Το τερατώδες ρεσάλτο

0



Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Όχι 42 της Ν.Δ., αλλά 300, το σύνολο της Βουλής, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, θα έπρεπε να συνυπογράψουν την ερώτηση του βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή για τον τεράστιο άμεσο κίνδυνο που εγκυμονεί για την ελληνική οικονομία αλλά και για τη χώρα συνολικά η διαδικασία αφελληνισμού των τραπεζών, του συνόλου του χρηματοπιστωτικού συστήματος καθώς και του ΤΑΙΠΕΔ, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.

Πρόκειται νομοτελειακά για την πραγματική ταφόπλακα σε ότι έχει απομείνει από αυτό που ονομάζαμε «ελληνική οικονομία», που εδώ και καιρό δεν είναι πια οικονομία και, τώρα, δεν είναι πια -και τυπικά- ούτε ελληνική.

Αποτελεί αναντίρρητο δεδομένο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, ούτε στερείται σημασίας, ότι αυτή η διαδικασία θανάτου, η οποία εξελίσσεται την ίδια ώρα που έχουν αρχίσει σκάνε τα πιο άγρια κανόνια της αγοράς, έρχεται στις ημέρες πρωθυπουργίας Τσίπρα. Γιατί αυτό έχει σημασία;

Έχει, επειδή μπορεί κανείς να φανταστεί την Αθήνα να καίγεται αν κάτι τέτοιο συνέβαινε επί άλλης κυβέρνησης με τον σημερινό πρωθυπουργό «μπροστάρη» στον αγώνα. Τώρα όμως, είναι ο ίδιος που το κάνει. Αυτός και ο «υπερπατριώτης» εταίρος του Καμμένος: στις δικές τους ημέρες είναι που όλα αυτά περνούν πλέον σε ξένα χέρια, παρά το γεγονός ότι οι κατά καιρούς «σωτηρίες» των τραπεζών έχουν κοστίσει απίστευτα χρήματα στους Ελληνες πολίτες και αποτελούν βασική αιτία εξακοντισμού του δημοσίου χρέους.

Το ίδιο αναντίρρητο όμως είναι και ένα άλλο δεδομένο: ότι όταν κάποιοι φώναζαν με όλη τους τη δύναμη για το τι σημαίνει και που οδηγεί η διαδικασία σταδιακής εκχώρησης της κυριαρχίας, ήταν, σύμφωνα με πολλούς του ελληνικού συστήματος, λαικιστές, επικίνδυνοι, περίεργοι, εξωπραγματικοί...

Ήρθε όμως η ώρα και όλα αυτά συμβαίνουν. Η χώρα επί της ουσίας χάνει οριστικά και τα τελευταία ψήγματα κυριαρχίας και αυτεξούσιου. Χάνει οριστικά τη δυνατότητα όχι μόνον να σχεδιάσει έστω και ελάχιστα το μέλλον της, αλλά και να προστατεύσει ότι λιγοστό της είχε απομείνει. Και φυσικά, αυτοί που παίρνουν τώρα όλη την εξουσία, ουδόλως ενδιαφέρονται για αυτό το μέλλον, όπως πολλοί πίστευαν ότι θα συμβεί και διαλαλούσαν, υπό το θλιβερό επιχείρημα πώς «θα έρθουν οι καλοί ξένοι να μας κάνουν ανθρώπους». Τώρα που γίνεται πια το κακό, όλοι καταλαβαίνουν ότι το μόνο που κάνουν οι «σωτήρες» μας είναι στεγνή και αδίστακτη αρπαγή χωρίς τίποτε άλλο στο μυαλό τους. Και το κάνουν με τις ευλογίες Τσίπρα και Καμμένου, Αριστεράς και «υπερπατριωτών», που το δέχονται χωρίς να ψελλίσουν λέξη προκειμένου να παραμείνουν για λίγο ακόμα στην εξουσία.

Αυτό το τερατώδες ρεσάλτο έπιασε πια την Ελλάδα νεκρή, ανήμπορη για το οτιδήποτε. Και επειδή αυτή η στήλη έχει πολλές φορές επικριθεί όταν επί χρόνια φωνάζει γι αυτή την επερχόμενη καταστροφή, ας δούμε τι αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο ερωτών βουλευτής που κάθε άλλο παρά για ακραίος μπορεί να κατηγορηθεί:

«Ο αφελληνισμός των ελληνικών τραπεζών μπορεί να προκαλέσει αφελληνισμό των ελληνικών επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας εν γένει. Η Ελλάδα κινδυνεύει να περάσει στο έλεγχο των λεγόμενων «κορακιών της αγοράς» -και μάλιστα με τις ευλογίες μιας αριστερής κυβέρνησης. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να ακουστούμε, πριν να είναι πολύ αργά»…

Δυστυχώς, όμως, ήδη είναι πια αργά. Πολύ αργά…

Πηγή "Το Βήμα"
Δημοσίευση: Ιουλίου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το τερατώδες ρεσάλτο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator