Μετά το Brexit ένας άλλος κόσμος ξημερώνει

0Ένας άλλος κόσμος ξημερώνει μετά την απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επικράτηση του Brexit αλλάζει τα πολιτικά δεδομένα στην Ευρώπη, η πόρτα στις αποσχιστικές κινήσεις άνοιξε, οι αντισυστημικές δυνάμεις αποκτούν δυναμική ρεύματος και όλα πλέον μοιάζουν ρευστά και αβέβαια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το πανίσχυρο μέχρι πρότινος και το πιο ενδιαφέρον μεταπολεμικό πολιτικό οικοδόμημα, αμφισβητείται εντόνως πλέον, χάνει δυνάμεις και δυνατότητες και κινδυνεύει με συρρίκνωση και υποχώρηση αν δεν αντιδράσει εγκαίρως, αν δεν αλλάξει προσανατολισμούς και προτεραιότητες.

Τίποτε πια δεν μπορεί να αποκλεισθεί. Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και ο κίνδυνος επιστροφής σε καθεστώτα προστατευτισμού, περιχαράκωσης και επικράτησης εθνικιστικών αντιλήψεων είναι ορατός δια γυμνού οφθαλμού.

Σε κάθε περιπτωση οι Βρετανοί ψηφοφόροι δείχνουν με την επιλογή τους να κινούν την ιστορία και να οδηγούν τον κόσμο σε αχαρτογράφητα νερά.

Η Ελλάδα που όλα τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκε στο κέντρο της μεγάλης οικονομικής κρίσης και υπέστη τα πάνδεινα από τους εμμονικούς των Βρυξελλών οφείλει τώρα, αν μη τι άλλο, νηφαλιότητα και προσοχή.

Η χώρα μετά βασάνων, κόπων και πολλών θυσιών, έχει επιτύχει υποτυπωδώς σχετική σταθερότητα, δεν κινδυνεύει άμεσα από το Brexit, αλλά σίγουρα θα έχει να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που απορρέουν από μια ενδεχόμενη ευρωπαϊκή κατάρρευση.

Οι καιροί που έρχονται είναι σίγουρα ταραγμένοι, οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις βέβαιες και οι εθνικοί κίνδυνοι μπροστά μας.

Ο πολιτικός κόσμος οφείλει να προστατέψει τη χώρα, προτάσσοντας την εθνική ενότητα πάνω από οποιαδήποτε άλλη πολιτική επιδίωξη.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουλίου 07, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μετά το Brexit ένας άλλος κόσμος ξημερώνει"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator