Τα αριστερίστικα κατάλοιπα των όψιμων ατλαντιστών

0



Ο Φίλης θεωρεί ότι οι συγκεντρώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής κινούνται στα όρια "της συνταγματικής νομιμότητας". Ο ίδιος βέβαια εξέφρασε απόψεις "στα όρια της αντιδημοκρατικότητας". Προς τι όμως, η έκπληξη; Δεν έκρυψε ποτέ ο άνθρωπος, ούτε οι σύντροφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι εναντίον της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας!

Ο πρωθυπουργός, ως φοιτητής συμμετείχε στην ίδρυση της παράταξης "Εγκέλαδος" [γι’ αυτό ίσως γεμίζει με ερείπια την χώρα], παράταξη που βρισκόταν στην ομοσπονδία των "Εναλλακτικών Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων". Εχθροί της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας δεν ήσαν τα μέλη αυτών των σχημάτων; Και βέβαια, μπορεί κάποιος να κάνει πλήρη στροφή στον ατλαντισμό, αντιδημοκρατικά κατάλοιπα όμως, παραμένουν στις συμπεριφορές.

Και φυσικά, συνεχίζουν οι αριστεριστές του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια τακτική που ακολουθούν εδώ και χρόνια. Του εκβιασμού και εκφοβισμού των αστών, αποκαλώντας, όπως ο Φίλης, "ακροδεξιό" όποιον διαφωνεί με την αριστερίστικη πολιτική, την οποία βέβαια κατάφεραν να βαφτίσουν "προοδευτική" [όρος, που όπως πάνε τα πράγματα, θα καταντήσει βρισιά].

Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, επισήμανε ότι για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά της Κωνσταντινούπολης, «δεν είναι διμερές το πρόβλημα, είναι διεθνές». Δηλαδή, η Αγιά Σοφιά έχει την ίδια σημασία για τους Έλληνες, και την ίδια για τους Γερμανούς, να μη πω και για τους Ουγκαντέζους; Διεθνές θέμα είναι, αλλά πρώτιστα ελληνικό.

Και γιατί είναι διεθνές το θέμα; Επειδή, κατά τον υπουργό μας, η Αγιά Σοφιά είναι πολιτιστικό μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO. Και η Ακρόπολη είναι το ίδιο, αλλά όταν ΚΚΕδες και ΣΥΡΙΖΑίοι απλώνουν κομματικά πανό στον ιερό βράχο, δεν είδα κανέναν "προοδευτικό" να διαμαρτύρεται για την βεβήλωση, την δε UNESCO την έγραφαν στα παλαιά υποδήματά τους. Την θυμούμαστε, όταν ρίχνουμε την μπάλα στην εξέδρα.

Και για να το κλείνουμε. Για τον Κοτζιά και τους άλλους πρώην αριστεριστές και νυν ατλαντιστές, η Αγιά Σοφιά μπορεί να είναι απλώς «ένα πολιτιστικό μνημείο», για τους Έλληνες όμως είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Είναι η ίδια η ψυχή του ελληνισμού, για όσους είναι Έλληνες και στην ψυχή και όχι μόνο στο δελτίο ταυτότητας. [Όπως είναι το Μαυσωλείο του Λένιν για τον Μπαλαούρα και τους ομοειδείς του].

Πώς γίνεται και οι περισσότεροι πρόσφυγες να έχουν χάσει τα χαρτιά τους, αλλά κανείς να μη χάσει το ακριβό κινητό του; Αυτό είναι λεπτομέρεια, θα πει κάποιος, ασχέτως αν καταγράφονται οι περισσότεροι ως πρόσφυγες, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Το σημαντικότερο είναι ότι φέρνουν μαζί τους παιδιά, που από πουθενά δεν αποδεικνύεται ότι είναι δικά τους. Τα "χαμένα" παιδιά στην Ευρώπη, ξεπερνούν τις 10 χιλιάδες, με την τύχη τους να αγνοείται.

«Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι» (για να μη παρεξηγηθούμε, "χωριάτης" είναι και ο οποιοσδήποτε μεγαλοαστός αγροίκος), λέει ο λαός. Έτσι και το τουρκικό ΥΠΕΞ, αντί να αιτιολογήσει την ασέβεια βεβήλωσης της Αγιά Σοφιάς, επιτίθεται με δριμύτητα κατά της Ελλάδας. Αφού τούς συνηθίσαμε σε υποκύψεις, καλά μάς κάνουν.

Είναι έτοιμη η ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ανάλογων με αυτές κατά της Ρωσίας; Ο Καλλισθένης (εγώ, δηλαδή) από καιρό έχω αναφερθεί ότι ο Ερντογάν δεν μπορεί να εκβιάσει την Ευρώπη, η οποία διαθέτει την κατάλληλη απάντηση.

Καλλισθένης εν Δήμω
Πηγή Voria
Δημοσίευση: Ιουνίου 28, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα αριστερίστικα κατάλοιπα των όψιμων ατλαντιστών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator