Πολιτικές κορεκτιές και άλλα προσχήματα!...

0Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Ώστε ενόχλησε κάποιους (ή κάποιον;) ακραίων political correct φρονημάτων η εικόνα που συνόδευε το προχθεσινό σχόλιο, που απεικόνιζε με περιπαικτική διάθεση (λεζάντα περί λαδόκολλας κλπ) τον υπουργό-κήτος της Παιδείας, διότι τάχα αποτελεί ρατσισμό κατά των
παχύσαρκων;

Τώρα μάλιστα.  Έσταξε η ουρά του γαϊδάρου.
Αυτές οι ακραίες political correct απόψεις είναι απλώς ακραίες και δυστυχώς όλα τα άκρα μοιάζουν μεταξύ τους.

Στην κοινωνία, μεταξύ μας κυκλοφορούν πολλοί, εκατομμύρια παχύσαρκοι άνθρωποι. Πολλοί από 'μας είμαστε οι ίδιοι εύσωμοι ή παχείς. Δεν τους (μας) κάνει κανείς bullying, δεν υφίστανται ρατσισμό αν δεν συντρέχουν και άλλοι λόγοι.
Ο κύριος Κραουνάκης είναι εύσωμος. Και η κυρία Γαλάνη επίσης. Ο ίδιος ο μεγάλος Χατζηδάκις ήταν παχύς. Κι ο Παβαρότι. Κι ο Τσώρτσιλ. Κι ο Όρσον Γουέλς. Και τόσοι άλλοι. Δεν διανοήθηκε να τους κάνει κανείς bullying μόνο για το πάχος τους.

Υπάρχουν όμως και μερικοί που δεν είναι απλώς εύσωμοι ή εύσαρκοι ή παχύσαρκοι, παρά είναι χοντροί.
Και είναι χοντροί γιατί το λίπος έχει διηθήσει και τον εγκέφαλό τους, και γιατί με τον σκ@τοχαρακτήρα που έχουν από απλώς αντικοινωνικοί και μισάνθρωποι, έχουν γίνει επικίνδυνοι και μάστιγα για την κοινωνία.
Όταν μάλιστα αποκτούν και θέσεις εξουσίας τότε είναι που γίνονται από κήτη τέρατα και τότε είναι που δεν χρειάζονται κανενός είδους λύπηση, ούτε κανενός είδους political correct αμερικανικού τύπου προστασία (στην ελληνική πολιτική σκηνή όλοι γνωρίζουμε τρείς τουλάχιστον από δαύτους).

Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση της εικόνας του προχθεσινού σχολίου.
Ήταν στοχευμένη σάτιρα (καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη δεν έχει σημασία) που αφορούσε συγκεκριμένον χοντρό και δεν αφορούσε  βέβαια τους παχείς συνολικά.
Οποιοσδήποτε δεν το βλέπει ή δεν θέλει να το κατανοήσει είναι απλώς ιδεοληπτικός.
Και οι ιδεοληψίες αυτού του είδους βρωμάνε Συριζίλα, η οποία τείνει να γίνει η κυριάρχη βρώμα μετά την Πασοκίλα των προηγούμενων χρόνων.

Όμως η εξουσία διαφθείρει και παρασύρει.
Ακόμη κι αν πρόκειται για μία απλή διαχείριση μιάς ιστοσελίδας ομάδας στο facebook.
Κρίμα.
Κι έχουμε σοβαρότερα θέματα ν' ασχοληθούμε!...

Υ.Γ. (για όσους δεν κατάλαβαν): Ένας απ' τους διαχειριστές της ιστοσελίδας ''Πλεύση Ελευθερίας με την Ζωή μας!'' στο facebook, απαίτησε από το blog να κατεβάσει την κοινοποίηση του προχθεσινού σχολίου από την σελίδα της ομάδας, ή να δημοσιευτεί το κείμενο μόνο του, διότι λέει, η εικόνα που το συνοδεύει αποτελεί ρατσισμό για τους παχύσαρκους!
Το blog ζητά την γνώμη σας, για το εξής μόνο: Αποτελεί η συγκεκριμένη εικόνα που συνοδεύει το συγκεκριμένο κείμενο στοιχείο ρατσισμού κατά των παχύσαρκων ατόμων γενικά και συνολικά; Ναι ή όχι;

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"
Δημοσίευση: Ιουνίου 20, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πολιτικές κορεκτιές και άλλα προσχήματα!..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator