«Στάχτη στα μάτια» οι offshore για να περάσουν τα νέα μέτρα;

0



Είναι γεγονός ότι τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί στις offshore και στη δυνατότητα των πολιτικών να κατέχουν τέτοιες σε χώρες «συνεργάσιμες» με την Ελλάδα σε θέματα φορολογίας και πόθεν έσχες, αλλά όλα αυτά κατόπιν εορτής, αφού δηλαδή ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα. Η πολιτική αντιπαράθεση έχει εστιαστεί σχεδόν αποκλειστικά εκεί.

Παράλληλα όμως είναι εξίσου γεγονός ότι υπάρχουν ουρές στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης που ακόμα δεν έχει κλείσει καθώς ζητείται από τους δανειστές η νομοθέτηση κάποιων ακόμα μέτρων ως προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης. Η κυβέρνηση αναμένεται να τα φέρει όλα αυτά αύριο για διήμερη συζήτηση στη βουλή.

Σε κάθε περίπτωση η εκταμίευση της δόσης δεν πρόκειται να γίνει πριν επιτευχθεί πλήρης και ολοκληρωτική συμφωνία και η εμπειρία λέει ότι τέτοιες συμφωνίες γίνονται μόνο εφόσον ικανοποιηθούν πλήρως οι δανειστές και η ελληνική κυβέρνηση υποχωρήσει κατά κράτος σε κάθε κόκκινη γραμμή.

Ταυτόχρονα όμως παίζεται απ’ ότι φαίνεται και ένα άλλο παιχνίδι με αυτές τις καθυστερήσεις που σχετίζεται με τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ την Πέμπτη. Αν τουλάχιστον σε τεχνικό επίπεδο δεν έχουν συμφωνηθεί μεταξύ δανειστών και Ελλάδας και δεν εγκριθούν από τη βουλή οι εκκρεμότητες με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα τότε η χώρα δεν θα ενταχθεί στο καθεστώς ευνοϊκής παροχής ρευστότητας της ΕΚΤ (ποσοτική χαλάρωση). Δηλαδή θα αποδειχτούν φούμαρα κάποιες από τις διακηρύξεις και τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για την ψήφιση των μέτρων, για τη στήριξη της αγοράς.

Τελικά όλοι ασχολούνται και απ’ ότι φαίνεται είναι ιδιαιτέρως βολικό για την κυβέρνηση μόνο με τις offshore –το οποίο είναι αναμφίβολα σπουδαίο θέμα- αλλά το ότι συνεχίζουμε να βράζουμε στο ζουμί μας και να είμαστε χωμένοι ως τα μπούνια σε ένα απίστευτο γαϊτανάκι χωρίς καμία διέξοδο με μέτρα-ύφεση-μέτρα και ξανά τα ίδια και τα ίδια, τη στιγμή που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση έλεγε ότι αυτά που ψήφισε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είναι τα τελευταία, περνάει στο ντούκου!

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 01, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Στάχτη στα μάτια» οι offshore για να περάσουν τα νέα μέτρα;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator