"Αν σας κλείσουν κανάλια ανοίγει δρόμος για δικτατορία"

0


«Αν κλείσουν κανάλια στην Ελλάδα αυτό ανοίγει τον δρόμο για μια δικτατορία και οι Έλληνες πρέπει να αγωνιστούν για να υπερασπιστούν την Δημοκρατία» επισημαίνει ο πρόεδρος των δημοσιογράφων της Βενεζουέλας σε συνέντευξή του στο iefimerida.gr, με αφορμή τη συμπλήρωση 9 ετών από την ημέρα που ο Ούγκο Τσάβες αποφάσισε να ρίξει «μαύρο» στον μεγαλύτερο και αρχαιότερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της Βενεζουέλας. Το κανάλι RCTV, που ασκούσε έντονη κριτική στην κυβέρνηση του Τσάβες, απασχολούσε περίπου 3.200 εργαζόμενους, οι οποίοι ξαφνικά βρέθηκαν στον δρόμο.

Σήμερα, η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο εξακολουθεί να αρνείται να δώσει άδεια στο RCTV και ο σταθμός παραμένει κλειστός. Ο κ. Τινέδο Γκία μίλησε στο iefimerida.gr για τη δραματική εμπειρία που έζησε ο ίδιος αλλά και ολόκληρος ο δημοσιογραφικός κόσμος της Βενεζουέλας με το κλείσιμο του καναλιού από το καθεστώς του Τσάβες. Ο κ. Γκία που είδε το καθεστώς του Τσάβες να βάζει λουκέτο στο μεγαλύτερο κανάλι της Βενεζουέλας, μιλώντας για την Ελλάδα και για τον νόμο για τη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, χρησιμοποιεί πολύ σκληρή γλώσσα και δεν διστάζει να πει πως «αν κλείσουν κανάλια στην Ελλάδα, αυτό θα ανοίξει τον δρόμο σε μια δικτατορία».

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Αν κλείσουν κανάλια στην Ελλάδα, αυτό ανοίγει τον δρόμο για μια δικτατορία και οι Έλληνες πρέπει να αγωνιστούν για να υπερασπιστούν τη δημοκρατία.

Η δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα. Η δημοκρατία είναι στα χέρια του λαού και δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται στα χέρια μιας ομάδας που θέλει να αποφασίζει για το μέλλον του και να διαχειρίζεται την περιουσία του λαού. Στην περίπτωσή μας μιλάμε για το μέλλον του λαού της Ελλάδας και του λαού της Βενεζουέλας".

"Όποια κυβέρνηση στον κόσμο συμμαχεί αυτή τη στιγμή με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και με τον πρόεδρο της Νικολάς Μαδούρο ή με το σύστημα που εφαρμόζεται στη Βενεζουέλα, μετατρέπεται και εκείνη σε ένα καθεστώς αυταρχικό" σχολιάζει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Δημοσίευση: Ιουνίου 08, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Αν σας κλείσουν κανάλια ανοίγει δρόμος για δικτατορία""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator