Προσεγγίζοντας το σημείο μηδέν και την μεγάλη έκρηξη

0Οι υπεκφυγές κερδίζουν βραχυπρόθεσμα και η ουσία στο φινάλε. Οσα κόλπα και αν ανακαλύψει ή... επαναλανσάρει η κυβέρνηση για να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα», θα φθαρούν, θα εξαντληθούν, θα αχρηστευτούν. Ολοι θα υποχρεωθούν να κοιτάξουν κατάματα την αλήθεια.

Στην ελληνική πραγματικότητα υπάρχουν αυξημένες υποχρεώσεις των πολιτών προς ένα παραλυμένο και υπολειτουργούν κράτος, που είναι έρμαιο των ξένων δυνάμεων και των πιστωτών, και απαιτεί πολλά για να δώσει τίποτα. Το χειροπιαστό και το μετρήσιμο στην καθημερινότητα των Ελλήνων είναι η εξασφαλισμένη φτωχοποίηση, την οποία θα υποστούν κατά την απέλπιδα προσπάθειά τους να λειτουργούν ως φορολογούμενοι, με βάση το γράμμα των νόμων.

Γι' αυτό χρησιμοποιείται συχνά η ρίψη προπετασμάτων καπνού - είτε αυτά βαφτίζονται «αναθεώρηση του συντάγματος» είτε «εκλογικός νόμος» και άλλα ηχηρά παρόμοια. Ο,τι και αν γίνει με τα προαναφερθέντα, το γεγονός του ραντεβού με την Εφορία δεν αλλάζει.

Οπως ήδη γράψαμε, αρχίζει τώρα «το μαρτύριο με την αυξημένη παρακράτηση. Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα δουν αυτή την εβδομάδα περικοπές στις αποδοχές τους [...] Τα απανωτά χτυπήματα της Εφορίας θα ξεκινήσουν στα μέσα και τα τέλη της εβδομάδας, όταν μισθωτοί και συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν πρώτη φορά το ύψος της περικοπής στον μισθό και τη σύνταξή τους, εξαιτίας της αύξησης στην παρακράτηση του φόρου εισοδήματος και της αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης».

Αυτές οι αλλαγές ψηφίστηκαν τον Μάιο και ενεργοποιούνται τώρα. Οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί απαιτούν το υστέρημα των πολιτών εδώ και τώρα, και οι υποσχέσεις περί... ελαφρύνσεων αναφέρονται γενικώς και αορίστως στο μέλλον.

Κι όλα αυτά εν όψει έναρξης της πιο «χλομής» και μελαγχολικής, για τους Ελληνες, θερινής περιόδου των τελευταίων ετών. Ακόμα και αυτοί, οι λίγοι, που θα κατορθώσουν να ξεκλέψουν από την κρίση λίγες ημέρες για διακοπές θα έχουν το νου τους στη φοροκαταιγίδα, που κλιμακώνεται χωρίς διακοπή από το 2010.

Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Ιουλίου 10, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Προσεγγίζοντας το σημείο μηδέν και την μεγάλη έκρηξη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator