Τα "μάζεψε" η κυβέρνηση για τις offshore και επιβάλλει... γενική απαγόρευση

0



Πίσω ολοταχώς κάνει η κυβέρνηση μετά την γενική κατακραυγή για τις offshore εταιρείες των πολιτικών προσώπων, καθώς όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη αύριο θα κατατεθεί τροπολογία η οποία θα απαγορεύει και θα θεωρεί ασυμβίβαστη τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών με έδρα εκτός της χώρας.

Σε νεότερο σημείωμα της η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι η «νέα διάταξη θα απαγορεύει την συμμετοχή πολιτικών και των συγγενικών τους προσώπων σε οποιασδήποτε εταιρία, ανεξαρτήτως χαρακτήρα και φύσης, με έδρα στο εξωτερικό».

Επαναλαμβάνει, δε, ότι νομικός ορισμός της "offshore" εταιρείας είναι αδύνατος. Γι αυτόν τον λόγο, η προηγούμενη διάταξη, που είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 2010, ήταν πρακτικά ανεφάρμοστη. Και καταλήγει σημειώνοντας: Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε πόσοι, ποιοι και από ποιες παρατάξεις θα σπεύσουν να αποσύρουν τις μετοχές τους από εταιρίες του εξωτερικού ή να αποσύρουν συγγενικά τους πρόσωπα από off-shore επιχειρήσεις.

Νωρίτερα το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε χαρακτηριστικά, "επειδή η Αριστερά αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν αστειεύεται σε ότι αφορά ζητήματα διαφάνειας και ελέγχου του πολιτικού χρήματος, σήμερα σηκώνουμε το γάντι.

Απέναντι στην πρωτοφανή προσπάθεια διαστρέβλωσης και κατασυκοφάντησης δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς.

Αύριο καταθέτουμε στη Βουλή τροπολογία η οποία θα απαγορεύει και θα θεωρεί ασυμβίβαστη τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, δηλαδή μελών της Κυβέρνησης, βουλευτών, αρχηγών των Πολιτικών κομμάτων, των Ευρωβουλευτών, Γενικών Γραμματέων, Περιφερειαρχών και Δημάρχων, στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών με έδρα εκτός της χώρας.

Η απαγόρευση δηλαδή δεν θα αφορά γενικώς και αορίστως την συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες οι οποίες ήταν και εξακολουθεί να είναι αδύνατον να οριστούν νομικά.

Η απαγόρευση πλέον θα είναι γενική και καθολική".

Μάλιστα, η κυρία Γεροβασίλη προαναγγέλλει ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει την ονομαστική ψηφοφορία για την συγκεκριμένη διάταξη και περνά στην αντεπίθεση, πετώντας το γάντι προς τους αρχηγούς της αντιπολίτευση. «Όποιος λοιπόν αρχηγός κόμματος έχει μετοχές ή άλλη σχέση δική του ή συγγενικού του προσώπου με αλλοδαπή εταιρεία, τον προκαλούμε να το δηλώσει πρώτος και να μην παριστάνει στη κυβέρνησή μας τον τιμητή ενάντια στη διαφθορά», αναφέρει χαρακτηριστικά. Παράλληλα, η ίδια ξεκαθαρίσει ότι η απαγόρευση πλέον θα είναι γενική και καθολική και καλεί «τώρα τους τιμητές της ηθικής και της διαφάνειας να υπερψηφίσουν την διάταξη και να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια».

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος στη δήλωση της, μολονότι κάνει στροφή 180 μοιρών, υποστηρίζει ότι η «κυβέρνηση με την διάταξη του πολυνομοσχεδίου για την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών που έχουν έδρα σε κράτος μη συνεργάσιμο φορολογικά με την Ελληνική Δημοκρατία, έπραξε το σωστό»! Όπως αναφέρει «προσδιόρισε με σαφήνεια τα όρια της απαγόρευσης, ώστε η διάταξη να μπορεί να εφαρμοστεί και η απαγόρευση να έχει νόημα».

Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διότι με την προηγούμενη διάταξη που είχε παράσει «απαγόρευε μεν τη συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες, ήταν όμως πρακτικά ανεφάρμοστη καθώς δεν όριζε την έννοια της εξωχώριας εταιρείας», αλλά την ίδια ώρα «αυτή η αντίφαση δημιουργούσε εσκεμμένη σύγχυση και οδηγούσε σε μη εφαρμογή της απαγόρευσης».

«Παρά τις σαφείς διευκρινίσεις που έχουν ήδη δοθεί όσοι κατά καιρούς έχουν βρεθεί σε λίστες και έχουν εμπλακεί αποδεδειγμένα σε διακίνηση μαύρου χρήματος – πολιτικοί και εκδότες- κουνάνε το δάχτυλο στην Αριστερά για δήθεν προσπάθεια συγκαλύψεων και παροχής προνομίων στο πολιτικό προσωπικό», καταλήγει η κυρία Γεροβασίλη.

ΝΔ: Ποιους υπουργούς και βουλευτές πήγαν να καλύψουν;

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ύστερα από την κατακραυγή του συνόλου της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου, η Κυβέρνηση αναγκάζεται συρόμενη να υποχωρήσει στη διάταξη για τις offshore.

Παραμένει το ερώτημα:

Ποιος Υπουργός εμπνεύστηκε αυτήν τη σκανδαλώδη ρύθμιση και ποιους Υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πήγαν να καλύψουν;

Είναι υποχρεωμένοι να πάρουν πίσω την άθλια μεθόδευσή τους».

Αλέξανδρος Διαμάντης
Δημοσίευση: Ιουνίου 01, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα "μάζεψε" η κυβέρνηση για τις offshore και επιβάλλει... γενική απαγόρευση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator