Τα ήθη της Κολομβίας των Βαλκανίων...

0


Του Κώστα Στούπα
Η υπόθεση της αλλαγής των  όρων της συμφωνίας με τους Κινέζους δεν αποτελεί έκπληξη. Αντιθέτως, αποτελεί επιβεβαίωση της εκτίμησης πως έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση "τσίρκο".
Λίγες μέρες πριν ο πρωθυπουργός επισκεφθεί το Πεκίνο προκειμένου να αξιοποιήσει περαιτέρω την επιθυμία των Κινέζων να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως πύλη των συναλλαγών τους με την Ε.Ε.,  κάποιος παντελώς αδαής της σημασίας των όσων διαχειρίζεται, ενεργών ως συνοικιακός μικροαπατεώνας, αλλάζει εκ των υστέρων τους όρους μιας συμφωνίας σχεδόν διακρατικής.
Της συμφωνίας μιας "λιλιπούτειας" και αναξιόπιστης χρεοκοπημένης χώρας με τη δεύτερη οικονομική και πολιτική υπερδύναμη του πλανήτη.
Ο κ. Δρίτσας και όποιος άλλος είναι αδαής ο δύσμοιρος καθώς  πίστεψε  πως η άλλη πλευρά υπέγραψε να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να παρακολουθεί την υλοποίηση της συμφωνίας χιλιοστό προς χιλιοστό (όχι βήμα-βήμα).
Είναι αδαής γιατί ως αριστεριστής δεν αντελήφθη πως οι Κινέζοι κομμουνιστές, τους οποίους είχαν ως σημείο ιδεολογικής αναφοράς και οι εγχώριοι αριστεριστές, δεν θα είχαν προβλέψει πως θα προσπαθούσε να τους τη φέρει, προκειμένου  να παριστάνει εκ των υστέρων στις ταβέρνες το δεινό επαναστάτη διαπραγματευτή. Αυτοί τους έμαθαν να σκέφτονται και να ενεργούν έτσι, πριν αποφασίσουν να σοβαρευτούν και να κάνουν business για να μην λιμοκτονούν με περηφάνια.
Ο ίδιος χθες ισχυρίστηκε πως οι αλλαγές έγιναν από τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης. Αν ισχύει αυτό, είναι τόσο το χειρότερο για την κυβέρνηση.
Ένα ερώτημα που ζητά απάντηση είναι αν ο ίδιος ή ο όποιος άλλος έδρασε αυτοβούλως ή σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό;
Αν έδρασε μόνος, ξεφτιλίζοντας κυριολεκτικά τη χώρα και τον πρωθυπουργό, ο τελευταίος δεν θα έπρεπε να παρέμβει ακαριαία και να απομακρύνει το μέλος της κυβέρνησης που κάνει ζημιά στον ίδιο και τη χώρα;
Αν το έπραξε άλλη υπηρεσία αν αγνοία του πρωθυπουργού δεν θα έπρεπε να χρεωθεί τις ευθύνες;
Στην Ελλάδα είχαμε τη συνήθεια η εκάστοτε αντιπολίτευση να απειλεί πως δεν θα αναγνωρίσει τις διακρατικές συμφωνίες της κυβέρνησης όταν αυτή έρθει στα πράγματα. Αυτό ευτέλιζε την αξιοπιστία της χώρας με αποτέλεσμα τα περιουσιακά της στοιχεία να εκποιούνται αντί πινακίου φακής. Επιπλέον, είχε σαν αποτέλεσμα  σοβαρές επιχειρήσεις να μην έρχονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ζούμε το απίστευτο γεγονός της ακύρωσης στην πράξη συμφωνίας που υπέγραψε και διαφήμισε η ίδια η κυβέρνηση. Πρόκειται για ιστορίες φρενοκομείου...
Η ζημιά που έκανε η "κουτοπονηριά" του κ. Δρίτσα ή όποιου άλλου, δεν αφορά την επένδυση της Cosco στο ΟΛΠ. Αφορά την εμπέδωση στο έπακρο της αναξιόπιστης φήμης της χώρας, γεγονός που απομακρύνει δυνητικές μελλοντικές επενδύσεις.
Όταν μια κυβέρνηση δεν σέβεται την υπογραφή της απέναντι στην Κίνα, πως εγγυάται πως θα σεβαστεί οποιαδήποτε συμφωνία με οποιονδήποτε ιδιώτη επιχειρηματία;
Αν κάποιο ιδεολογικό "λείψανο" του μεταπολιτευτικού αριστερισμού που η συγκυρία της χρεοκοπίας ανέδειξε στη θέση του υπουργού ή όπου αλλού, επιχειρεί μια τέτοιου μεγέθους παραποίηση συμφωνίας της χώρας με μια υπερδύναμη, εν αγνοία του πρωθυπουργού, τότε ο πρωθυπουργός έχει πρόβλημα.
Το πρόβλημα έγκειται στο  πως δεν ελέγχει την κυβέρνηση και ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Δεν μπορεί να λειτουργήσει κυβέρνηση όταν ο πρωθυπουργός δίνει άλλες εντολές και οι υπουργοί και γραμματείς κάνουν του κεφαλιού τους. Αυτό δεν είναι κυβέρνηση είναι τσίρκο.
Αν ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να ελέγξει ή να  τιμωρήσει έναν υπουργό ο οποίος προκαλεί ζημιά στην κυβέρνηση και τη χώρα, γιατί μπορεί να χάσει τη δεδηλωμένη στη Βουλή, τότε είναι ένας αιχμάλωτος πρωθυπουργός που άγεται και φέρεται.
H λαθροχειρία εκ των υστέρων  επί υπογεγραμμένης  συμφωνίας  είναι το ένα σκέλος του ήθους και της σοβαρότητας αυτής της κυβέρνησης και αυτής της χώρας. Το άλλο σκέλος που καθιστά την πώληση του ΟΛΠ σκάνδαλο είναι πως τα 280 εκατ. της είσπραξης δεν θα πάνε προς όφελος του συνόλου του ελληνικού λαού, αλλά των εργαζομένων του οργανισμού που έχουν προσληφθεί με πελατειακά κομματικά κριτήρια.
Αυτό αποτελεί ντροπή για την κυβέρνηση όταν οι άνεργοι πλησιάζουν το 1,5 εκατ. και ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού ζει από τις διανομές τροφίμων φιλανθρωπικών οργανισμών.
Πεποίθηση αυτής τη στήλης, πριν ακόμη αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως η κυβέρνηση της "παλαβής" αριστεράς θα προκαλέσει στη χώρα την μεγαλύτερη καταστροφή που αυτή έχει υποστεί μετά τον τελευταίο μεγάλο πόλεμο.
Το μείγμα άγνοιας, αριστερίστικων ιδεολογικών αγκυλώσεων και παρασιτικού κρατικοδιαιτισμού που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των μελών αυτής της κυβέρνησης είναι ικανό να επιφέρει ανυπολόγιστα πλήγματα στη χώρα από εκεί που δεν το περιμένουμε. Οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τι είναι σημαντικό και τι ασήμαντο. Από εκεί ξεκινούν όλα.
Η μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης και της χώρας επιβεβαιώνει την εκτίμηση πως κινούμαστε με μαθηματική ακρίβεια προς μεγάλη καταστροφή. Η λαθροχειρία του κ. Δρίτσα ή κάποιας άλλης υπηρεσίας είναι άλλη μια επιβεβαίωση αυτής της εκτίμησης.
Είθε το σοκ να μας συνεφέρει...
Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει αποδείξει πως μπορεί να προκαλέσει το ατύχημα ανά πάσα στιγμή εκεί που δεν το περιμένει κανένας...
Μην εκπλαγείτε λοιπόν αν προκύψουν πολιτικές εξελίξεις ανά πάσα στιγμή...
Δημοσίευση: Ιουλίου 10, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα ήθη της Κολομβίας των Βαλκανίων..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator