Βασίλης Νανόπουλος: Χρειάζεται κανονισμός για τη λειτουργία των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων - ΒΙΝΤΕΟ

0


Βασίλης Νανόπουλος: Χρειάζεται κανονισμός για τη λειτουργία των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, βελτίωση της καθαριότητας στο δήμο , εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου για τη διαχείριση απορριμμάτων.

Η Συμμαχία Πολιτών κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων της 21.6.2016 και προ ημερησίας διατάξεως θέσαμε τα παρακάτω θέματα.

1. Την ψήφιση κανονισμού λειτουργίας του κέντρου πολιτισμου,αθλητισμου και περιβάλλοντος ΚΕΠΑΠ που θα καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των πολιτιστικών συλλόγων και αθλητικών σωματείων καθώς και την πολιτική του δήμου στα θέματα πολιτισμού και αθλητισμού. Δεν είναι αληθείς οι ισχυρισμοί της δημοτικής αρχής ότι ξοδεύει ο δήμος πχ για το κολυμβητήριο για να ωφελείται ο σύλλογος . Η αλήθεια είναι ότι ο σύλλογος πλήρωσε όλο το πετρέλαιο θέρμανσης για την χρονιά 2015-2016 . Η δημοτική αρχή δεν θέλει να ψηφιστεί και εφαρμοστεί κανονισμός για να μπορεί κατά περίπτωση να ευνοεί ημέτερους και ταλαιπωρεί όσους δεν είναι φίλα προσκείμενοι.

2. Την βελτίωση της καθαριότητας στο δήμο που απέχει πολύ από το να έχει ένα ανεκτό επίπεδο. Οι κάδοι δεν αδειάζουν έγκαιρα, δεν πλένονται όπως πρέπει , ο αριθμός τους δεν επαρκεί κλπ .

Στα θέματα ημερησίας διάταξης :

Καταψηφίσαμε την τροποποίηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης των σκουπιδιών που προβλέπει δεματοποίηση και αποθήκευση σε δυο θέσεις στο δήμο των απορριμμάτων μέχρι την τελική τους επεξεργασία. Θεωρούμε ότι ουδέν είναι μονιμότερον του προσωρινού και τα προβλήματα της δεματοποίησης όπου εφαρμόστηκε ήταν μεγάλα. Η προχειρότητα του δήμου να ζητά τροποποίηση σε σχέδιο που πρόσφατα είχε ψηφιστεί είναι απίστευτη . Επαναλάβαμε τη θέση μας που είναι να σχεδιαστεί άμεσα από το δήμο ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης που να περιλαμβάνει τις αδειοδοτήσεις των ΧΥΤΥ , την χρηματοδότηση και από που θα βρεθεί αυτή, χρονοδιάγραμμα υλοποίησης κλπ .

Καταψηφίσαμε επίσης τις εκθέσεις εσόδων και εξόδων και για άλλη μια φορά τονίσαμε ότι δεν υπάρχουν εκθέσεις ορκωτών λογιστών για τα έτη 2013, 2014,2015 όπως προβλέπει η νομοθεσία . Ζητήσαμε εξηγήσεις χωρίς να πάρουμε απαντήσεις παρά μόνο ότι θα υπάρξουν αλλαγές πρόσωπων στην οικονομική υπηρεσία . Κατά παγία τακτική η δημοτική αρχή ρίχνει τις ευθύνες της αλλού αδίκως . Ζητήσαμε επίσης να μειωθούν τα δημοτικά τέλη για την επόμενη χρονιά όπως σχεδιάζει ο δήμος Ναυπλίου για να στηριχτούν οι τοπικές επιχειρήσεις και να περιληφθεί η αλλαγή στον προϋπολογισμό του 2017.

Συμφωνήσαμε στα υπόλοιπα θέματα που ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα .Βασίλης Νανόπουλος επικεφαλής του συνδυασμού συμμαχία πολιτών και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Κορινθίων
Δημοσίευση: Ιουνίου 28, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βασίλης Νανόπουλος: Χρειάζεται κανονισμός για τη λειτουργία των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator