«Λουκέτο» έβαλαν 10.000 επιχειρήσεις και χάθηκαν 30.000 θέσεις εργασίας σε μόλις 5 μήνες

0«Βροχή» μπαίνουν τα «λουκέτα» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες χρονιές στον επιχειρηματικό τομέα και την αγορά, με περισσότερες από δέκα χιλιάδες επιχειρήσεις να έχουν κλείσει μόνο μέσα στο 2016. Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Επιχειρήσεων, οι θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί από την αρχή του έτους υπολογίζονται σε 30.000.

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να συγκέντρωσαν τα φώτα της δημοσιότητας τα «λουκέτα» που μπήκαν σε επιχειρήσεις όπως το ξενοδοχείο «Athens Ledra», η εταιρεία ασφάλειας «Πυρσός Security», το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών «Ηλεκτρονική Αθηνών» και το βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου», αλλά σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης:

-Από Ιανουάριο 2016 πάνω από 10.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν

-21.000 βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης

-63.000 έχουν πολύ χαμηλό δείκτη επιβίωσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) από την αρχή του χρόνου έχει ανασταλεί η λειτουργία 15.435 επιχειρήσεων όλων των νομικών μορφών, αριθμός ο οποίος είναι αυξημένος κατά 45,87% σε σχέση με το 2015, όταν έκλεισαν συνολικά 10.581 εταιρείες.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό πως για πρώτη φορά το ισοζύγιο μεταξύ συστάσεων επιχειρήσεων – διαγραφών είναι αρνητικό. Συγκεκριμένα, στο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2016 συστάθηκαν μόλις 12.486 επιχειρήσεις, ήτοι κατά 2.949 λιγότερες από αυτές που έκλεισαν.

250.000 «λουκέτα» μικρομεσαίων επιχειρήσεων τα τελευταία 8 χρόνια

Όπως σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Κουράσης, μιλώντας στην εκδήλωση της Γραμματείας των Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Η συμβολή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ανάπτυξη», τα τελευταία 8 χρόνια η ελληνική οικονομία απώλεσε πάνω από το 1 / 4 του ΑΕΠ, γεγονός πρωτοφανές για μία οικονομία σε ειρηνική περίοδο.

Σήμερα, λειτουργούν 250.000 λιγότερες επιχειρήσεις, που απασχολούσαν συνολικά 800.000 εργαζομένους.Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι τα τελευταία χρόνια, συντελέστηκε ένα είδος γενοκτονίας της μικρής και πολύ μικρής επιχειρηματικότητας στην πατρίδα μας.

Απλήρωτοι για μήνες σε Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και Δρομοκαΐτειο

Την ίδια ώρα, όμως, και εκείνοι που ζουν από τον δημόσιο τομέα και εργάζονται στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και στο Δρομοκαΐτειο παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες. Ενώ, οι απλήρωτες υποχρεώσεις τους «τρέχουν»...

Οι εργαζόμενοι στο ψυχιατρικό νοσοκομείο έχουν να λάβουν μισθό εδώ και πέντε μήνες ενώ από τις 6 Ιουνίου προχωρούν σε επίσχεση εργασίας. Οι εργαζόμενοι στα ελληνικά αμυντικά συστήματα δεν έχουν πληρωθεί τους δύο τελευταίους μήνες.

Πηγή: Real.gr
Δημοσίευση: Ιουνίου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Λουκέτο» έβαλαν 10.000 επιχειρήσεις και χάθηκαν 30.000 θέσεις εργασίας σε μόλις 5 μήνες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator