Άγγλοι για Μαρινάκη: «Προσοχή σε αυτό τον Έλληνα που φέρνει δώρα»!

0



Το μεγαλύτερο περιοδικό στη Μεγάλη Βρετανία, το Private Eye προειδοποιεί το αγγλικό ποδοσφαιρικό κοινό για την εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στα διοικητικά της Νότιγχαμ Φόρεστ, με αναφορές σε εγκληματική οργάνωση, Koriopolis, τελικό με Αστέρα και Noor 1!

Όλα τα ρεπορτάζ στην Αγγλία το τελευταίο διάστημα συμφωνούν στο ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρίσκεται πολύ κοντά στο να αναλάβει τις τύχες μιας από των ιστορικότερων ομάδων στο Νησί, της Νότιγχαμ Φόρεστ. Έτσι, το μεγαλύτερο βρετανικό ειδησεογραφικό περιοδικό, με τεράστια επιρροή στον χώρο των ΜΜΕ, το Private Eye, αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί του...

Με ένα ρεπορτάζ 600 περίπου λέξεων, το Private Eye επί της ουσίας... προειδοποιεί το αγγλικό ποδοσφαιρικό κοινό για την εμπλοκή του Μαρινάκη στη Φόρεστ, αναφέροντας ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Με αναφορές στις υποθέσεις της εγκληματικής οργάνωσης, των στημένων αγώνων του Koriopolis, τον τελικό του Κυπέλλου με τον Αστέρα και το «ντου» στα αποδυτήρια, αλλά και τη σχέση του με τον Αιμίλιο Κοτσώνη, το συγκεκριμένο θέμα σπάει τα έως τώρα... ταμπού στον αγγλικό Τύπο και για πρώτη φορά παρουσιάζει εκτενώς στο κοινό του Νησιού τα... εξωποδοσφαιρικά ζητήματα του προέδρου του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά, το δημοσίευμα του Private Eye:

«Προσοχή σε αυτόν τον Έλληνα που φέρνει δώρα

Τα τελευταία ρεπορτάζ στην Αγγλία αναφέρουν ότι ο Έλληνας εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Πειραιώς είναι κοντά στο να αγοράσει το 80% της Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο Μαρινάκης έχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ με τον Ολυμπιακό, έχοντας στεφθεί πρωταθλητής για έξι συνεχόμενα χρόνια, το φετινό μάλιστα με διαφορά-ρεκόρ 28 βαθμών.

Αυτό που κανείς όμως μέχρι τώρα δεν έχει σημειώσει, είναι ότι αυτή την εποχή ο Μαρινάκης είναι αποκλεισμένος από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Η τιμωρία αυτή του επιβλήθηκε ως ένας από τους όρους της εγγύησης, μετά τις κατηγορίες που του επιβλήθηκαν την περασμένη χρονιά. Στις 173 σελίδες της αναφοράς του εισαγγελέα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης χαρακτηρίζεται ως ''αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης'' με στόχο να πάρει στην κατοχή του τον απόλυτο έλεγχο του ποδοσφαίρου της χώρας, κατηγορούμενος παράλληλα για δωροδοκία, απάτη και απειλή. Παράλληλα, έχει επίσης κατηγορηθεί ότι προσπάθησε να ελέγξει το αποτέλεσμα ενός αγώνα, όντας ηθικός αυτουργός σε έκρηξη.

Σκάνδαλο στημένων αγώνων

Ενώ οι έρευνες συνεχιζόντουσαν, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 200 χιλ. ευρώ με την υποχρέωση να παρουσιάζεται στο τοπικό αστυνομικό τμήμα κάθε 15 μέρες. Τις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση και ακολούθως να ξεκινήσει η διαδικασία της δίκης. Ο ίδιος ο Μαρινάκης αρνείται τα πάντα.

Αυτή όμως είναι μονάχα η τελευταία περιπέτειά του με τη δικαιοσύνη στην οποία ενεπλάκη τα τελευταία χρόνια. Σε μια προηγούμενη υπόθεση, ο Μαρινάκης δικάστηκε για προσπάθειά να επηρεάσει το αποτέλεσμα αγώνα, απειλώντας διαιτητή κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ενός αγώνα. Παράλληλα, ενώ αρχικά απαλλάχθηκε για άλλη υπόθεση στημένων αγώνων, αυτή αναμένεται να ''ανοίξει'' και πάλι αφού ανακαλύφθηκε ότι ένας από τους τρεις δικαστές που τον απάλλαξαν, είχε σχέση με τον Αιμίλιο Κοτσώνη, πρώην στενό συνεργάτη του Μαρινάκη στον Ολυμπιακό.

Ενώ ο βρετανικός Τύπος εστιάζει στο ενδιαφέρον του Μαρινάκη για τη Νότιγχαμ Φόρεστ, πίσω στην πατρίδα του το όνομα του Μαρινάκη έχει μπει στο μάτι του κοινού για μια άλλη μεγάλη υπόθεση. Μια υπόθεση κατά την οποία ο Κοτσόνης κατηγορείται ότι προσπάθησε να εισάγει στη χώρα 2,1 τόνους ηρωΐνης με το δεξαμενόπλοιο Noor 1. Το πλοίο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από το Ντουμπάι τον Ιούνιο του 2014 όμως προέκυψαν πολλά εμπόδια και η δίκη δεν ξεκίνησε μέχρι και έναν χρόνο μετά. Εν τω μεταξύ και όλως τυχαίως, αρκετοί μάρτυρες και φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση έχουν δολοφονηθεί ή σκοτωθεί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες πριν προλάβουν να καταθέσουν.

Σύμφωνα με μια τηλεφωνική συνομιλία που υπέκλεψαν νομίμως οι ελληνικές Αρχές, ένας Σύριος πολίτης με το όνομα Αχμέντ παρουσιάζεται να λέει στον Κοτσώνη: «Ο κ. Σουλεϊμάν θέλει να επενδύσει και να συναντήσει τον κ. Μαρινάκη». Οι απομαγνητοφωνήσεις παράλληλα αποκαλύπτουν ότι ένας ''πρόεδρος μεγάλου ελληνικού συλλόγου'' ταξίδεψε στο Ντουμπάι το 2013 για να συναντήσει τον Κοτσώνη και άλλους προκειμένου να ολοκληρώσει διαδικαστικά ζητήματα για το δρομολόγιο του Noor 1.

Ενώ ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρη σύνδεση του ίδιου του Μαρινάκη με την υπόθεση, τα παραπάνω γεγονότα πιθανώς να εξηγούν γιατί προσπαθεί τώρα να επεκτείνει τους ορίζοντές του και εκτός ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένας έξοχος επιχειρηματίας σαν αυτόν, είναι βέβαιο πως θα βρει πρόσφορο έδαφος για δουλειές στον λαμπερό κόσμο του αγγλικού ποδοσφαίρου».

Δημοσίευση: Ιουνίου 17, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Άγγλοι για Μαρινάκη: «Προσοχή σε αυτό τον Έλληνα που φέρνει δώρα»!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator