειας Δήμων και Συλλογικοτήτων, τα οδυνηρά αποτελέσματα του οποίου δυστυχώς βιώνουν οι Πολίτες της Πελοποννήσου.

Κι όμως στη σημερινή συγκυρία που απαιτεί συνεργασίες μέσα από διακριτούς ρόλους, συγκροτημένες στοχεύσεις και οικονομία δυνάμεων δεν υπάρχουν περιθώρια για ηγεμονισμούς και μικρόψυχες εμμονές που επιδεικνύει η Περιφερειακή Αρχή και αποτελούν ανεπίτρεπτες έως καταστροφικές για τους Πολίτες της Πελοποννήσου πολυτέλειες.

Δυστυχώς όμως ο κ. Τατούλης περιορίσθηκε και στη συγκεκριμένη περίπτωση σε επ΄ευκαιρία τουριστική γνωριμία του με την εγκαταλελειμμένη Κορινθία και για να αποκρύψει την απουσία σημαντικού έργου σε αυτή, ως παλαιός επαγγελματίας πολιτικός πέταξε δυο τρεις «πιασάρικες κορώνες», εκφώνησε κανα δύο βαρύγδουπους δεκάρικους, χτύπησε τέλος και κάτι εγκαίνια!! που θυμήθηκε για την περίσταση ερήμην του Πε.Συ. και παρουσία πλην ελάχιστων εξαιρέσεων των συνήθων ασχέτων και παρατρεχάμενων.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο τέλος η Περιφερειακή Αρχή μία από τα ίδια.

Επιχείρηση εικονικής πραγματικότητας για να καλύψει τη βοώσα ανυπαρξία της και στην Κορινθία.

Δοκησισοφίες μακράς διαρκείας, οργίλο ύφος και αναίτιες επιθέσεις στα δύσκολα, έλλειψη πολιτικού πολιτισμού εντός έδρας και τελικά όλες σωρευμένες οι παθογένειες που απαξιώνουν το Πε.Συ., ως ένα ακόμη στοιχείο του κακού αποτυπώματος που αφήνει η Πολιτεία αυτής της Περιφερειακής Αρχής στην Πελοπόννησο .

Δεν σεβάστηκαν ούτε την παρουσία δύο βουλευτών της περιοχής (Μ. Θελερίτη, Γ. Ψυχογιού ), που συμμετείχαν στην συνεδρίαση μας, και με τη συμπεριφορά τους ανάγκασαν την Κ. Θελερίτη ν΄ αποχωρήσει.

Ελπίζουμε και καλούμε με αφορμή και τις δύο επόμενες συνεδριάσεις σε Σπάρτη και Καλαμάτα η Περιφερειακή Αρχή να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα και να διορθώσει τα λάθη της για το καλό της Περιφέρειάς μας.

Υ.Γ. Η Παράταξή μας στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κορινθία συναντήθηκε με βουλευτές της Π.Ε. Κορινθίας, το Δήμαρχο Κορινθίων, Αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, επικεφαλής αυτοδιοικητικών σχημάτων και εκπροσώπους συλλογικοτήτων και φορέων σε ένα εποικοδομητικό άδολο διάλογο που θέλουμε να συνεχίσουμε να πλατύνουμε και να βαθύνουμε.
Δημοσίευση: Ιουλίου 19, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ: Kαι η Koρινθία γύρισε την πλάτη στον Τατούλη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator