Αυτό είναι το κοντινό σου μέλλον - Σκηνές Βενεζουέλας στη Θεσσαλονίκη για λίγα τρόφιμα - ΒΙΝΤΕΟ

0



Σκηνές Βενεζουέλας στη Θεσσαλονίκη για λίγα τρόφιμα. Χιλιάδες Ελληνες, δικαιούχοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» άρχισαν να σπρώχνονται και να φωνάζουν μετά από ώρες αναμονής με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός. Ατομα λιποθύμησαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Για να συγκρατήσουν τον κόσμο οι υπεύθυνοι έβαλαν κάγκελα μπροστά από το σημείο της διανομής αλλά αυτό άναψε τα αίματα, καθώς οι παρευρισκόμενοι τα έριξαν και προσπάθησαν να πλησιάσουν τους πάγκους που είχαν στηθεί, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγη ώρα η διανομή έως ότου αποκατασταθεί η τάξη.
Η διανομή τροφίμων για δικαιούχους του ΤΕΒΑ από τον δήμο Θεσσαλονίκης, ήταν προγραμματισμένη για τις 09:00 το πρωί. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο σημείο αλλά εκεί δεν ήταν κανείς. Λίγο αργότερα υπεύθυνος, ενημέρωσε τους δικαιούχους, ότι δεν έχουν φτάσει τα φορτηγά με τα τρόφιμα και για αυτό το λόγο θα αργήσει η διανομή. Ωστόσο στο σημείο της διανομής, στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ, από πολύ νωρίς είχε μαζευτεί πάρα πολύ κόσμος, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.
Οι τεράστιες ουρές είχαν σχηματιστεί για την διανομή τροφίμων, φρούτων-λαχανικών, ελαιολάδου, κοτόπουλου, τυριού και ειδών βασικής υλικής συνδρομής (απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων), γεγονός που καταδεικνύει την απόγνωση του κόσμου. Οι δικαιούχοι, που συνολικά έφτασαν τους 9.196, κατά την προσέλευσή τους ήταν αναγκαίο να προσκομίζουν το δελτίο ταυτότητας ή το διαβατήριό τους, την αίτηση ΗΔΙΚΑ-ΤΕΒΑ και εξουσιοδότηση, σε περίπτωση που δεν παρελάμβαναν αυτοπροσώπως τα είδη. Κάτι από Βενεζουέλα δηλαδή…

Δημοσίευση: Ιουνίου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αυτό είναι το κοντινό σου μέλλον - Σκηνές Βενεζουέλας στη Θεσσαλονίκη για λίγα τρόφιμα - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator