Pablo Escobar, ένας ηγέτης για το προτεκτοράτο Ελλάδα

0



Οι δηλώσεις-σοκ του ηγέτη των Podemos και η ελληνική πραγματικότητα

Mόνο ο Πάμπλο Εσκομπάρ απουσιάζει από την Ελλάδα του 2016.

Αυτή η ηγετική μορφή του εγκλήματος θα μπορούσε να αποτελέσει τον “πνευματικό” ηγέτη του εγχώριου καθεστώτος το οποίο σύμφωνα με τον επικεφαλής των Podemos Pablo Iglesias δεν είναι “παρά προτεκτοράτο με μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις!..”

Ο σύντροφος Iglesias άδειασε τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι η Ισπανία δεν έχει ουδεμία σχέση με την Ελλάδα. Μιλώντας στην ισπανική El Mundo θα πει ανάμεσα στ΄άλλα:

«Ξέφυγε τις προάλλες από τον De Guindos κάτι αποκαλυπτικό. Είπε πως “θα αποφασίσουμε στη συνεδρίαση του Eurogroup μία ακόμα μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων στην Ελλάδα”. Θα αποφασίσουμε εμείς, όχι η ελληνική κυβέρνηση! Δυστυχώς η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο με μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις. Ο Ελληνας πρωθυπουργός έκανε ότι μπορούσε. Ελπίζω η κατάσταση να αλλάξει και ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Μιλάμε όμως για ένα προτεκτοράτο και είναι τρομερό το γεγονός ότι στο πλαίσιο της ΕΕ υπάρχει χώρα χωρίς κυριαρχία στα χέρια αυτών που την κυβερνούν. Δεν είναι αυτή η περίπτωση της Ισπανίας και ούτε πρόκειται να γίνει”.

Τι άλλο χειρότερο από αυτό το συντροφικό μαχαίρωμα θα μπορούσε να περιγράψει την σημερινή Κολομβία των Βαλκανίων με τους εγχώριους βαρόνους να λειτουργούν σαν αχυράνρωποι συγεκριμένων φατριών των δανειστών και την ελληνική δικαιοσύνη να είναι τίγκα στις παράγκες σύμφωνα με τον υπουργό Πολάκη που γνωρίζει από παράγκες.

Ενα κράτος στο οποίο ταιριάζει απόλυτα ένας ηγέτης με τα χαρακτηριστικά του Παμπλο Εσκομπαρ ο οποίος το 1989 ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Forbes έβδομος πλουσιότερος στον κόσμο με περιουσία που ανερχόταν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια. Κατείχε πολυάριθμες πολυτελείς κατοικίες και το 1982 αποπειράθηκε να εισέλθει στην πολιτική ζωή της Κολομβίας, υποσχόμενος ακόμα να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος της χώρας, ύψους 10 δισ. δολαρίων! Σας θυμίζει τίποτε όλο αυτό; Έχτισε σχολεία, πάρκα, νοσοκομεία και πολλά σπίτια για τους. Το 1984 όμως αποκαλύφτηκε πως ο Εσκομπάρ δολοφονούσε κρυφά υποψήφιους βουλευτές και πρωθυπουργούς, κάποιους για χρέη!


Ο Εσκομπάρ ξεκίνησε την καριέρα του πουλώντας τσιγάρα που τα αγόραζε από λαθρέμπορους και, αργότερα, ναρκωτικές ουσίες. Όλα αυτά έγιναν όταν ο Πάμπλο ήταν μόνο 20 ετών. Στα 32 του έβγαζε $1.000.000 την εβδομάδα και το 1989 υπολογιζόταν πως ήταν ο 7ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Στη συνέχεια μετέφερε και τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών σε χώρες όπως το Περού και η Βολιβία. Δημιούργησε το εγκληματικό Καρτέλ του Μεδεγίν, το οποίο τον βοήθησε να αποδράσει από την Κολομβία για να φύγει με το ιδιωτικό του τζετ για τη χώρα του Εκουαδόρ λίγες μέρες αργότερα. Το 1991 οι άνθρωποι του Εσκομπάρ είχαν σκοτώσει 27.100 ανθρώπους εκ των οποίων οι 600 ήταν αστυνομικοί.

Ο θάνατος του ήταν πρόωρος. Μια μέρα μετά τα 44 του γενέθλια, ο Εσκομπάρ ήθελε να τηλεφωνήσει στον γιο του, Χουάν. Δυστυχώς για αυτόν, οι Λος Πέπες (ειδική ομάδα αστυνομικών που ασχολούνταν αποκλειστικά με την υπόθεσή του) βρήκαν τον αριθμό και τη διεύθυνση και κατευθύνθηκαν προς τα εκεί. Ο Εσκομπάρ άργησε να το καταλάβει και τον έπιασε πανικός. Κρύφτηκε πάνω σε μια σκεπή ενός ψηλού σπιτιού, αλλά οι αστυνομικοί τον εντόπισαν κατευθείαν. Τον πυροβόλησαν πολλές φορές ώστε να βεβαιωθούν ότι είναι νεκρός.

Στην Ελλάδα ο Εσκομπάρ θα ήταν άρχοντας. Κανείς δεν θα τον καταδίωκε και θα γινόταν χαλαρά πρωθυπουργός. Θα πέθαινε από φυσικό θάνατο σε βαθιά γεράματα…Oσο για την πλατεία Συντάγματος έπρεπε να φέρει το όνομά του: Πλατεία Pablo Escobar προς τιμή των “περιστεριών” της Βουλής που ταίζουν διαχρονικά οι εγχώριοι βαρόνοι…


Δημοσίευση: Ιουνίου 22, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Pablo Escobar, ένας ηγέτης για το προτεκτοράτο Ελλάδα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator