Αδίστακτοι και διπρόσωποι

0



Με την επίσκεψη Βαλς και τα όσα είπαν με τον Τσίπρα, έχουμε μείνει με την απορία ποιος στηρίζει ποιον και ποιος δουλεύει ποιον.

Και τι δεν ακούσαμε; Για τον Σηκουάνα που υπερχείλισε, για τα αναπτυξιακά μηνύματα που στέλνει αυτή η επίσκεψη στην Αθήνα, για τη βοήθεια της Γαλλίας στην Ελλάδα, για έναν «αξιοπρεπή συμβιβασμό» με το τρίτο μνημόνιο και για την τεχνογνωσία που θα παρέχουν οι Γάλλοι για τις μεταρρυθμίσεις ιδίως στην δημόσια διοίκηση. Εν τω μεταξύ οι δηλώσεις των δύο ηγετών ήταν μια «ξεπέτα» και δεν δέχτηκαν ούτε μία ερώτηση έτσι για δείγμα.

Είναι προφανές ότι και οι δύο τους ήθελαν να αποφύγουν να μιλήσουν για αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία που καίγονται οι δρόμοι και συνταράσσονται από τις απεργίες. Ξαφνικά ο «αριστερός» Τσίπρας σφυρίζει αδιάφορα αλλά με περίσσιο θράσος μιλάει για τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων με την κυβέρνηση Ολάντ για να αντιμετωπιστεί ο νεοφιλελευθερισμός στην Ευρώπη και να εφαρμοστούν πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης και να υπάρξει ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο. Όλα αυτά την ώρα που ο σοσιαλιστής Ολάντ εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις που έχουν όλη τη Γαλλική κοινωνία απέναντί και μόνο για κοινωνική ευαισθησία δεν διακρίνονται αυτά τα μέτρα.

Το έχουμε ξαναγράψει. Οι άνθρωποι στο Μαξίμου είναι αδίστακτοι και διπρόσωποι. Το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά τα κάνουν ανερυθρίαστα χάριν της εξουσίας.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αδίστακτοι και διπρόσωποι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator