Τέλος ο Στεργιώτης - Η κυβέρνηση αναβαθμίζει την ΕΕΕΠ

0ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ Ο Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Στο στόχαστρο οι παράνομες στοιχηματικές εταιρίες

Στην Αναβάθμιση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) προχωρά η κυβέρνηση επιχειρώντας να ελέγξει τον παράνομο τζόγο και να πιάσει στα φορολογικά της δίχτυα τα Γεράκια του Παράνομου Στοιχηματισμού τα οποία έως σήμερα πολαμβάνουν ένα καθεστώς φορολογικής ασυλίας. Σ΄αυτή την κατεύθυνση και η αντικατάσταση του κ. Αντώνη Στεργιώτη ο οποίος ενημέρωσε τα στελέχη της ρυθμιστικής αρχής των τυχερών παιχνιδιών πως αποχωρεί καθώς δεν θα ανανεωθεί η θητεία του.Η θητεία του κ. Στεργιώτη ο οποίος ήτο πρώην στέλεχος του Καζίνο Λουτρακίου και εκλεκτός του κ. Γιάνη Βαρουφάκη είχε λήξει από τις 19 Δεκεμβρίου του 2015 αλλά παρέμεινε στη θέση του. Οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθούσαν με απάθεια το όργιο της φοροδιαφυγής των παράνομων στοιχηματικών εταιριών όταν ακόμη και στην περίφημη Μάλτα οι Καραμπινιέρι συνόδευαν τα στελέχη των Γερακιών της Μάλτας στο εδώλιο της Δικαιοσύνης.Ο λόγος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιταχύνει την αναβάθμιση της ΕΕΕΠ είναι το γεγονός ότι τα ταμεία του κράτους έχουν στεγνώσει, στους πολίτες δεν περισσεύει σάλιο και οι στόχοι που έθεσε η Τρόικα δεν πρόκειται να πιαστούν με αποτέλεσμα η ενεργοποίηση του Κόφτη να είναι θέμα χρόνου. Το λέει έμμεσα και ο κεντρικός τραπεζίτης κ. Γιάννης Στουρνάρας. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στα Panama Papers φιγουράρουν εγχώριοι βαρόνοι του στοιχηματισμού οι οποίοι υποδύονται του παράγοντες της Βενεζουέλας των Βαλκανίων.“Φτάνει πια”, είπαν από το Μέγαρο Μαξίμου καθώς διαπίστωσαν ότι ο προτελευταίος του club των επωνύμων φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λάκης Λαζόπουλος τους κούνησε το μαντήλι και έμεινε μόνο ο κ. Γιώργης Κουρής να τους στηρίζει.Σύμφωνα με το Euro2day η θητεία του κ. Στεργιώτηστην ΕΕΕΠ σημαδεύτηκε από τη σκληρή κόντρα με το ΟΠΑΠ για την επένδυση των VLTs. Ο νέος κανονισμός για τα VLTs που προώθησε ο απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η λειτουργία των VLTs οδήγησε τη διοίκηση του OΠΑΠ στην αναστολή της επένδυσης και στην προσφυγή στη διαιτησία μέσω της οποίας διεκδικεί περί το ένα δισ. ευρώ.Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντικαταστάτης του κ. Στεργιώτη θα είναι ο οικονομολόγος κ. Ευάγγελος Καραγρηγορίου, ο οποίος είναι ήδη μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΕΠ, άρα και γνώστης των κρίσιμων θεμάτων που θα κληθεί να διαχειριστεί.

Εάν τελικώς επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται, ο κ. Καραγεωργίου θα προταθεί για τη θέση του προέδρου της Αρχής από το Υπουργείο Οικονομικών και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Με δεδομένο ότι η θητεία του σημερινού δ.δ. της ΕΕΕΠ λήγει στις 19 Ιουνίου, η διαδικασία αναμένεται να επισπευστεί ώστε η Επιτροπή να μπορέσει να χειριστεί θέματα και εκκρεμότητες που παραμένουν ανοικτά.

Μετά απ΄όλα αυτά μια νέα εποχή ξεκινάει για την ΕΕΕΠ αλλά και για τα φορολογικά έσοδα του υπ. Οικονομικών από τα τυχερά παιγνίδια. Εδώ όπου ο ΟΠΑΠ αναδεικνύεται σε κορυφαίο τροφοδότη-“αιμοδότη” των κρατικών ταμείων.

Δημοσίευση: Ιουνίου 16, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τέλος ο Στεργιώτης - Η κυβέρνηση αναβαθμίζει την ΕΕΕΠ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator