Που είχε τοποθετήσει τα μαγνητάκια στην πολιτική ρουλέτα της Τουρκίας, ο Ταγίπ ο Μεγαλοπρεπής

0


Ανέκαθεν οι Δυτικοί , όσο αφορά την Τουρκία, αρέσκονταν στο να συνδιαλέγονται με τους Στρατιωτικούς, επειδή αυτοί ήταν οι κατ` εξοχήν εγγυητές της κληρονομιάς του αναμορφωτή της μοντέρνας Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ και οι εκπρόσωποι του κοσμικού κράτους της χώρας.
Οι γνώστες των πολιτικών πραγμάτων στη γείτονα, ξέρουν ότι ο Στρατός , είχε έναν ξεχωριστό ρόλο στα πλαίσια του εγγυητή της ομαλότητας στη χώρα (κατά το δοκούν) . 
Με τα χρόνια είχε εξελιχθεί σε έναν πανίσχυρο παράγοντα, με πολιτική επιρροή και μεγάλη οικονομική δραστηριότητα αφού βρισκόταν πίσω από μεγάλες επιχειρήσεις, τράπεζες, super market, εργοστάσια, real estate κλπ. 
Που ουσιαστικά τον καθιστούσαν οικονομικά αυτάρκη . 
Όποτε χρειάστηκε να τραβήξει το αφτί των πολιτικών, προέβη σε εγκαθίδρυση στρατιωτικών δικτατοριών , το `60 , το `80 ή τον Ιούνιο του `97 με το πρωτότυπο τηλεφωνικό πραξικόπημα που παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Ερμπακάν όταν ο ΓΕΕΘΑ τον πληροφόρησε ότι τα άρματα «έκοβαν» βόλτες στις μεγάλες πόλεις , έως το πραξικόπημα των ημερών μας… 
Ο «απίστευτος» και «απίθανος» τύπος Ερντογάν, γνωρίζοντας όλο αυτό το «σκηνικό», λειτούργησε μεθοδικά και κατάφερε, μετά από κάποια χρόνια στην εξουσία, να μεταστρέψει την κατάσταση υπέρ του. 
Ήταν αυτός που εκπαραθύρωσε το ΔΝΤ από τη χώρα το 2001 και με μια σκληρή και συνεπή οικονομική πολιτική έβγαλε τη χώρα του από την κρίση. Καταφέρνοντας να εκλέγεται και να αλλάζει (προς το συμφέρον του) το Σύνταγμα της γείτονος παραχωρώντας στον εαυτό του όλο και μεγαλύτερες εξουσίες . 
Μετέπειτα, με μαεστρικές κινήσεις, επιτυγχάνει να έχει στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων έμπιστους αξιωματικούς. 
Και.. τι έμενε ; Να καταφέρει να βγάλει από τη μέση τους αξιωματικούς μεσαίου και χαμηλού βαθμού που από χρόνια φαίνονταν να είναι δυσαρεστημένοι. 
Μπορώ να φανταστώ ότι η ΜΙΤ έκανε όλη τη δουλειά πείθοντας Συνταγματάρχες , ταγματάρχες και Λοχαγούς ότι «Τώρα είναι η μεγάλη Στιγμή» να ανακτήσει ο Στρατός το χαμένο του γόητρο . 
Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε: Το πρώτο «κίνημα» που δεν έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες, ήταν καταδικασμένο να αποτύχει και στο τέλος της ημέρας, εντελώς νόμιμα, ο Ταγίπ είχε βγάλει από τη μέση όλους τους χαμηλόβαθμους που δεν ήταν δικοί του, και «Σουλτανικό Δικαίω» , δυνητικά να τους στείλει στην κρεμάλα ως κατάπτυστους προδότες και… μαζί μ` αυτούς και όσους δικαστές που τον είχαν δυσαρεστήσει όλον αυτό τον καιρό που με τα προσκόμματα που του έφεραν επιβράδυναν την «άφιξη» στον τελικό στόχο. Την Απόλυτη εξουσία. 
Ο ιστορικός του μέλλοντος, καλείται να ανακαλύψει που είχε τοποθετήσει τα μαγνητάκια στην πολιτική ρουλέτα της Τουρκίας, ο Ταγίπ ο Μεγαλοπρεπής.

Δημοσίευση: Ιουλίου 18, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Που είχε τοποθετήσει τα μαγνητάκια στην πολιτική ρουλέτα της Τουρκίας, ο Ταγίπ ο Μεγαλοπρεπής"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator