EΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ, Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ - Φύσα ρούφα τράβα τονε πάτα τονε κι άναφτονε - VIDEO

0Η κυβέρνηση Τσίπρα θυμίζει πλέον τους τελευταίους μήνες της κυβέρνησης Καραμανλή

Νάχαμε να λέγαμε λοιπόν σε μια προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα. Ετσι λοιπόν ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την έναρξη μίας «μεγάλης διαδικασίας διαβούλευσης»-(φύσα ρούφα τράβα τονε πάτα τονε κι άναφτονε φύλα τσίλιες για τους βλάχους κείνους τους δεσμοφυλάκους) με τη συμμετοχή των πολιτών, η οποία θα καταλήξει σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, στην κοινοβουλευτική διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης-όταν καπνίζει ο Λουλάς.(Και τρομάρα μας: Θα φύγει ο Τσίπρας και θάρθουν οι μπαγλαμάδες του Κυριάκου-δεν υπάρχει ελπίδα αδέλφια!)Ο Τσίπρας παρουσίασε τις προτάσεις του για τα ζητήματα που πρέπει να περιληφθούν στο νέο Σύνταγμα. Δεν απέκλεισε δε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με γνωμοδοτικό χαρακτήρα, για κρίσιμα θέματα.

Μιλώντας στον προαύλιο της Βουλής, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα σε ένα ευρύ, ανοιχτό και γόνιμο διάλογο για ένα Σύνταγμα που θα σηματοδοτήσει, όπως είπε, το πέρασμα στη Νέα Μεταπολίτευση και τη «νέα Ελλάδα του 2021».Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ρόλος των πολιτών πρέπει να είναι κύριος και στη διαμόρφωση των προτάσεων. «Θέλουμε μια διαδικασία που θα εμπλέκει, θα οργανώνει, θα κινητοποιεί τους πολίτες. Μια διαδικασία ενεργού συμμετοχής των πολιτών και όχι μια διαδικασία περιορισμένη, στους τέσσερις τοίχους της Ολομέλειας της Βουλής» είπε.

AΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ SOOC>

Στο πλαίσιο αυτό ανήγγειλε μία «μεγάλη διαδικασία διαβούλευσης», με τη συμμετοχή φρικιών και τραχανοπλαγιάδων από όλα τα κεφενεία της Επικράτειας οι οποίοι δεν θάχουν τίποτε να κάνουν και θα διαλογίζονται πάνω στα θέματα που βάζει ο Καρανίκας και η παρέα του.Συγκεκριμένα:

Το Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί η σύνθεση μιας οργανωτικής επιτροπής που θα αναλάβει την διεξαγωγή μιας «πλατιάς, ανοιχτής διαδικασίας διαλόγου σε πανεθνική κλίμακα».

Σε πρώτη φάση θα γίνουν συζητήσεις για την αναθεώρηση σε όλους τους δήμους της χώρας με τη συμμετοχή επιστημονικών και κοινωνικών φορέων, κινήσεων πολιτών και συλλογικοτήτων αλλά και μεμονωμένων πολιτών. «Σε αυτή την προσπάθεια προσβλέπουμε στην βοήθεια και τη στήριξη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση» είπε.

Σε δεύτερη φάση, τα συμπεράσματα από την δημόσια αυτή θα συγκεντρωθούν με την διοργάνωση 13 συνελεύσεων σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδας όπου όλοι οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους, τις συμφωνίες και τις αντιρρήσεις τους.

«Μετά το τέλος της μεγάλης αυτής διαβούλευσης, την Άνοιξη του 2017, η Οργανωτική Επιτροπή θα συγκεντρώσει τα αποτελέσματα του διαλόγου και θα παραδώσει την έκθεσή της σε όλα τα πολιτικά κόμματα, που από εκεί και πέρα θα πάρουν την σκυτάλη για να εκκινήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία, όπως ακριβώς ορίζεται από το άρθρο 110 του Συντάγματος και τον κανονισμό της Βουλής» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός κατέθεσε τις προτάσεις του για τη συνταγματική αναθεώρηση, χωρίζοντάς τις σε πέντε άξονες: Μεταρρυθμίσεις για την αρχιτεκτονική του Πολιτεύματος, ενίσχυση των θεσμών άμεσης δημοκρατίας, ενίσχυση του κράτους δικαίου, σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, κοινωνικά δικαιώματα.

Συγκεκριμένα πρότεινε:
Η συνταγματική καθιέρωση της απλής αναλογικής
Εποικοδομητική ψήφος δυσπιστίας. Η υποχρέωση δηλαδή η πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης, να συνοδεύεται και από πρόταση για νέο πρωθυπουργό.
Δυνατότητα άμεση εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα πρότεινε εκλογή του Προέδρου από το κοινοβούλιο, μόνο αν εξασφαλίζεται η μέγιστη συναίνεση των δύο τρίτων της Βουλής σε δύο διαδοχικές ψηφοφορίες. Αν αποβούν άκαρπες, τότε η τρίτη ψηφοφορία θα ανήκει στο εκλογικό σώμα, που θα αποφασίζει ανάμεσα στους δύο πλειοψηφήσαντες υποψηφίους της τελευταίας ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.
Λελογισμένη αύξηση των αρμοδιοτήτων του «με στόχο να ενισχύσουμε το ρυθμιστικό, σταθεροποιητικό και εγγυητικό του ρόλο» χωρίς να αγγίζει τον πυρήνα του πολιτεύματος. Ως παραδείγματα ανέφερε να μπορεί ο Πρόεδρος να απευθύνεται στη Βουλή για σπουδαίο λόγο, να συγκαλεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, αλλά και να παραπέμπει ψηφισμένο νόμο σε ειδικό γνωμοδοτικό όργανο, αποτελούμενο αποκλειστικά από δικαστές για να κρίνει επί της συνταγματικότητας του.
Θητεία για βουλευτές, έτσι ώστε κανένας Βουλευτής να μην μπορεί να εκλέγεται για πάνω από δύο συνεχόμενες κοινοβουλευτικές περιόδους ή για οκτώ συνεχόμενα έτη.
Πρωθυπουργός, εκτός των υπηρεσιακών, να ορίζεται αποκλειστικά αιρετός, δηλαδή εν ενεργεία βουλευτής
Υποχρέωση κύρωσης με δημοψήφισμα, οποιασδήποτε συνθήκης μεταβιβάζει κυριαρχικές αρμοδιότητες του Κράτους.
Λαϊκή πρωτοβουλία για διενέργεια δημοψηφισμάτων με 500,000 υπογραφές για εθνικά θέματα, 1 εκατ. υπογραφές για ψηφισμένο νόμο εκτός δημοσιονομικών ζητημάτων, 1 εκατ. υπογραφές για νομοθετική πρωτοβουλία από τους ίδιους τους πολίτες.
Θεσμοθέτηση ενός ειδικού γνωμοδοτικού οργάνου, αποτελούμενου αποκλειστικά από δικαστές των Ανώτατων Δικαστηρίων που σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μετά από πρόταση του ΠτΔ ή της Κυβέρνησης ή 120 Βουλευτών θα γνωμοδοτεί επί ψηφισμένου νομοσχεδίου εντός συντομότατης μάλιστα προθεσμίας
Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, εκτός ενδεχομένως για αδικήματα που σχετίζονται άμεσα με το λειτούργημα των βουλευτών
Τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών
Να τεθεί σε δημόσιο διάλογο το ερώτημα για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο των ανεξάρτητο αρχών «και να θέσουμε το ερώτημα για τον πολλαπλασιασμό τους». Ο κ. Τσίπρας πρότεινε να συγκροτούνται με μικρότερες πλειοψηφίες αν τα 4/5 δεν συγκεντρωθούν σε ορισμένες προθεσμίες.
Ρητή κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους, με αναγνώρισης της Ορθοδοξίας ως κρατούσας θρησκείας
Ρητή απαγόρευση άρσης του δημόσιου ελέγχου του νερού και της ενέργειας
Σαφή κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων ως το μοναδικό μέσο για τη διαμόρφωση του μισθού
Υποχρεωτικότητα της διαιτησίας

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απευθυνθεί η κυβέρνηση στους πολίτες, αν κριθεί σκόπιμο, με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμα ζήτημα.

Όπως διευκρίνισε, δεν θα ζητείται η έγκριση συνταγματικής διάταξης, αλλά η γνωμοδότηση για μεγάλα θέματα που θα περιληφθούν στη συνταγματική αναθεώρηση.

«Θα αναζητήσουμε τις συναινέσεις όπου είναι εφικτό, αλλά δεν θα φοβηθούμε τις συγκρούσεις» είπε κλείνοντας ο κ. Τσίπρας.Δημοσίευση: Ιουλίου 26, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "EΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ, Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ - Φύσα ρούφα τράβα τονε πάτα τονε κι άναφτονε - VIDEO"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΜΟΡΕΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΚΟΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator