Αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαριδάκης – Τι βρήκε η αστυνομία στη βίλα του

0



Σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο έχει προκαλέσει από το μεσημέρι της Κυριακής, η είδηση της αυτοκτονίας του Κυριάκου Μαμιδάκη στη βίλα του στον Διόνυσο Αττικής.

Δίπλα στον 84χρονο επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της Mamidoil Jetoil βρέθηκε ένα περίστροφο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι φέρει ένα και μοναδικό τραύμα, το θανάσιμο. Τον 84χρονο βρήκε νεκρό ο οικονόμος του σπιτιού, ο οποίος εν συνεχεία ειδοποίησε τους συγγενείς.

Την ίδια ώρα, προανάκριση από την Ασφάλεια Βορειανατολικής Αττικής, διενεργείται για τον θάνατο, ο οποίος αποδίδεται και επίσημα σε αυτοκτονία. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του 84χρονου απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια, καθώς όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την εκδοχή της αυτοκτονίας. Αλλωστε νωρίτερα είχε γίνει έρευνα από αρμόδιο κλιμάκιο σε όλη τη βίλα για τυχόν ευρύματα.

Ο Κυριάκος Μαμιμάκης αυτοπυροβολήθηκε στον αριστερό κρόταφο με περίστροφο το οποίο κατείχε νόμιμα, στο γραφείο του σπιτιού του, στην οδό Αχιλλέως στον Διόνυσο. Αρχικά, ο 84χρονος πυροβόλησε μια φορά με το όπλο στον τοίχο του γραφείου του για να τσεκάρει αν λειτουργεί και μετά έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του όπου και αυτοκτόνησε.

Τον επιχειρηματία βρήκε νεκρό ο οικιακός βοηθός, υπήκοος Φιλιππίνων, ο οποίος όπως είπε, άκουσε δύο πυροβολισμούς και όταν έτρεξε στο γραφείο αντίκρισε το τραγικό θέαμα. Αμέσως ειδοποίησε τον γαμπρό τού αυτόχειρα, που μένει στο ισόγειο της βίλας και ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομία.

Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι δεν βρέθηκε σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους της αυτοκτονίας, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν έχουν αμφιβολία πως σχετίζεται με τις αρνητικές εξελίξεις στην Μamidoil Jetoil.

Τα προβλήματα της Μamidoil Jetoil

Η Mamidoil Jetoil είναι μία αμιγώς ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση. Ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 από τους αδερφούς Κυριάκο, Γιώργο και Νίκο Μαμιδάκη, με σκοπό την αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Η είδηση ότι η εταιρεία «Mamidoil», συμφερόντων της οικογένειας Μαμιδάκη, κατέθεσε στις 9 Ιουνίου αίτηση για την υπαγωγή της στην προπτωχευτική διαδικασία του άρθρου 99 στο Πρωτοδικείο Αθηνών έσκασε σαν βόμβα στην αγορά, την ώρα που είναι ανοιχτό το μέτωπο στην αγορά του λιανεμπορίου με την υπόθεση της Μαρινόπουλος.

Η συζήτηση της αίτησης της εταιρίας έχει οριστεί να συζητηθεί τον Νοέμβριο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό άνοιγμα της Mamidoil ανέρχεται σε 340 εκατ. ευρώ.

Από το 2014, σύμφωνα με τον ισολογισμό της Mamidoil υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ομολογιακό δάνειο 107 εκατ. ευρώ για το οποίο η εταιρεία δεν είχε προχωρήσει σε ρύθμιση ή συμφωνία αναχρηματοδότησης. Όπως λένε παράγοντες της αγοράς, μετά από άγονες διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, η εταιρεία ξεκίνησε τις διαδικασίες για να προστατευθεί από τους πιστωτές, ενώ έληξαν και πολλές εγγυητικές επιστολές.

Τα προβλήματα της εταιρίας τον τελευταίο καιρό ήταν γνωστά στην αγορά των πετρελαιοειδών και το τελευταίο διάστημα είχε ξεκινήσει μια σειρά από νομικές διαδικασίες προκειμένου να προστατευτεί από τους πιστωτές της. Στην αγορά η εταιρεία καυσίμων, έφτασε να αποτελεί την τρίτη δύναμη της αγοράς, με μερίδιο 8,5%, με δίκτυο 600 πρατηρίων, με πέντε θυγατρικές στα Βαλκάνια. Ταυτοχρόνως η οικογένεια δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία, την εμπορία αυτοκινήτων, τα ξενοδοχεία, τους πολυχώρους, την παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου και κρασιού.
Δημοσίευση: Ιουλίου 03, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαριδάκης – Τι βρήκε η αστυνομία στη βίλα του"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator