Οργή και αγανάκτηση των Ελλήνων για τους νέους φόρους

0



Eκτενές ρεπορτάζ για την έκτη κατά σειρά αύξηση του ΦΠΑ στην Ελλάδα και των επιπτώσεων που έχει στην καθημερινότητα των πολιτών, έκανε το Reuters στην Αθήνα.

Το πρακτορείο καταγράφει τις απόψεις πολιτών για την υπεροφορολόγηση που θα υποστούν για ακόμη μία χρονιά, υπενθυμίζοντας ότι εκτός από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, το 2017 θα υπάρξουν νέες αυξήσεις φόρων, στο αλκοόλ, τα προϊόντα καπνού, την χρήση κινητών τηλεφώνων, τον καφέ και το διαδίκτυο.

«Εχουν ένα σχέδιο και καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέσα σε έξι ή εννιά μήνες θα δούμε ανάκαμψη» λέει ο Κωνσταντίνος Γαρυφάλλου ιδιοκτήτης καφετέριας, μιλώνστας για την κυβέρνηση, που υποσχέθηκε να ελαφρύνει την φορολογική πίεση.

«Φορολογούν χρήματα που δεν υπάρχουν. Που θα βρούμε αυτά τα χρήματα; Δεν υπάρχει λογική, αυτά τα μέτρα θα αποτύχουν και θα βρεθούμε ξανά στο σημείο μηδέν», εκτιμά ο κ. Παύλος Αστερίου, συνταξιούχος δάσκαλος.

Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας ξεκαθαρίζουν πάντως ότι η αύξηση των φορολογικών βαρών δημιουργεί ακόμη περισσότερα εμπόδια στις επιχειρήσεις.

«Κάθε νέα αύξηση μειώνει την κατανάλωση, τον τζίρο και τα δημόσια έσοδα», επισημαίνει Βασίλης Κορκίδης, επικεφαλής της ΕΣΕΕ.

Το Reuters σημειώνει επίσης ότι το πρόσφατο κλείσιμο του Athens Ledra Hotel ως το τελευταίο θύμα της κρίσης.

«Είναι λυπηρό για την Ελλάδα. Ο τουρισμός είναι ένα από τα βασικά της έσοδα. Εάν μαθευτεί αυτό που έγινε πιθανώς κάποιοι ίσως να διαλέξουν κάποιον άλλο προορισμό για τις διακοπές τους, για παράδειγμα τη Βαρκελώνη», εκτιμά ο Allan Pedersen, 65χρονος τουρίστας από τη Δανία.

Τέλος, το πρακτορείο υπενθυμίζει ότι το 17% του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται από τον τουρισμό, ο οποίος απασχολεί 1/5 ανθρώπους.

«Κάποιοι επιβιώνουν και κάποιοι όχι. Όμως με τόσο υψηλή φορολογία ο αφανισμός γίνεται ακόμη πιο γρήγορος. Η φορολογία τους αποτελειώνει», δηλώνει στο Reuters ο Ανδρέας Ανδρεάδης, επικεφαλής του ΣΕΤΕ.
Δημοσίευση: Ιουνίου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οργή και αγανάκτηση των Ελλήνων για τους νέους φόρους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator