G7 Ιαπωνίας: Μεγάλες ελπίδες για την Ελλάδα, αν δεν παραδώσει τα κλειδιά στη Γερμανία

0



Όπως συμπεραίνεται από τη σύσκεψη, η Γερμανία απομονώθηκε πλήρως από τους άλλους ηγέτες – ενώ η πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει επικρίθηκε πολύ αυστηρά. Φυσικά τα γερμανικά ΜΜΕ προσπάθησαν να χειραγωγήσουν τους Πολίτες, οπότε επικεντρώθηκαν περισσότερο στην τούρτα που έριξε κάποιος στην επικεφαλής της αριστεράς – ενώ οι FT είχαν μία πολύ πιο αντικειμενική αναφορά (πηγή).

Στην πραγματικότητα ο υπουργός οικονομικών της Ιαπωνίας έκανε τα πάντα για να πείσει, σχετικά με την αναγκαιότητα μίας δημοσιονομικής «διέγερσης» της παγκόσμιας οικονομίας, αφού διαφορετικά δεν θα ξεφύγει από την ύφεση – με αποτέλεσμα να προκληθεί ένα καινούργιο κραχ.
Με βάση τώρα το κείμενο που υπογράφηκε (πηγή), όλες οι χώρες υποσχέθηκαν να υιοθετήσουν επεκτατικά δημοσιονομικά μέτρα – τα οποία αρνούταν ανέκαθεν η Γερμανία, σε κάποιο βαθμό και η Βρετανία, ενώ προσπάθησε να τα συνδέσει με την υποχρέωση διαρθρωτικών αλλαγών.

Σε κάθε περίπτωση, υιοθετήθηκε η πολιτική της αύξησης της ζήτησης (ενώ η Γερμανία επιμένει στην αύξηση της προσφοράς, άρα στο μερκαντιλισμό), τόσο με νομισματικά, όσο και με δημοσιονομικά μέτρα, εκτός από τα διαρθρωτικά – έτσι ώστε να επιτευχθεί ανάπτυξη και αύξηση της παραγωγικότητας, καθώς επίσης να διενεργηθούν επενδύσεις.

Ως εκ τούτου, η Γερμανία υποχρεώθηκε να αυξήσει την εσωτερική της ζήτηση, καθώς επίσης να μειώσει τα υπερβολικά πλεονάσματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της – τα οποία αντιστοιχούν με ισόποσα ελλείμματα των υπολοίπων, γεγονός που σημαίνει ότι, αναπτύσσεται αποκλειστικά και μόνο εις βάρος των άλλων, μέσω της πολιτικής του μισθολογικού dumping που εφαρμόζει.

Οι αποφάσεις αυτές είναι θετικές για την Ελλάδα, αφού θα μειώσουν τις πιέσεις που ασκούνται στην οικονομία της από τη Γερμανία, όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα έτη – τα οποία είναι προφανώς αδύνατον να επιτευχθούν, όταν αυξάνονται οι φόροι και μειώνονται οι δημόσιες δαπάνες με έναν καταιγιστικό ρυθμό.

Η κυβέρνηση οφείλει βέβαια να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία – κάτι που δεν θα συμβεί, εάν παραδώσει τα κλειδιά του κράτους στη χώρα που χαρακτηρίζεται από ένα πολύ βαρύ ποινικό μητρώο, αντί για ιστορία.

Πηγή NewsAnalyst
Δημοσίευση: Ιουνίου 18, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "G7 Ιαπωνίας: Μεγάλες ελπίδες για την Ελλάδα, αν δεν παραδώσει τα κλειδιά στη Γερμανία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator