Aν αρθούν τα capital controls οι ελληνικές τράπεζες θα χρεοκοπήσουν!

0


Σοκάρουν ο Fitch Ratings και ο καθηγητής Πάνος Τσακλόγλου

Σε περίπτωση που αρθούν τα capital controls οι Ελληνες καταθέτες θα γίνου Απάτσι, θα σηκώσουν τα λεφτά από τις τράπεζες και θ΄αρχίσουν να τρέχουν προς τα σύνορα για να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Αυτή την διαπίστωση κάνουν τόσο ο οίκος Fitch Ratings όσο και ο καθηγητής οικονομικών και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνος Τσακλόγλου.

«Το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα παραμένει εύθραυστο. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν έχει ακόμα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πελατών και επενδυτών για την αποκατάσταση του προφίλ χρηματοδότησης και ρευστότητας και τελικά της βιωσιμότητας των επιχειρηματικών τους μοντέλων», αναφέρει ο ο οίκος Fitch Ratings ο οποίος επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση (IDRs) για την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank, την Τράπεζα Πειραιώς και τη Eurobank στο ‘Restricted Default’ (RD).

Με την υπόθεση ότι σε περίπτωση που αρθούν τώρα οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες θα χρεοκοπήσουν.

O καθηγητής οικονομικών και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνος Τσακλόγλου τώρα μιλώντας στο liberal.gr και στον Βασίλη Γεώργα θα πει:

Για να προβλέψουμε πότε θα αρθούν τα capital controls, πρέπει να καταλάβουμε γιατί επιβλήθηκαν. Επιβλήθηκαν όταν κόντεψε να εξαφανιστεί εντελώς η εμπιστοσύνη προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Άρα θα αρθούν όταν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Δυστυχώς τόσο από τα οικονομικά, όσο και από άλλες επιστήμες, γνωρίζουμε ότι η έννοια της εμπιστοσύνης χτίζεται μακροχρόνια, αλλά μπορεί να καταστραφεί πάρα πολύ γρήγορα. Πολύ φοβάμαι ότι στην Ελλάδα έχει γίνει αυτό. Οπότε δεν συμμερίζομαι διάφορες απόψεις για άρση των περιορισμών στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Tι σημαίνει αυτό; Οτι η Οικονομία πάει στα βράχια, ότι 120 δις ευρώ καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών σε περίπτωση που αρθούν τα capital controls θα γίνουν καπνός.Παρόλα αυτά κάποιοι εγχώριοι και ευρωπαίοι παπατζήδες μάς λένε ότι το πρόγραμμα θα πετύχει και πως πρέπει να γίνει ιδιοκτησία μας…Η Ελλάδα καρφώνεται αποφασιστικά στα βράχια…Οι πολίτες το αφουγκράζονται αυτό…

Δημοσίευση: Ιουνίου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Aν αρθούν τα capital controls οι ελληνικές τράπεζες θα χρεοκοπήσουν!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator