Τρείς π@@τάνες στην Συγγρού...

0


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Το πρόβλημα είναι πως θεωρούμε εκ προοιμίου την Δικαιοσύνη αδέκαστη.
Ότι την θεωρούμε τίμια και άτεγκτη.
Λάθος!
Η δικαιοσύνη είναι έργο ανθρώπων και απαρτίζεται από ανθρώπους, όπως άλλωστε και οι άλλες διακριτές εξουσίες του κράτους, η νομοθετική και η εκτελεστική.
Έχοντας λοιπόν σαν κριτήριο τις δύο τελευταίες, που δρούν και κινούνται σαν μία, και μαζί απαρτίζουν την συμμορία (τουλάχιστον στον τόπο μας) που καταδυναστεύει αντί να υπηρετεί τους πολίτες, δεν έχουμε λόγους να μην πιστέψουμε πως και η Δικαιοσύνη (και πάλι στον τόπο μας) είναι εξ ίσου διεφθαρμένη, αργυρώνητη και αναξιόπιστη.

"Ξεχνάνε" οι τρείς "διακριτές" τάχα εξουσίες πως προέρχονται απ' τον λαό, και στον λαό πρέπει να καταλήγουν. Δηλαδή να τον υπηρετούν και να φροντίζουν μόνον για τα δικά του συμφέροντα.

Το χειτότερο είναι πως το ξεχνάμε κι εμείς και το ακόμη χειρότερο είναι πως τρώμε αμάσητο το παραμύθι των δύο άλλων εξουσιών, πως τάχα η Δικαιοσύνη είναι πάντα στο ύψος της και πως πρέπει να μένει στο απυρόβλητο.

Τί λέτε καλέ;
Η Δικαιοσύνη επιδέχεται κριτικής όπως άλλωστε όλα τα έργα των ανθρώπων, όταν μάλιστα δεν διαθέτει και την "έξωθεν καλή μαρτυρία", εφ' όσον στα 6 μνημονιακά χρόνια φρόντισε να διασφαλίσει μόνον τα συμφέροντα των δικών της λειτουργών, εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα των μισθών και των συντάξεών τους, την αναδρομική επιστροφή μισθών που στην αρχή περικόπηκαν, καθώς και όλα τα άλλα προνόμια που ο κλάδος της έχει.

Η χθεσινή δηλαδή αναβολή της δίκης για τα μαύρα ταμεία της Siemens, δεν επιδέχεται κριτικής;
Τί ήταν δηλαδή; Λάθος; Ολιγωρία;
Ε, όχι! Δεν πειθόμαστε.
Ήταν πράξη εσκεμμένη και προμελετημένη.
Σε αγαστή μάλιστα σύμπνοια με τις δυό άλλες εξουσίες, οι οποίες τζάμπα τώρα και για τα μάτια του κόσμου τανιόνται και ζορίζονται, εγκαλώντας τάχα η κυβέρνηση την αντιπολίτευση και η αντιπολίτευση την κυβέρνηση.

Διότι ωφελημένοι θα βγούν όλοι τους.
Και αυτοί που τα "πήραν", και αυτοί που φιλοδοξούν να τα "πάρουν" στο μέλλον.

Όσο για τις εντυπώσεις, ποιός νοιάζεται;
Ο λαός αφ' ενός έχει μνήμη χρυσόψαρου και αφ' ετέρου είναι τόσο απασχολημένος για να βγάλει σε πέρας την καθημερινότητά του και την επιβίωσή του, που εύκολα θα ξαναπιστέψειτους διώκτες του κι ακόμη ευκολότερα θα δεχτεί να τον κατακεραυνώσουν οι "διακριτές" εξουσίες πως τάχα δεν σέβεται την Δικαιοσύνη και πως αυτό είναι εις βάρος του!

Χωρίς γάτα χορεύουν τα ποντίκια.
Χωρίς λαό χορεύουν οι κάθε λογής απατεώνες και των τριών εξουσιών και μάλιστα στον σβέρκο του!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"
Δημοσίευση: Ιουλίου 30, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τρείς π@@τάνες στην Συγγρού..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator