Σύντροφε κομισάριε Φίλη, έλεος!!!

0Οι πληροφορίες ελέγχονται αλλά κυκλοφορούν εντόνως και δεν έχουν διαψευστεί. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Φίλης ετοιμάζει ένα κώδικα δεοντολογίας για τους μαθητές των ελληνικών σχολείων. Συγκεκριμένα, όπως λένε οι πληροφορίες, ο οδηγός συμπεριφοράς του καλού μαθητή που φέρει τον τίτλο "Παιδαγωγικός Κώδικας Δημοκρατικού Ανθρωπισμού" θα πρέπει να υπογράφεται από τα παιδιά στο σχολείο.

Κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι γονείς για τα παιδιά πρώτης, δευτέρας και τρίτης Δημοτικού και οι ίδιοι οι μαθητές για τις μεγαλύτερες τάξεις θα υπογράφουν ένα "Συμβόλαιο" στο οποίο θα αναφέρεται μεταξύ άλλων: "Δίνω τον λόγο της τιμής μου και υπόσχομαι ότι θα σέβομαι το σχολείο, τους δασκάλους και τους συμμαθητές μου, θα φέρομαι ιπποτικά σε όλους και ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους και δεν θα επιτεθώ ποτέ σε αδύναμο αλλά θα τον υπερασπισθώ από επιθέσεις".

Από τον Κώδικα φαίνεται να απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά σε εθνική και θρησκευτική ταυτότητα, κάτι που συνάδει με την κατάργηση προσευχών, παρελάσεων και άλλων στοιχείων της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως αυτή ήταν γνωστή έως σήμερα. Επίσης, στον Κώδικα υπογραμμίζεται ότι οι γονείς θα πρέπει να πάψουν να θεωρούν και βεβαίως να προσφωνούν αναλόγως τα παιδιά τους ως "πριγκίπισσες" ή "βασιλόπουλα".

Αυτή λοιπόν θα είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση που ετοιμάζει ο υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό έλειπε από τα ελληνικά σχολεία για να αναβαθμιστούν; Πέρα από το αν υπάρχουν εισηγήσεις για κατάργηση παρελάσεων, προσευχών κ.λπ. το θέμα είναι αν θα υπογράφουν οι μαθητές συγκεκριμένους κανόνες ή αν θα μάθουν μέσα από το σχολείο να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι; Δηλαδή αν υπογράψουν ότι δεν θα χτυπήσουν παιδιά και το κάνουν τι θα πάθουν; Θα τους στείλει φυλακή ο Φίλης; Δεν υπάρχουν σήμερα κανόνες για να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα και χρειάζεται οδηγός συμπεριφοράς;

Δε βλέπουν τα χάλια του δημόσιου σχολείου, τις ελλείψεις δασκάλων, τις γεμάτες αίθουσες που είναι σε άθλια κατάσταση, τα προαύλια που είναι επικίνδυνα και τα βιβλία που είναι κάκιστα;

Κι αυτό που λέγεται ότι θα ζητηθεί από τους γονείς, να μη λένε τα παιδιά τους βασιλόπουλα ή πριγκίπισσες τι ανοησία είναι; Ποιος μπορεί να σκέφτηκε τέτοια βλακεία και να θέλει να την επιβάλει για να μη θυμίζει δήθεν το βασιλικό πολίτευμα;

Τότε να βάλουν κι άλλες λέξεις που μπορεί να θυμίζουν κάτι άλλο ή να προσβάλλουν. Στα χωριά π.χ. οι γονείς λένε τα παιδιά τους «που...α μου». Να το απαλείψουμε γιατί μπορεί να είναι σεξιστικό;

Μήπως να κόψουμε τη λέξη «τσολιά» μου όταν απευθυνόμαστε στις κουκλάρες γιατί μπορεί να τσακωθούμε με την Προεδρική φρουρά;

Μην τολμήσετε και ξαναπείτε τα παιδιά σας κουκλάρα μου ή Θεέ μου γιατί μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Όσο για τα ονόματα; Απαγορεύεται το Γεώργιος γιατί θυμίζει τον Παπαδόπουλο, το Στυλιανός για τον Παττακό, το Κωνσταντίνος για τον Γλίξμπουργκ.

Επιτρέπεται το Ερνέστος, το Βλαδίμηρος, το Κάρολος και το Ιωσήφ για ευνόητους... κομμουνιστικούς και επαναστατικούς λόγους. Μάλιστα να προτείνει ο Φίλης να γεμίσει η Ελλάδα με το όνομα... Νικολά, όχι προς τιμήν του Αγίου Νικολάου, αλλά για να μας θυμίζει τον... Μαδούρο. Έλεος παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ, όχι άλλο ξεφτίλα.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 04, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σύντροφε κομισάριε Φίλη, έλεος!!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator