Περί... «δίκαιης ανάπτυξης»

0



Η δίκαιη ανάπτυξη είναι παντού. Στα καταστήματα του Μαρινόπουλου, στα ΑΤΜ των συνταξιούχων που δεν πιστεύουν στα μάτια τους, στις επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν ούτε ευρώ σε εφορίες, ταμεία, προμηθευτές. Στα μαγαζιά που δεν εκδίδουν ούτε μια απόδειξη αν δεν την ζητήσεις και αν το κάνεις σε κοιτάνε σαν «προδότη».

Στο λιμάνι του Πειραιά που βγήκαν τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα του 6ου στόλου και γελάνε με τα καμώματα της κυβέρνησης και του Δρίτσα.

Στις εταιρείες που ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο και να προστεθούν στις 20-25 χιλιάδες που έκλεισαν από πέρυσι όταν ο Βαρουφάκης είπε; «Αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες». Και όταν ο Αλέξης ανακοίνωνε όλος επαναστατική ορμή την... αμεσοδημοκρατία του δημοψηφίσματος.

Η δίκαιη ανάπτυξη είναι στο εμπόριο που μήνα με το μήνα καταρρέει, στις επιχειρήσεις που έχουν 1 εκατ. εργαζόμενους απλήρωτους επί μήνες. Είναι σε κάθε δρόμο, κάθε γωνιά, κάθε πόλη που ερημώνει και τη θέση των καταστηματαρχών παίρνουν οι μετανάστες, κι όχι οι επενδυτές του Μάρδα.

Είναι επίσης, στα κόκκινα δάνεια που έχουν εκτοξευτεί από πέρυσι. Αλλά και στα χωράφια των αγροτών που θα πληρώσουν και συμπληρωματικό φόρο. 600 χιλιάδες Έλληνες θα πάρουν τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ αρκετά «φουσκωμένο» και θα πάθουν σοκ μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες.

Και είναι στις τράπεζες που είναι ένα βήμα πριν το κραχ ξανά και εύκολα θύματα των ξένων κερδοσκόπων.

Όλα αυτά είναι δημιουργήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο της πρώτης με την απίθανη διαπραγμάτευσης, αλλά και αυτής που κατέβασε παντελόνια, τα έδωσε όλα, όμως, δεν μπορεί να κυβερνήσει για να φέρει μια σταλιά ανάπτυξης.

Ο Τσίπρας εγκλωβισμένος στην ανικανότητα διακυβέρνησης και στην ανοησία πολλών υπουργών του, τρέχει στον Πούτιν και στους Κινέζους ή στους Γερμανούς για να ζητήσει επενδύσεις. Αλλά γιατί να έρθουν οι ξένοι; Για φορολογία 29%; Για να έχουν τον Δρίτσα, τον Σπίρτζη και τον Σκουρλέτη να τους κάνει τη ζωή δύσκολη;

Για τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν κάνουν τίποτε παραπάνω από το ωράριό τους; Ή μήπως για τους καλομαθημένους συνδικαλισταράδες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που εξέθρεψε το ΠΑΣΟΚ και προστατεύει ο ΣΥΡΙΖΑ κι αυτοί κάνουν επεισόδια στη γενική συνέλευση;

Μήπως να έρθουν για τον Σταθάκη που είναι 20 μήνες υπουργός και δεν έχει φέρει ούτε μια θέση εργασίας, ούτε μια επένδυση;

Μήπως να έρθουν για τον Τσακαλώτο που τώρα μαθαίνει ελληνικά ή για τον Κατρούγκαλο του 12% που διέλυσε το ασφαλιστικό σύστημα;

Όλοι αυτοί δεν θα έρθουν για κανέναν και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση κι αν δεν αλλάξει νοοτροπία. Η δίκαιη ανάπτυξη του Τσίπρα θα αντικατασταθεί από μια άλλη πιασάρικη ατάκα του Μητσοτάκη αλλά η πραγματική ανάπτυξη δεν θα έρχεται ποτέ. Και η Ελλάδα θα πεθαίνει αργά αλλά σταθερά.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουλίου 16, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Περί... «δίκαιης ανάπτυξης»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator