Κάτω η Χούντα!

0


Ζούμε πράγματι πρωτόγνωρες καταστάσεις με τη «Χούντα» του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι μόνο η στημένη παραποίηση της αλήθειας σχετικά με τη διαδήλωση στο Σύνταγμα ή την συκοφάντηση όσων τολμούν να πουν στην κυβέρνηση να πάει στον αγύριστο.

Είναι και τα όσα συνέβησαν χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι μετά από μήνυση που κατέθεσε ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης.

Είχαμε χρόνια να δούμε μέσα στη νύχτα εισαγγελείς και αστυνομικούς να σπεύδουν να συλλάβουν δημοσιογράφους και μάλιστα προληπτικά, πριν δηλαδή δημοσιοποιήσει οτιδήποτε θα... πρόσβαλε τον επιχειρηματία. Από την εποχή του τρομονόμου που έπαιρναν κι έκλειναν τους εκδότες και διευθυντές στη φυλακή είχαμε να δούμε τέτοια φαινόμενα και έλαχε να τα ζήσουμε επί... δεύτερης φοράς αριστερά.

Δεν έχει σημασία αν ο Μαρινάκης έχει δίκιο στην κόντρα του με τον Θωμαϊδη και τον Αλαφούζο. Έχει μεγάλη σημασία όμως να αφήνουν όλοι να κάνει τη δουλειά του ο δημοσιογράφος και το κανάλι κι αν δεν συμφωνούν να πάνε στα δικαστήρια.

Τέτοιες πρωτοφανείς εικόνες είχαμε να δούμε από την Τουρκία που συλλαμβάνει ή απειλεί δημοσιογράφους και στέλνει την αστυνομία να κλείσει κανάλια που δεν αρέσουν στον Σουλτάνο Ερντογάν.

Το ερώτημα που τίθεται βεβαίως είναι αν υπάρχει συγκεκριμένη εντολή στη Δικαιοσύνη να επιδείξει... υπερβάλλοντα ζήλο και να κάνει αυτά που έκανε στον Σκάι. Μήπως υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις ώστε να μην θίγονται οι φίλοι της κυβέρνησης Τσίπρα και αντιθέτως να φιμώνονται όσοι πάνε κόντρα στο... μεγάλο αφεντικό;

Πρόκειται πράγματι για πολύ επικίνδυνες καταστάσεις που όσο κι αν καταδικάζονται απ' όλους, ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν ότι κάτι πάει πολύ στραβά στη χώρα. Αν κάνει κουμάντο ένας ή δύο επιχειρηματίες ή αν η κυβέρνηση διολισθαίνει σε επικίνδυνες ατραπούς που θυμίζουν Βενεζουέλα ή Τουρκία τότε πρέπει να αντιδράσει ο κόσμος.

Η στοχοποίηση όσων θέλουν να φωνάξουν «παραιτηθείτε» με ιδιαίτερα προσβλητικές εκφράσεις και το «ντου» στον Σκάι (που δεν ήταν γαλατάδες) δείχνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Ίσως δε να μη μείνει εκεί καθώς υπάρχουν κι άλλα σημάδια εκτροπής από τη Δημοκρατία. Η προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης, οι απειλές όσων αντιδρούν στο καθεστώς, η προσπάθεια να φιμωθεί η κριτική στα Μέσα Ενημέρωσης με συνεχείς παρεμβάσεις σε εκδότες, η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και οι διάφοροι αριστεροί... Ταλιμπάν που βγαίνουν στα κανάλια και τα ραδιόφωνα δείχνουν ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να γαντζωθούν στην εξουσία τώρα που βλέπουν ότι πέφτουν.

Βεβαίως, υπάρχει και η... δημοκρατική εκτροπή από τη δημοκρατία και δεν είναι άλλη από την προσπάθεια αλλαγής του εκλογικού νόμου. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα τα οποία μόνο στη Χούντα υπήρχαν και μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα σαν κι αυτά που θαύμαζε ο Αλέξης και η παρέα του.

Δημοσίευση: Ιουνίου 16, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κάτω η Χούντα!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator