«Απλή αναλογική αρκεί να κυβερνάω πάντα εγώ»

0Θα περιμένουμε να δούμε την τελική πρόταση της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου γραμμένη στο χαρτί. Αλλά από τα όσα είπε ο Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το συμπέρασμα είναι ότι με εξαίρεση το πλαφόν εισόδου στο 3% όλα τα υπόλοιπα θα προσεγγίζουν στο βαθμό που δεν θα είναι εξ’ ολοκλήρου απλή αναλογική. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ότι πιθανόν να μην αλλάξει τίποτα και ως προς τη διαίρεση των εκλογικών περιφερειών και να παραμείνουν ως έχουν μεγάλες εκλογικές περιφέρειες.

Το είχαμε ξαναγράψει προ ημερών. Ο Τσίπρας πιθανόν θέλει την απλή αναλογική με τρόπο τέτοιο ώστε να μην ψηφιστεί από 200 βουλευτές καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι η απλή αναλογική θα μπει σε ισχύ από τις μεθεπόμενες εκλογές. Άρα θα μπορεί στις επόμενες να παίξει τα ρέστα του για την παραμονή στην εξουσία θέτοντας σκληρά διλήμματα για να διεκδικήσει το μπόνους.

Η όλη ρητορική που χρησιμοποιεί για την απλή αναλογική περί ισοτιμίας της ψήφου όπου θα γίνει πράξη με την Αριστερά στην κυβέρνηση δείχνουν ότι η πρόθεσή του είναι να διατηρεί ένα δημοκρατικοφανές προσωπείο για να κρύβει το μνημονιακό του πρόσωπο και ταυτόχρονα να χρεώνει το γεγονός ότι ο ίδιος θα πάει να ξανακερδίσει την εξουσία με το μπόνους των 50 εδρών στη ΝΔ από τη στιγμή που γνωρίζει ότι δεν θα μπορούσε να συναινέσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Είναι προφανές ότι ο Τσίπρας θα θελήσει να οδηγήσει στον πλήρη κατακερματισμό το πολιτικό σύστημα με τους δικούς του όρους για να παραμείνει ο βασικός παίχτης. Τα άλλα περί ισοτιμίας της ψήφου είναι λόγια του αέρα για να συγκαλύψει τους ιδιοτελείς τους σκοπούς του πριν απ’ όλα για την πολιτική του επιβίωση.
Δημοσίευση: Ιουλίου 09, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Απλή αναλογική αρκεί να κυβερνάω πάντα εγώ»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator