Ντροπή...

0



Η είδηση είναι η πιο συγκλονιστική της εβδομάδας που πέρασε. Δεν είναι ούτε οι ανοησίες της Γεροβασίλη για το δημοψήφισμα, ούτε τα σενάρια για τον εκλογικό νόμο, ούτε η βλακώδης συμπεριφορά ενός αμόρφωτου υπουργού όπως ο Φίλης. Δεν είναι καν ο θάνατος του Μαυρίκου, από δολιοφθορά ή από τυχαίο αλλά μοιραίο γεγονός.

Η πιο σοβαρή είδηση, που μας κάνει όλους να αναρωτιόμαστε που βαδίζει αυτή η χώρα είναι η ανακοίνωση του Γιώργου Καμίνη ότι ο δήμος θα αποσύρει 42 αγάλματα από περιοχές της Αθήνας για να τα προστατέψει από τους βάνδαλους και τους κλέφτες. Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, σε δημόσιους χώρους της Αθήνας υπήρχαν 201 γλυπτά (120 ορειχάλκινα, 80 από μάρμαρο και ένα από γυαλί), από τα οποία και σε μια περίοδο έξι δεκαετιών, έχουν κλαπεί έντεκα, ενώ δώδεκα απομακρύνθηκαν για να συντηρηθούν και στη συνέχεια είτε μεταφέρθηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη, είτε στην αποθήκη γλυπτών του Δήμου.

Επίσης, ανέφερε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν ξεχωρίσει 49 γλυπτά που βρίσκονται σε επισφαλή θέση και σε συνεργασία με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τους επιστημονικούς και εικαστικούς φορείς της πόλης εξετάζεται η προσωρινή απόσυρση ορισμένων εξ΄ αυτών, η αντικατάστασή τους με εκμαγεία, και η έκθεση των πρωτότυπων έργων στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Θα έπρεπε η είδηση αυτή να προκαλέσει σεισμό σε όλη την Ελλάδα. Στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, που έχει έναν από τους αρχαιότερους πολιτισμούς να είναι αναγκασμένος ο δήμος να κρύβει πολιτιστικούς θησαυρούς επειδή κάποιοι τους βανδαλίζουν ή τους κλέβουν. Αντί αυτή η χώρα να βγάλει ό,τι έχει από τις αποθήκες της και να δημιουργήσει πόλεις που θα είναι πολιτιστικά κέντρα και θα έρχονται από παντού να τις επισκέπτονται, τι κάνει; Κρύβει τον πολιτισμό της για να τον γλιτώσει από άθλιους τύπους και από την ανικανότητα μιας κυβέρνησης να κάνει το αυτονόητο, να προστατέψει τους θησαυρούς της. Είναι ντροπή για την σύγχρονη Ελλάδα αυτό που συμβαίνει. Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα άραγε; Να «κατεβάσουμε» τον Παρθενώνα για να τον προστατέψουμε;

Και πώς θέλουμε να διεκδικήσουμε άραγε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα από τους Βρετανούς; Αυτά βλέπουν οι ξένοι και ποτέ δεν θα μας τα επιστρέψουν; Μήπως να τους δώσουμε κι αυτά που έχουμε για να μας τα φυλάξουν καλύτερα;

Ντροπή για όλους τους Έλληνες.

Δημοσίευση: Ιουνίου 24, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ντροπή..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator