Ο Μέγας Κατήφορος...

0Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Και αφού είδαν ότι του έλληνα ο τράχηλος όχι μόνον υποφέρει ζυγό, αλλά γουστάρει κι όλας και την βρίσκει, είπαν να τον "γλεντήσουν" και λιγάκι, να γουστάρουν κι αυτοί.

Και άρχισαν τα περί εκλογικού νόμου, απλής αναλογικής, εκλογή προέδρου Δημοκρατίας απ' τον λαό, δημοψηφίσματα(!) για ψύλλου πήδημα και άλλα τέτοια όσα έλεγαν παλιότερα στις ταινίες του παλιού-καλού ελληνικού κινηματογράφου όσοι ήθελαν να ξελογιάσουν τις "φτωχές πλην τίμιες" κοπελίτσες.

Στις ταινίες εκείνες βέβαια και με το "γλέντι" τις καθιστούσαν ολίγον έγκυες τις κοπελίτσες, κι οι ασυνείδητοι πονηροί την κοπανούσαν, εκείνες έψαχναν να τους βρουν, και γινότανε ένα μάλε-βράσε που ήταν τέλος πάντων η υπόθεση της ταινίας.

Στην τωρινή κατάσταση η κοινωνία-κοπελίτσα βρίσκεται ήδη σε τυμπανιαία κατάσταση, όχι από εγκυμοσύνη, αλλά από θάνατο και προχωρημένη σήψη.
Αυτοί όμως, επιβήτορες της εξουσίας και του λαού, επιμένουν να ασελγούν πάνω της αποδεικνύοντας πως είναι όχι μόνον ψεύτες, καθάρματα κι εγκληματίες, αλλά και ψυχανώμαλοι νεκρόφιλοι, αρρωστημένοι παλιάνθρωποι, έσχατο υποείδος του διεθνούς πολιτικού γονιδιώματος.

Διότι ενώ βλέπουν πως οι αντοχές της κοινωνίας έχουν φτάσει στο μη περαιτέρω, τα χρέη προς τις εφορίες και τις τράπεζες αυξάνονται με άλματα (ποιός άραγε θέλει να διακινδυνεύσει την κατάσχεση του σπιτιού του ή άλλου είδους περιουσιακού του στοιχείου, μη πληρώνοντας ενώ έχει και μπορεί), τα λουκέτα αυξάνονται, η μετανάστευση των νέων γίνεται πιά συνειδητή και λογική επιλογή...
Ενώ ακόμη κι ο χθεσινός καλεσμένος τους, της λέσχης των βαρελοφρόνων Ευρώπης, μετά τις αγκαλιές και τα φιλιά, δηλώνει πως τα ΕΣΠΑ κόβονται λόγω κακής χρήσης και κατάχρησης από τους ίδιους και τους ίδιους (οι επενδύσεις έρχονται), αυτοί επιμένουν να τάζουν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, και χάντρες και φούμαρα, να τους βαρούν το ντέφι της απλής αναλογικής και των δημοψηφισμάτων, να χορεύει ο λαός να ξεχνάει την πείνα του, να τους χειροκροτεί αντί να τους πάρει με τις κλωτσιές.
(Παρένθεση: Είναι σημειολογική ένδειξη της παλιανθρωπιάς και απατεωνιάς τους όταν τολμούν να μιλούν για δημοψηφίσματα έναν ακριβώς χρόνο μετά το ιστορικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, και τον πραξικοπηματικό τρόπο με τον οποίον το ανέτρεψαν.
Είναι σαν να λένε: "Είσαστε εντελώς χαχόλοι κι εμείς εντελώς αδυσώπητοι, που σας ειρωνευόμαστε μέσα στα μούτρα σας πως θα κάνουμε δημοψηφίσματα για να πείτε τάχα την γνώμη σας").

Δυστυχώς σαν λαός έχουμε γίνει πιά η πνευματική κουρελαρία της Ευρώπης, που μπορεί να μας εμπαίζει ένας εσμός ημιαγράμματων, μία δράκα ανήθικων πολιτικών όλων των παρατάξεων.

Η κατρακύλα τέλος δεν έχει.
Αλλά δεν πειράζει.
Εμείς πάμε για μπάνια!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"
Δημοσίευση: Ιουλίου 07, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Μέγας Κατήφορος..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator