Τ. Πιέτρης: Ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων

0



​Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε με θέμα την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων από τον Δήμο Κορινθίων, ο κος Πιέτρης ανέφερε:

«Ως Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Κόρινθος 2014-2019, καλούμαι να τοποθετηθώ πολιτικά και όχι τεχνικά για το μείζον και χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κορινθίων και αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων.

Το θέμα δεν χωρά νέες αναβολές και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, μιας και ο Δήμος Κορινθίων κινδυνεύει με νέα πρόστιμα που θα επιβαρύνουν τους δημότες, όσο αδυνατούμε να βρούμε λύση.

Σε σύντομο, λοιπόν, χρονικό διάστημα έπρεπε να πληροφορηθώ τι σημαίνουν οι όροι ΠΕΔ, ΦΟΣΔΑ, ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ κλπ και να μπορώ να εξετάζω προγραμματικές συμβάσεις και τεχνικά κείμενα, για τα οποία η πλειοψηφία των Κορινθίων δηλώνει άγνοια.

Μέχρι σήμερα ούτε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ούτε ο Δήμος Κορινθίων δεν έχει προσπαθήσει να ενημερώσει αντικειμενικά και με σαφήνεια για τα (2) σχέδια διαχείρισης, μέσω εξειδικευμένων προσώπων από τον χώρο της τεχνολογίας και του περιβάλλοντος.

Κύριε Δήμαρχε, όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις επιθυμούν την τοπική διαχείριση απορριμμάτων. Στο πλαίσιο αυτό ψήφισα και την απλή προγραμματική σύμβαση ώστε να σας εξουσιοδοτήσω προκειμένου να υπερασπιστείτε το δικαίωμα του Δήμου Κορινθίων να διαχειρίζεται με τον τρόπο που επιθυμεί τα απορρίμματά του.

Αυτό όμως δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως λευκή επιταγή, γιατί μπορείτε ως όργανο άσκησης εξουσίας να θέτεται τους όρους του προγράμματος, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να τους εξετάζουμε και να τους βελτιώνουμε.

Στηρίζω την κίνηση αυτή με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι το σχέδιο έχει εξασφαλίσει την πολιτική στήριξη εκτός του Νομού Κορινθίας, ώστε να αδειοδοτηθεί για να προβείτε μετά σε αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού. Σε αντίθετη περίπτωση η ήττα σας θα διαταράξει την σχέση μας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα σπαταληθούν άσκοπα τα χρήματα των Κορινθίων.

Το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δυστυχώς δεν μπορεί να τροποποιηθεί μιας και θα ενεργοποιήσει νομικές ρήτρες. Το σχέδιο του Δήμου Κορινθίων όμως, με γνώμονα την Υγεία των πολιτών, την προστασία του Περιβάλλοντος και την οικονομική βιωσιμότητά του, μπορεί να βελτιωθεί, αρκεί να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι οι (4) Επικεφαλής και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να υπάρξει επιτέλους ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ μας.
Δημοσίευση: Ιουλίου 13, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τ. Πιέτρης: Ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator