Η Rap Media χορηγός επικοινωνίας στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικών Σχολών - ΒΙΝΤΕΟ

0



Τα αρχιτεκτονικά βλέμματα του κόσμου στρέφονται στην Κόρινθο από τις 4 έως τις 12 Ιουνίου

Δυναμικά εισέρχεται στο χώρο των Media η Rap Media αναλαμβάνοντας την επικοινωνία σπουδαίων διοργανώσεων. Μια τέτοια διοργάνωση είναι και το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικών Σχολών το οποίο διοργανώνεται στην Κόρινθο το διάστημα 4-12 Ιουνίου και συγκεντρώνει τα πιο λαμπρά αρχιτεκτονικά μυαλά του κόσμου, την «ελίτ» της αρχιτεκτονικής (καθηγητές – φοιτητές – επιστημονικό προσωπικό) και την θέτει στην υπηρεσία της, αφού στόχος είναι, σύμφωνα με τα όσα καταθέτει στον Συνεργάτη της Rap Media, Νίκο Νικολόπουλο, ο Γενικός Διευθυντής Οργανωτικού του Φεστιβάλ Γιάννης Γκεζερλής, να κατατεθούν προτάσεις, σχέδια και μελέτες τα οποία θα αναμορφώσουν και θα οδηγήσουν την Κόρινθο στο μέλλον! «Και αυτό το Φεστιβάλ θα είναι συγκλονιστικό για την πόλη μας. Πολλά πανεπιστήμια με καταξιωμένους καθηγητές και φοιτητές (117 τον αριθμό) θα βρεθούν εδώ για να μας παρουσιάσουν μέσα από σχέδια και μελέτες το όραμα για την πόλη μας».

Πέντε Αρχιτεκτονικές σχολές απ' όλο τον κόσμο θα δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο εργαστήρι στο Δημοτικό θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης» το δεκαήμερο του Φεστιβάλ. Οι φοιτητές και οι καθηγητές τους θα παρουσιάσουν τη δουλειά που έκαναν το προηγούμενο διάστημα πάνω στα 3 θέματα που είχαν καθοριστεί από τον διοργανωτή Δήμο Κορινθίων και την Περιφέρεια, υπό την αιγίδα της οποίας τελεί το Φεστιβάλ. Τα θέματα αυτά είναι:

Δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης και αναγέννησης της περιοχής του παλιού αυτοκινητόδρομου από το κανάλι στην Αρχαία Κόρινθο.
Δυνατότητα καλύτερης οργάνωσης και προστασίας των ιστορικών και φυσικών πόρων στην παράκτια ζώνη, η οποία περιλαμβάνει το Αρχαίο Λιμάνι, την αρχαία πηγή στα Λουτρά Ωραίας Ελένης, τον Μύλο και όλο το παραλιακό μέτωπο μέχρι και τις πηγές του Κοκκωσίου Αλμυρής.
Παραλιακό μέτωπο από το Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου μέχρι το Περιγιάλι.

«Η περιφέρεια και ο δήμος πιστεύω θα λάβουν υπ'όψιν τους τις προτάσεις, τις προμελέτες, τις μελέτες που θα παρουσιαστούν στο δεκαήμερο αυτό για να μπορέσουμε να κοιτάξουμε λίγο το μέλλον. Άλλωστε δε θα υπάρξει κόστος γι' αυτές, αποτελούν ανταμοιβή των Σχολών για την φιλοξενία του Δήμου» θα σημειώσει ο Διευθυντής Οργανωτικού και «ψυχή» του Φεστιβάλ Γ. Γκεζερλής δηλώνοντας παράλληλα υπερήφανος για την ένταξη της γενέθλιας γης του, της Σολυγείας, στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ. «Ήταν για μένα θέμα τιμής στον τόπο που με γέννησε και με ανέθρεψε!»

Τα όσα θα παρουσιαστούν από τους 4ετείς φοιτητές των σχολών μπορούν να τα δουν και να τα θαυμάσουν όλοι ! Η είσοδος είναι ελεύθερη τόσο στο χώρο της παρουσίασης, όσο και στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα, εκδηλώσεις που θ' αγγίζουν ζητήματα μεγάλης γκάμας και θα αναλυθούν από σπουδαίους επιστήμονες.

Τα Πανεπιστήμια που μετέχουν στο Φεστιβάλ είναι:
  • Αρχιτεκτονική Σχολή PESCARA Ιταλίας καθ. Lucio Zazzara Αρχιτεκτονική 
  • Αρχιτεκτονική Σχολή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ελλάδα καθ. Κώστας Βαρότσος 
  • Αρχιτεκτονική Σχολή ΑΜΜΑΝ Ιορδανίας καθ. Ali abu ghanimeh 
  • Αρχιτεκτονική Σχολή Αλεξάνδρειας Αιγύπτου καθ. Ibrahim Maarouf 
  • Αρχιτεκτονική Σχολή Βυρητού Λίβανος καθ. Hisham El-Arnaouty
Οι Καθηγητές που θα βρεθούν στην Κόρινθο είναι:

Angrilli Massimo, Calabrese Enzo, Clemente Antonio Alberto, Di Venosa Matteo, Ghisetti Adriano, Giannantonio Raffaele, Potenza Domenico, Summa Franco, Ulisse Alberto, VisKovic Alberto, Νίκος Τσινίκας, Καθ. Μαυροθαλασσίτη Βασιλική (Αρχαιολόγος), Καθ. Ζωή Ασλαματζίδου (Αρχαιολόγος), Καθ. Τσιαμπάσης Κωνσταντίνος (Αρχαιολόγος), Καθ. Χρήστος ΠΙΤΕΡΟΣ (Αρχαιολόγος), Καθ. Ραφτόπουλος Σωτήρης (Αρχαιολόγος).

Οι βοηθοί καθηγητές που θα παραστούν στο Φεστιβάλ είναι:

Antosa Laura, Accogli Annalisa, Antonioli Valentina, Giuliani Daniela, De Francesco Fabrizio, Di Lallo Federico, Di Teodoro Marco, Guerrucci Francesca, Ianniroberto Manuel, Leone Giuseppe, Malecore Francesca, Marino Serena, Mennella Felicia, Nicolucci Eleonora, Petaccia Pierluigi, Sammartino Giovanni, Sollazzo Antonio, Kourkouta' Aliki, Φένια Παγώνη.

Το Φεστιβάλ στηρίζει και αυτήν την χρονιά ως Μέγας Χορηγός η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, ενώ πλήθος άλλων χορηγών θα φροντίσουν για την διαμονή και την σίτιση της ομάδας των 117. Μέγας Χορηγός Επικοινωνίας του 4ου Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικών Σχολών είναι η Rap Media στην οποία ο κ. Γιάννης Γκεζερλής αναφέρεται με θερμά λόγια.

«Εύχομαι πραγματικά στο χορηγό του 4ου Φεστιβάλ αρχιτεκτονικών σχολών που γίνεται στην Κόρινθο και προσωπικά στους αδερφούς Ραψωματιώτη να έχουν επιτυχία, ενημέρωση, κάθε καλή πορεία για κάτι το οποίο λείπει από την πόλη και την Κορινθία, ένας σταθμός που θα μιλάει όχι για πολιτική, αλλά για πολιτισμό, για έρευνα, για τεχνολογία, για τέχνη. Είναι μια προσπάθεια που έλειπε, θα είμαι αρωγός σας!»

Δείτε την συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της Rap Media στο YouTube:



ΤΗΛ: 27416 00888 E-MAIL: info@rapmedia.gr WEB: www.rapmedia.gr
Δημοσίευση: Ιουνίου 03, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Rap Media χορηγός επικοινωνίας στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικών Σχολών - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator