10.000 πολίτες φώναξαν «ΚΛΕΦΤΕΣ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ»

0«Τσίπρας και Μαδούρο στο ίδιο μπαλαούρο»

«Δεν σε θέλει ο λαός, πάρε τη χούντα σου και μπρος», «Τσίπρα και Μαδούρο στο ίδιο μπαλαούρο», «Go back Mister Tsipras» και «Κλέφτες, παραιτηθείτε».
Εικόνες βγαλμένες από την εποχή των «Αγανακτισμένων» του 2011, αλλά και απο τις συγκεντρώσεις του δημοψηφίσματος πέρυσι το καλοκαίρι, επαναλαμβάνονται σήμερα στο Σύνταγμα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε».

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στην πλατεία και τους γύρω δρόμους έχουν συγκεντρωθεί περίπου 10.000 άτομα, αριθμός που κρίνεται ικανοποιητικός από τους διοργανωτές, δεδομένου του κλίματος πόλωσης που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και το φόβο επεισοδίων.

Στη συγκέντρωση δεν υπάρχουν κομματικές σημαίες, αλλά μόνο σημαίες της Ελλλάδας και της ΕΕ. Παράλληλα, είναι λίγα τα πολιτικά πρόσωπα που δίνουν το «παρών», και αυτά όχι πρωτοκλασάτα.

Οι ηλικίες των συγκεντρωμένων είναι από 40 και πάνω, ενώ υπάρχουν και λίγοι νέοι. Εμφανής είναι η έλλειψη οργάνωσης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Από τα μεγάφωνα ακούγονται αποσπάσματα από παλαιότερες ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα, με έμφαση φυσικά στις υποσχέσεις που έδινε τόσο προεκλογικά όσο και ως πρωθυπουργός, δίχως ωστόσο να τις υλοποιήσει.

Ανάμεσα στις προεκλογικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα που ακούγονται από τα μεγάφωνα ξεχωρίζουν αυτές οι «εμείς θα βαράμε τα νταούλια και αυτοί θα χορεύουν», «κατάργηση του Μνημονίου με ενα νόμο και ένα άρθρο» κ.ά., ενώ οι διαδηλωτές φωνάζουν «Τσπρα παραιτήσου».

Τα συνθήματα που κυριαρχούν είναι:

– «Τσίπρα και Μαδούρο στο ίδιο μπαλαούρο»

– «Δεν σε θέλει ο λαός, πάρε τη χούντα σου και μπρος»

– «Κλέφτες, παραιτηθείτε»

Περί τις 19:50, στην πλατεία και στους πέριξ δρόμους βρίσκονταν γύρω στα 10.000 άτομα, ενώ ο κόσμος συνεχίζει να φτάνει στο σημείο. Οι ιαχές «παραιτηθείτε» και «ψεύτες» δονούν την πλατεία, συνοδευόμενες από τις σφυρίχτρες, που δίνουν τον «τόνο» στη συγκέντρωση. Πολλοί διαδηλωτές κρατούν την ελληνική σημαία. Μεταξύ των διαδηλωτών ξεχωρίζει ένας ηλικιωμένος, που έχει ανέβει στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ανεμίζει μια μεγάλη ελληνική σημαία.

Δημοσίευση: Ιουνίου 15, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "10.000 πολίτες φώναξαν «ΚΛΕΦΤΕΣ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

ΜΟΡΕΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator