«ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ» - Η Ελλάδα στέλνει πίσω στην Άγκυρα τους 8 στασιαστές !!!

0



Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προανήγγειλε ουσιαστικά την έκδοση των 8 στασιαστών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα με ανάρτησή του στο twitter.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσαβούσογλου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, συμπληρώνοντας πως οι οκτώ στρατιωτικοί θα εκδοθούν στην Τουρκία το συντομότερο δυνατό.



Στην ελληνική πλευρά υπάρχει η εκτίμηση ότι σε περίπτωση που οι συγκεκριμένοι άνθρωποι εμπλέκονται στο πραξικόπημα, είναι πολύ δύσκολο να αποτραπεί η έκδοσή τους. Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζουν πηγές της κυβέρνησης, θα τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κρίσιμες για την έκβαση αυτής της υπόθεσης είναι οι εκτιμήσεις που θα γίνουν για το εάν με την έκδοση των 8 συλληφθέντων μελών του πληρώματος στη χώρα τους, θα τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους, εάν δηλαδή θα δικαστούν ή αν υπάρχει περίπτωση να εκτεθεί η ζωή τους σε κίνδυνο λόγω θανατικής ποινής.

Επισημαίνεται ότι οι Συμβάσεις απαγορεύουν την έκδοση ανθρώπων εκεί όπου υπάρχει θανατική ποινή. Σε αυτή την παράμετρο, σύμφωνα με τις πηγές της κυβέρνησης, κατά τις επικοινωνίες που είχαν σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε ότι στην Τουρκία δεν υπάρχει θανατική ποινή.

Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου

Επί της διαδικασίας: Η διαδικασία για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα μεταβούν μεταφραστές. Θα διαρκέσει 8 ημέρες και εάν υπάρξει έφεση θα διαρκέσει περίπου επιπλέον 8 ημέρες. Συνολικά η όλη διαδικασία του ασύλου θα διαρκέσει 15-16 ημέρες. Παράλληλα, θα εξελίσσονται οι διαδικασίες έκδοσης, οι οποίες διαρκούν περίπου ανάλογο χρονικό διάστημα.

Το συντομότερο η επιστροφή του ελικοπτέρου

Το συντομότερο δυνατόν αναμένεται να διεκπεραιωθεί η επιστροφή στις τουρκικές αρχές του στρατιωτικού ελικοπτέρου. Οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι θα φτάσει ένα δεύτερο τουρκικό ελικόπτερο επανδρωμένο και με δεύτερο πλήρωμα, ώστε να πραγματοποιηθεί η επιστροφή του.

Αύριο η συνομιλία Τσίπρα-Ερντογάν

Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση, η τηλεφωνική συνομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο.

Τι ισχυρίζονται οι 8 τούρκοι πραξικοπηματίες που βρίσκονται στην Ελλάδα

«Δεν ξέραμε ότι γινόταν πραξικόπημα» υποστήριξαν οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αλεξανδρούπολη και ζητούν πολιτικό άσυλο από τη χώρα μας και υποστήριξαν πως ήταν πληρώματα δυο διαφορετικών ελικοπτέρων που μετέφεραν τραυματίες και φοβήθηκαν πως θα τους εκτελέσουν.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει η δικηγόρος των 8 Τούρκων κ. Βασιλική Μαρινάκη οι οκτώ άνδρες του τουρκικού στρατού αναφέρουν ότι επέβαιναν σε δυο διαφορετικά ελικόπτερα και μετέφεραν τραυματίες. Προσγειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη άφησαν τους τραυματίες, επιβιβάστηκαν όλοι σε ένα ελικόπτερο και διέφυγαν στην Ελλάδα.

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί είναι 3 ταγματάρχες ( 39,39 και 35 ετών) 3 λογαχοί ( 36,36 και 34 ετών) και 2 επιλοχίες ( 37 και 41 ετών).
Δημοσίευση: Ιουλίου 18, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ» - Η Ελλάδα στέλνει πίσω στην Άγκυρα τους 8 στασιαστές !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator