Βολές Δημητρόπουλου σε Φίλη και βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

0


Γράφει ο Χρήστος Δημητρόπουλος
Πολιτικός Μηχανικος Τ.Ε
τ. Πρόεδρος ΝΟΔΕ Κορινθίας 
Mέλος τομέα Παιδείας/Πολιτισμού ΝΔ

Τη λογική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην προσευχή και τις παρελάσεις ξεδίπλωσε για άλλη μια φορά ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

«Δεν είναι ούτε αμαρτία να πείτε ότι μια μέρα δεν θα ξεκινάτε με πρωινή προσευχή στα σχολεία. Δεν θέλουμε φετφάδες. Όχι στην ομοιομορφία στα σχολεία» δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας κατά την επίσκεψή του στις αρχές της εβδομάδας σε δημοτικό σχολείο στην Ξυλοκέριζα Κορινθίας.

Όσον αφορά τις παρελάσεις σημείωσε ότι «δεν ξέρω τι προσφέρει ο στρατιωτικός σχηματισμός της παρέλασης». (!!!)

Αυτό που γίνεται σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προηγούμενο. 

Ο Νίκος Φίλης, ο εμμονικός υπουργός Παιδείας (ανευ πτυχίου) έχει "χάσει τη μπάλα". Αντιμετωπίζει τα θέματα παιδείας και εκπαίδευσης με πολιτικά κριτήρια, με αντιφατικές δηλώσεις, με ιδεολογικό φανατισμό και χωρίς τη δέουσα παιδαγωγική τεκμηρίωση.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, για άλλη μια φορά, εμφανίστηκε - ταυτισμένος με τη γενική γραμμή της Κυβέρνησης - να βαπτίζει το "κρέας σε ψάρι", με σκοπό να πείσει τους ελάχιστους που ακόμη αμφιταλαντεύονται για την ανεπάρκεια και την επικινδυνότητά της.

Προσπάθησε να ωραιοποιήσει τη θλιβερή πραγματικότητα στο χώρο της εκπαίδευσης, που δημιούργησε η "πρώτη φορά αριστερά".

Παρουσίασε προτάσεις που μονάχα κατά τη δική του λογική είναι προοδευτικές αλλά οδηγούν στον εθνομηδενισμό, στη σύγκρουση με την ορθόδοξη θρησκεία, στο χτύπημα της ελληνικής γλώσσας, στην ανάπλαση παίδων γαλουχημένων με τις «θολές» κουλτουριάρικες απόψεις της αριστερής... διανόησης των Εξαρχείων. 

Η αντίθεση του στο θεσμό των μαθητικών παρελάσεων είναι μια στενόμυαλη προσέγγιση, και είναι αυτή που διέπεται από αναχρονιστικές αντιλήψεις, που επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης και τις αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Οι απόψεις αυτές, όμως, έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με τις αντιλήψεις και τα πιστεύω της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας μας και η επιβολή τους συνιστά επίδειξη αυταρχικής νοοτροπίας.

Χωρίς καμία σχεδόν ενημέρωση σε τοπικά ΜΜΕ και εκπαιδευτικούς "ήρθε και έφυγε σαν κλέφτης" από την Κορινθία. 

Οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ενοχλήθηκαν καθόλου από τις προκλητικές δηλώσεις του κ.Φίλη, επέλεξαν προφανώς την αφωνία, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι είναι πλήρως ταυτισμένοι με τις δηλώσεις του Υπουργού. 

Ο κ. Φίλης ξεπέρασε ωστόσο και τον εαυτόν του όταν υποστήριξε ότι ...αναβαθμίζει τα ολοήμερα σχολεία.

Η αλήθεια είναι ότι, με την απόφαση Φίλη εξισώνονται προς τα κάτω τα  ολοήμερα σχολεία του νομού μας αλλά και συνολικά με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας μαθημάτων όπως οι ξένες γλώσσες και η πληροφορική. Συρρικνώνεται ο χρόνος μελέτης και προετοιμασίας των παιδιών.Καταργείται η πρωινή ζώνη που διευκόλυνε τους εργαζόμενους γονείς.Τίθενται εμπόδια στα παιδιά ανέργων στην πρόσβασή τους στα ολοήμερα.

Τέλος, να σημειώσω το εξής:  

Η αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων της Παιδείας από τον Υπουργό κ.Φίλη γίνεται με τρόπο επιπόλαιο και λανθασμένο, που θα δημιουργήσει άκαιρες και επιζήμιες αντιπαραθέσεις.

 Συμφωνώ και συνυπογράφω το αίτημα των συμπολιτών μου να παραιτηθεί, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Είναι επικίνδυνος.
Δημοσίευση: Ιουνίου 18, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βολές Δημητρόπουλου σε Φίλη και βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator