Βασίλης Νανόπουλος: ΟΧΙ στο ΣΔΙΤ Πνευματικού

0



Ο Δήμος Κορινθίων δεν θα συνεχίσει να είναι ανεξέλεγκτη χωματερή η οποία θα δέχεται και τα σύμμεικτα απορρίμματα άλλων δήμων.

Η Συμμαχία Πολιτών έχει από το 2014 σαφή και ξεκάθαρη θέση υπέρ της διαχείρισης απορριμμάτων από το Δήμο όταν η δημοτική παράταξη Πνευματικού, μετά από δεκαετή απραξία και παλινωδίες, αγιοποιούσε και προσκυνούσε το επερχόμενο ΣΔΙΤ χωρίς ενδοιασμό.

Η Συμμαχία Πολιτών, παρά τις διαφωνίες της από τις εμφανείς αδυναμίες του σχεδίου ψήφισε θετικά την κατεύθυνση τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων που κατέθεσε η δημοτική αρχή η οποία σύρθηκε να αλλάξει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για τα σκουπίδια και επιτέλους έδειξε να εναρμονίζεται με τις προτάσεις της αντιπολίτευσης συνολικά. Το σχέδιο αποτελείται κατά 70% από προτάσεις και δράσεις που επί δεκαετία προτείνονται από την αντιπολίτευση του Δήμου και ενεργούς πολίτες και συστηματικά απορρίπτονται από την αρχή Πνευματικού με τρόπο τέτοιο που το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων να παραμένει άλυτο για τον δήμο μας βάζοντας πλάτη στη λύση των ΣΔΙΤ.

Πριν καλά – καλά ξεκινήσει η υλοποίηση του τοπικού σχεδίου, η δημοτική αρχή Πνευματικού με κύρια ευθύνη και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Χασικίδη, ο οποίος για μία ακόμη φορά χρησιμοποίησε πρακτικές σχεδόν αντιδημοκρατικές για να υποστηρίξει περίεργες μεθοδεύσεις και τροποποιήσεις που δημιουργούν προϋποθέσεις μη υλοποίησης του προγράμματος, σπατάλης δημοτικού χρήματος, παραβίαση του σχεδίου και επικίνδυνες καιροσκοπικές πολιτικές ακροβασίες που τζογάρουν στην πλάτη των δημοτών και φέρνουν το Δήμο πάλι σε ανούσιες αντιπαραθέσεις, μη ανταγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο και επιτίθενται στη τσέπη του δημότη.

Η δημοτική αρχή Πνευματικού προχωράει σε φαραωνικές προμήθειες και ξόδεμα χρήματος με τεχνικές αντιφάσεις αντί να ξεκινήσει τώρα το πιο συνετό και λογικό : την διαδικασία άμεσης μείωσης των απορριμμάτων και τις διαδικασίες μελετών και αδειοδότησης που απαιτούνται για την υλοποίηση του τοπικού σχεδίου.

Ο Δήμος δεν θα επιτρέψει στον κ. Πνευματικό να τον κάνει χωματερή σύμμεικτων μετά από δεκαετή συνειδητή απραξία και αντιθεσμική συμπεριφορά. Ο Δήμος δεν θα επιτρέψει ένα ΣΔΙΤ Πνευματικού που τον βάζει σε ένα χορό σπατάλης εκατομμυρίων ευρώ χωρίς πυξίδα. Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι πολύ σοβαρό θέμα, δεν επιλύεται με αδιαφάνεια και δεν είναι παιχνίδι για προσωπικά, πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

Η Συμμαχία Πολιτών έχει καταθέσει έγκαιρα ολοκληρωμένο πραγματικό τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, σεβασμό στην κοινωνία και σύνεση απέναντι στις ανάγκες της εποχής και ζητάει το αυτονόητο : διαφανή, διαπαραταξιακή και διαδημοτική συνεργασία με σεβασμό στους θεσμούς και την κοινωνία με κοινό μέτωπο απέναντι σε φαραωνικές λύσεις και μεθοδεύσεις απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Προειδοποιούμε ότι οι μεθοδεύσεις Πνευματικού φέρνουν την πόλη και το ζήτημα των σκουπιδιών στο κόκκινο για μία ακόμη φορά και καλούμε όλες τις παρατάξεις αλλά τους απλούς δημότες να στηρίξουν τις λύσεις που έχουν ως οδηγό το δημόσιο συμφέρον και μόνον.



Βασίλης Νανόπουλος επικεφαλής του συνδυασμού Συμμαχία Πολιτών και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Κορινθίων
Δημοσίευση: Ιουλίου 11, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βασίλης Νανόπουλος: ΟΧΙ στο ΣΔΙΤ Πνευματικού"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator