Οι Ελληνες βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό σαν να μην υπάρχει αύριο

0



Eνεργοποιείται ο Κόφτης από τα μέσα του μήνα

Σαν τρελοί βγάζουν οι Ελληνες τα λεφτά τους με εμβάσματα στο εξωτερικό. Είναι τέτοιο το πάθος για να βγάλουν εκτός Ελλάδας τις όποιες καταθέσεις τους ώστε ξεπέρασαν από τα μέσα του μήνα Μαίου το όριο που επιτρέπει η μερακλίδικηΕπιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών. Kι αυτό το όριο είναι συνολικά 40 εκατομμύρια ευρώ ανά μήνα. Το ίδιο είχε επαναληφθεί και τον Απρίλιο. Σ΄αυτή την περίπτωση πέφτει ο κόφτης. Το γεγονός αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της έλλειψης εμπιστοσύνης που έχουν οι Ελληνες πολίτες στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στο παραμύθιασμα των δανειστών οι οποίοι υπερασπιζόμενοι το εγχώριο πελατειακό κράτος παίζουν στο θέατρο των δήθεν μεταρρυθμίσεων.Γι΄αυτό και δεν πρόκειται να αρθούν ποτέ τα capital controls εάν δεν προηγηθεί κούρεμα. Ποια χαλάρωση και πράσινα άλογα; Αφού διαπιστώνουν ότι οι πολίτες σηκώνουν σαν μανιακοί τα χρήματά τους και τα στέλνουν στον αγύριστο.


Τον μηνιαίο «κόφτη» που θα πρέπει να βάζουν οι τράπεζες στις μεταφορές κεφαλαίων προς το εξωτερικό καθόρισε με απόφασή της, η οποία ενεργοποιείται από την 1η Οκτωβρίου, η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.

Η απόφαση ορίζει το μηνιαίο όριο στα 40 εκατομμύρια ευρώ. Προφανώς, η μερίδα του λέοντος ανήκει στις συστημικές τράπεζες οι οποίες μπορούν να εγκρίνουν μεταφορές μέχρι του ποσού των 9,46 εκατομμυρίων ευρώ ανά μήνα η κάθε μία.

Δημοσίευση: Ιουνίου 03, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι Ελληνες βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό σαν να μην υπάρχει αύριο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator