Τ. Πιέτρης: Αδιαφορία του Δήμου Κορινθίων για την ανεργία των νέων

0




Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ″Κόρινθος 2014-2019″ Τιμολέων Πιέτρης, πραγματοποίησε παρέμβαση στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με την Τομεάρχη Νεολαίας Ελίνα Πιέτρη, σχετικά με το υψηλό ποσοστό ανεργίας που συνεχίζει να παρατηρείται στους νέους συμπολίτες.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Το κυριότερο θέμα συζήτησης και άμεσου προβληματισμού της νεολαίας είναι η ανεργία. Οι νέοι διαμαρτύρονται για την παραγκώνιση τους και την αδιαφορία που εισπράττουν από την τοπική και κεντρική εξουσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παράταξή μας, ένα χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2015 έφερε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε ο Δήμος Κορινθίων να δεσμεύει ποσοστό του προϋπολογισμού του, υπέρ της δημιουργίας και ανάπτυξης θέσεων εργασίας με νόημα και παραγωγικότητα.

Εμφανώς, ο στόχος δεν υλοποιήθηκε από την πλευρά σας, ενώ ήδη διανύουμε το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και η έλλειψη εργατικού δυναμικού στις ηλικίες 18-35 είναι μεγάλη.

Δεν μπορεί οι υπηρεσίες και οι φορείς του Δήμου να δηλώνουν υποστελεχομένοι και να επιδεικνύετε σημαντική αδράνεια στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούν την απασχόληση.

Η πρόταση αυτή αν και υστερεί ως προς τη μονιμότητα, θα προσφέρει στους νέους την δυνατότητα να αναδείξουν τα ταλέντα τους και να διοχετεύσουν τις απόψεις τους, οι οποίες αδιαμφησβήτητα διαφέρουν και υπερτερούν.

Δεσμεύεστε κε Δήμαρχε στην ανάληψη άμεσης δράσης ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας από τον Δήμο Κορινθίων στο επόμενο 12μηνο;»
Δημοσίευση: Ιουνίου 28, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τ. Πιέτρης: Αδιαφορία του Δήμου Κορινθίων για την ανεργία των νέων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator