Έφοδος των Οικονομικών Εισαγγελέων στην οικία του Ανδρέα Βγενόπουλου - Οι Εισαγγελείς ψάχνουν για βιβλία και βιβλιοθήκες...

0



Έφοδος στην οικία του Αντρέα Βγενόπουλου πραγματοποιήθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούν με αφορμή στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. Η έρευνα αφορά τα αδικήματα της φροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από πράνομη δραστηριότητα. Το πιο πιθανό πάντως οι Εισαγγελείς είναι να ψάχνουν για βιβλία και βιβλιοθήκες…

Έφοδο στο σπίτι του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και τεσσάρων συνεργατών του έκαναν πριν λίγες ημέρες (!) οι οικονομικοί εισαγγελείς (σύμφωνα με το ΑΠΕ που αποκαλύπτει σήμερα Κυριακή 24 Ιουλίου την σχετική έρευνα), στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται εδώ και περίπου ενάμιση μήνα για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα με αφορμή στοιχεία που τέθηκαν υπόψη τους από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή για τις κατ΄ οίκον έρευνες και κατασχέσεις κάθε σχετικού υλικού δόθηκε από τον προϊστάμενο των οικονομικών εισαγγελέων Παν. Αθανασίου προς τους Εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργο Καλούδη και Χρήστο Ντζούρα που χειρίζονται τη νέα δικογραφία σε βάρος του επιχειρηματία.

Η έρευνα ξεκίνησε από υλικό νομίμως καταγεγραμμένων συνακροάσεων που απέστειλε στις εισαγγελικές αρχές πριν δύο μήνες η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το επίμαχο υλικό συλλέχθηκε στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούσε η Επιτροπή σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου MIG το 2011. Στις συνομιλίες που τέθηκαν υπόψη των Εισαγγελέων φαίνεται να προκύπτουν ενδείξεις ότι στελέχη του ομίλου συζητούν για μη νόμιμες συναλλαγές, με στόχο κινήσεις χρημάτων να “δικαιολογούνται”.

Στα χέρια των εισαγγελικών λειτουργών βρίσκονται πλέον κατασχεμένα από τα πέντε σπίτια έγραφα και αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών που θα μελετήσουν και θα αξιολογήσουν πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε επόμενη φάση στην έρευνα που διενεργούν.

Ο επιχειρηματίας ερευνάται από τους οικονομικούς εισαγγελείς και για άλλη υπόθεση με ίδια αδικήματα, με αφορμή στοιχεία από τις λίστες των 65 CD των τραπεζών, υπόθεση για την οποία ήδη έχει δοθεί εντολή δέσμευσης τραπεζικών του λογαριασμών και θυρίδων μέχρι του ποσού των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Να σημειωθεί πως την Παρασκευή με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου άνοιξαν και οι δικογραφίες που είχαν τεθεί στο αρχείο από τις Εισαγγελείς Γεωργία Τσατάνη και Αθηνά Θεοδωροπούλου, οι οποίες έχουν διαβιβαστεί στους Εισαγγελείς Διαφθοράς προκειμένου να ερευνηθούν εξαρχής οι υποθέσεις. Πρόκειται για τις δικογραφίες που αφορούν δανειοδοτήσεις της Λαϊκής Τράπεζας την περίοδο 2006 έως 2011, την οποία είχε χειριστεί η κ. Τσατάνη, καθώς και αυτήν που αφορά την απεικόνιση ελληνικών ομολόγων στα ενημερωτικά δελτία της τράπεζας του 2009 και του 2010, που χειρίστηκε η κ. Αθηνά Θεοδωροπούλου.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουλίου 25, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έφοδος των Οικονομικών Εισαγγελέων στην οικία του Ανδρέα Βγενόπουλου - Οι Εισαγγελείς ψάχνουν για βιβλία και βιβλιοθήκες..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator